A big tech-ellenes Tim Wu is csatlakozott a Biden-kormányhoz

A netsemlegesség atyjaként ismert Tim Wu meghatározó online szereplő is egyben, a nyitott és ingyenes internet egyik támogatója.

A napokban derült ki, hogy Tim Wu is csatlakozott a Biden-kormányhoz. A technológiai és a versenyjogi kérdéseken dolgozik majd a National Economic Council részeseként.

Wu meghatározó online szereplő, ismerik a netsemlegesség atyjaként és a nyitott és ingyenes internet támogatójaként is. Véleménye szerint az internetet sem a kormányzatoknak, sem az azt működtető cégeknek nem szabad visszafogniuk vagy irányítaniuk.

Az utóbbi években főleg a big-tech ellenessége és trösztellenes szabályokhoz kötődő véleményeivel kapcsolatban lehetett hallani a nevét. Szerinte a Google, a Facebook, az Amazon, és az ezekhez hasonló cégek túl nagyre nőttek, és már nincs versenytársuk.

Egy 2018-as könyvében a nagy cégek feldarabolásáról értekezik. Beszél ebben arról is, hogy a jelenlegi helyzet árt a tech szektor innovációijának, továbbá kitér arra is, hogy a gazdasági erő néhány cég kezében való koncentrálódása vezetett a jelenlegi politikai helyzethez és az alacsony bérekhez.

A szakértők szerint az a tény, hogy Wu a Biden-kormány része lett, arra utal, hogy Joe Biden elnök kemény fellépést fontolgat a nagy technológiai vállalatok ellen.

Azóta történt

Előzmények