Dollármilliárdokat nyernek az amerikai tech részvényeken

Egyes befektetők igen elképesztő összegeket keresnek az utóbbi hetekben a népszerű amerikai technológiai részvények (például a Tesla) shortolásával.

A Reuters egy jelentésében az Ortex pénzügyi elemzőcég legfrissebb adataira hívta fel a figyelmet.

Ezek alapján azok a befektetők, amelyek a Tesla és a többi nagy amerikai technológiai cég részvényeit shortolják, dollármilliárdos nyereségeket érnek el az utóbbi hetekben.

A shortolók a legtöbbet a Teslán nyerték, a becslések szerint a Tesla részvényeinek shortolásából csak 2021-ben 4,2 milliárd dollárnyi nyereséget szedtek össze. További 1 milliárd dollárt nyertek ugyanilyen formában a Zoom és az Apple részvényein. Szintén 1 milliárdos profitot szereztek a Nasdaq 100 teljesítményét követő QQQ shortolásával.

A jelentések szerint megégették magukat ugyanakkor a GameStop kapcsán. A tőzsdemániás botrány kapcsán a GameStop árfolyama az utóbbi két hétben ugyanis további 400 százalékkal emelkedett, az amatőr befektetők megint ráharaptak ugyanis a témára. A GameStop árfolyam-emelkedése mögött állhat továbbá a cég új e-kereskedelmi stratégiája, valamint az a spekuláció, amely szerint az amerikai kisbefektetők az állami segélyeket tőzsdézésre fordítják.

Azóta történt

Előzmények