Recesszióra készülő ügyfelekre figyelmeztet az SK Hynix

Az SK Hynix szerint a második félévben csökken a kereslet a szerverekbe való memóriachipek iránt.

A dél-koreai SK Hynix a világ második legnagyobb memóriachip-gyártója, nemrég pedig arra figyelmeztetett, hogy a második félévben jócskán lecsökkenhet a kereslet, mivel az ügyfelek recesszióra készülnek.

A cég sok más vállalathoz hasonlóan nemrég még az utóbbi évek legnagyobb negyedéves nyereségének örülhetett, de most éles fordulat várható – állítólag jócskán csökkenti majd mindenki a költségeket, a befektetéseket, a recessziótól tartva. Ez az üzleti PC-s és a szerverchipes keresleten is meglátszik majd, ráadásul egyre csak tovább és tovább lassul a kereslet a fogyasztói piacon a PC-k és okostelefonok iránt. A helyzeten a súlyosbodó infláció, a félelmek és a kínai lezárások sem segítenek.

Bár a felhős piactól hosszú távon még mindig bővülést remélnek, egyelőre mindenki visszafogottan költ majd, alkatrészhiányok, gazdasági bizonytalanságok, fogyasztói keresletcsökkenés miatt.

Bár nem mond le a tervezett befektetéseiről az SK Hynix, szintén jelentős csökkentéseket eszközölhet.

Bár egyes cégek továbbra is erős keresletet tapasztalnak ipari, üzleti irányból, a Micron mellett sok más óriás is arra figyelmeztet, hogy egyre inkább a raktárakban tornyosuló chipek miatt szenvednek.

Azóta történt

Előzmények