Köszi az infót. Még mindig sok újat tanulok. A gépet még nem most tervezem venni, de hamarosan (még megvárom az új modelleket). Addig olvasgatok, érdeklődök. A képeket számitógépen, de többnyire lcd tévén néznénk meg (max. 50e-ig az ár). 1. gép lenne, rögtön nem szeretnék cserélhető objektíveset venni, ha majd a fotózás komolyabban érdekel, esetleg.
Tudom, hogy az adott pénzért csodát nem kapok, de szeretném a legjobbat választani. Nézegettem a komolyabb masinákat is, mint pl. Canon S95, Nikon P300, Olympus ZX-1, Panasonic LX5, de nekem nagyon drágák, s mint 1. gép szerintem felesleges. Az ultrazoomok pedig kompromisszumok képminőség terén... 
Eddig ezeket néztem ki:
Olcsóbbak:
- Panasonic FS16
- Canon IXUS 115HS
Drágábbak:
- Sony DSC-HX7V
- Canon IXUS 230HS
- Panasonic TZ18/20 (bár nekem elég zizis a képe), viszont a Panasonic az egyik kedvenc márkám.
- Nikon ?
Nekem a Canon színei egy picit semlegesnek, hidegebbnek tűnnek, mint pl. a Pana által alkotott szinek, jobban szeretem a melegebb színeket... A Pana, Canon képei nekem részletesebbek mint a Sonyé, ami picit mosottabb a kelleténél, Pana viszont zajosabb mint a Canon úgyhogy nehéz döntenem... 
Amit szeretnék: szép képminőség (minél kevesebb zaj, jó részletesség), 10-12Mpx, min. 4-5x zoom, de több is jöhet (bár tudom, hogy ez már a képminőség rovására megy), HD/FullHD videó sztereó hanggal + zoom. 
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van