Gyakorlott fotósok !
Segítsetek rajtam, mert tanácstalan vagyok egy kicsit. Termékképeket szeretnék készíteni, elég sokat, azt reméltem, hogy bármilyen digitgép megfelel a célra, mert semmilyen extérm igény nincs, tényleg csak annyi hogy legyen kép mindenről, de hamar szembesültem a ténnyel, hogy sajnos nem jó a gépem.
A nagyobbik bajom a képekkel, hogy nem színhelyesek, van itthon egy Sony kisgép, amiről azt hittem, hogy ha meszebbről is, de legalább le tudom fotózni vele, amit kell, de a képen a színek egyszerűen nem ugyanazok, mint a valóságban, miután feltűnt, elkezdtem kikapcsolni a gép menüjében mindent, amit csak lehet, minden pontot végigpróbálgattam, de semmi változás, a sötétkék szinte feketének látszik, a rózsaszín pirosnak, stb. stb. és a menu elég szegényes.
A másik gondom, hogy jobb lenne egy szélesebb látőszögű objektívvel ellátott gép, de nem beszédesek számomra a számok, mert nincs tapasztalatom, ahhoz például mekkora kell, hogy egy autó két első ülése között tartva a gépet benne legyen a képben az egész műszerfal? Az úgy kb. megfelelne.
Muszáj vennem valami komolyabb gépet ez tiszta sor, mert ez alkalmatlan, de nem tudom, hogy árban kb. hol indulnak azok a típusok, amik visszaadják az eredeti színeket, ill. ez a színhelyes vagy nem színhelyes dolog min múlik igazán? Legyen erősebb lámpával megvilágítva a cél?
Én úgy csináltam, hogy fehér lepedőn volt a cucc a földön, felülről fotóztam a tetőablak alatt nappali verőfényben, a nap nem sütött rá, de így is botrány, hogy hogy elcsúsznak a színek, pedig fehér falak két tetőablak függöny nélkül kinnt ezerrel sütött a nap, világos volt a szobában de nagyon nem az igazi
, képtelenség egyesével végigjátszani az összes képet képszerkesztővel, hogy azt lássam a monitoron amit szeretnék, az Istennek sincs erre ideje. Mire van nekem szükségem és persze mennyire kell hozzá zsebbenyúlni?
Nagyon köszönöm előre is a tanácsokat. 
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen