Számos törvénnyel fordulna Amerika a nagy tech cégek ellen

Az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságának trösztellenes ügyekért felelős elnöke több kisebb törvénnyel csapna oda a big tech-nek, hogy azok képviselői kevésbé tudjanak ellenkezni.

David Cicilline demokrata képviselő, az amerikai képviselőház igazságügyi bizottságának trösztellenes ügyekért felelős elnöke a Reuters jelentése szerint azon dolgozik, hogy 10 vagy több olyan törvényt vezessenek be, amelyek a big tech-vállalatok ellen készültek.

Hirdetés

Az albizottság már tavaly októberben kiadott egy 449 oldalas jelentést arról, amely részletesen taglalta, hogyan él vissza a piaci erejével az Apple, az Amazon, a Facebook és a Google.

A jól értesült források szerint Amerika azért akar több kisebb törvénnyel odacsapni a nagy technológiai cégeknek, hogy azok kevésbé tudjanak ellenkezni, a lobbistáik pedig ne alkudjanak ki egy kedvezőbb és egységes szabályozást.

Cicilline vezetésével állítólag olyan törvény is készül, amely a Section 230-at támadja. Ennek lényege, hogy a technológiai platformok nem felelnek a felhasználók által feltöltött tartalmakért – ezen azonban nyílt titok, hogy változtatni akarnak a Biden-kormány szakértői, és felelősségre vonnák a felhasználók bejegyzéseiért az óriásokat.

Azóta történt

Előzmények