Már az Apple is csökkenti a költekezést a várt, nagy gazdasági lejtő miatt

Egyes részlegek költségvetése csökken a jövő évben, a toborzást is visszafogja az Apple.

Sorra jelentik be a legnagyobb tech cégek (Tesla, Meta, Amazon, Microsoft, Google, Twitter, Rivian, stb.) az elmúlt napokban, hetekben, hogy több száz, akár több ezer dolgozót küldenek el, az újak toborzását csökkentik, ahogy a költségeiket is.

A Microsoft magasabb fizetésekkel reagálna a stagnáló munkaerőpiaccal tarkított helyzetre, de a különféle jelentésekből egyre inkább az derül ki, hogy a növekvő infláció, a regionális bizonytalanságok, a várt, hatalmas gazdasági recesszió és az ezekből eredő fogyasztói költekezéscsökkenés mind igen erős keresletcsökkenést eredményez a tech cégek fizikai és digitális termékei iránt. A Canalys szerint már a második negyedévben 9 százalékkal csökkentek a globális, mobilos eladások.


[+]

Az infláció fölött lebegő, megállíthatatlannak hitt Apple-t is utolérte azonban a helyzet, és a Bloomberg forrásai szerint a cupertinói cég is csökkenti az új munkaerő toborzását a jövő évtől, valamint a kiadásait is visszafogja egyes részlegeknél, készülve a gazdasági lejtőre.

A jelentés szerint az Apple-nél a korlátozások még nem minden részleget érintenek, és a helyzet ellenére agresszív termékstratégiával készülnek 2023-ra, akár a régóta emlegetett headsettel is.

Elemzők szerint az Apple lépése is tükrözi, hogy lassulnak a befektetések az új termékek, új cégek és új dolgok irányába, az infláció pedig gond az óriáscégeknek is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények