A Sony és az Activision Blizzard után az EA is nehéz időkre készül

Tovább csillapszik a játékpiacon tapasztalt őrület, az Electronics Arts előrejelzései is alulmúlják a várakozásokat.

Az Electronic Arts következő negyedévre vonatkozó előrejelzései arról árulkodnak, hogy a világjárvány alatti korlátozások feloldása után már közel sem akkora az őrület a játékpiacon, alapvetően a streamingszektorban tapasztalt problémákkal küzdenek – az emberek már máshogy (is) szórakoznak.

Miután lehangoló negyedévről számolt be a rivális Activision Blizzard és visszafogta várakozásait a Sony (amely szintén nem örülhet), most az Electronic Arts is borús jövőképet festett.

Az amerikai fogyasztók júniusban már 11 százalékkal kevesebbet költöttek videojátékokra, ez éves szinten 8,7 százalékos mínuszban alakulhat a recessziós félelmek miatt, amelyeket az ellátási gondok is tetéznek az NPD elemzőcég szerint.

Az EA pénzügyi igazgatója szerint sokan recesszióállónak gondolják a játékipart a viszonylag olcsó szórakozási lehetőség miatt, de Chris Suh azt mondja, ők sem immunisak. A következő negyedévben az EA is alulmúlja majd az elemzők várakozásait, a cég saját bevallása szerint. Suh szerint az erősebb amerikai dollár is árnyalja majd a képet.

Azóta történt

Előzmények