2013. május 20., hétfő

(#20451) NuMuN válasza noky_x (#20446) üzenetére

NuMuN
(senior tag)

Tom nem nekem írtad...
Itten van pár kép ami vele készült:
[link]
Rettenetesen bejön a smena kinézete, kár hogy nix kukucskálója :)
De ahogy átfutottam pár lapot, csúnyán lehúzzák....

(#20452) noky_x válasza NuMuN (#20451) üzenetére

noky_x
(lelkes újonc)

Koszi. Mar reg keresek kepeket.

informatikai gyors-szerviz Pécsett - http://speedcomp.hu

(#20453) szvini

szvini
(újonc)

Sziasztok!

Barátnőm szeretne venni egy Panasonic DMC-FS62 Leica lenycsés kompakt fényképezőgépet venni 32ezerért, ebben az árkategóriában ez jó választás?

itt egy link: http://www.shopdigital.hu/frameset.php?middle=kereso.php?termektipus=1

Válaszotok előre is köszönöm.
Üdv.

Ha a lényeg lényegét, lényegében lényegtelenné lényegítjük, akkor a lényeg lényege, lényegében lényegtelenné lényegül.

(#20454) Ronyman

Ronyman
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Szeretnék egy kompakt gépet venni.

Mit várok el, mire kell:

- Családi összejövetelek, nyaralások fényképezése
- Videó hanggal(640X480 jó lenne, ha van zoom az se baj :) )
- Nem kell profi képminőség, csak otthoni használatra lesz
- lehetőleg sd kártyás
- akku sokáig bírja (vagy cserélhető akksis)
- Gyorsan előkapom kattint egyből fényképez (régi olympusom elég ratyin nyomta)
- Lehetőleg ne az a nagyon műanyag legyen

Nem akarok rá sokat szánni 20-25 , de ha minden kötél szakad akkor 30!

Megfogdostam a médiában a Samsung ES 55 névre hallgató kütyüt. Mi a véleményetek róla? Mit tudtok esetleg ajánlani?
Sürgős lenne!

Válaszaitokat előre is köszönöm!

http://www.hackthat.net/df/ddos/13280/index.hack

(#20455) rumos14 válasza VintageEdM (#20440) üzenetére

rumos14
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha kell manuális rekesz- és záridő állítás, akkor a Fuji F70 nem az igazi, mert elég limitáltak a lehetőségek. de amúgy jó gép. megfontolandó még a Canon SX200IS.

(#20456) benvolio válasza szvini (#20453) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Jó gép, 35.000.-ért szokták adni ajándék bőrtokkal.

Ronyman: Én még mindig a Pana LS85-t ajánlom ebbe az árba, talán még hozzá lehet jutni, és ha szerencséd van, van rózsaszínben is. :) /a gyorskeresőbe írd be LS85 - vannak itt vélemények/

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

(#20457) Ronyman válasza benvolio (#20456) üzenetére

Ronyman
(fanatikus tag)

Esetleg erről mit tudtok mondani?

[link]

http://www.hackthat.net/df/ddos/13280/index.hack

(#20458) benvolio válasza Ronyman (#20457) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Abba csak a nagylátó ér valamit, képminősége nem igazán jó, nem egy ajánlott modell :( . FE-4000 tipussal is ismert, ha ezt elolvasod nem veszed meg: [link]

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

(#20459) maxsam

maxsam
(újonc)

Sziasztok!

Melyik digitális fényképezőt ajánljátok 20-30 e ft os árkategóriába?
Én a Panasonic lumix DMC-FS42eset néztem ki, erről mi a véleményetek?
Esetleg Sony, Fuji, Canon ajánlatok is jöhetnek.. előre is thx

(#20460) pitetomi

pitetomi
(újonc)

Sziasztok!

Digitális fényképezőgép vásárlás előtt állunk. Két gépet néztünk, mert ahogy olvasgattam a fórumon, sokan a Panasonicot ajánlják, abban a 30-40K kategóriában amiben mi szeretnék gépet venni.
Melyiket ajánlanátok a kettő közül:
Panasonic Lumix DMC-FS42
Panasonic Lumix DMC-FS62?

Csak nyaralások, családi ünnepek alkalmával használnánk!

Légyszi segítsetek!

Köszi: pitetomi

(#20461) benvolio válasza pitetomi (#20460) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Mindenképp az FS62-t, az optikai képstabis gép!

(#20462) Daniel Alves

Daniel Alves
(senior tag)

Kicsikét OFF! Memóriakártya terén milyet érdemes venni?! 4Gb a minimum ami kellene! :U

http://fcbhungria.wordpress.com/ ---> Egy igazi katalán szurkolókból álló társaság!Katalán a szív, kék a lélek, Barca fan leszek, amíg élek!

(#20463) benvolio válasza Daniel Alves (#20462) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Szerintem "class4" sebességűt, vagy nagyobbat. Ez neked ideális Sandisk UltraII 4GB . Én ezt használom, csak a 8GB-ost. De szerintem szinte mindegy, mert próbáltam már más kártyákkal is és azokkal se volt gond.

(#20464) cigam válasza Daniel Alves (#20462) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Attól függ, milyen gépbe kell? Ha a géped (fényképző és kártyaolvasó)kezeli az SDHC kártyákat, akkor érdemes olyant venni. Viszont, ha relatíve keveset fotózol, és nem sűrűn videózól nembiztos hogy megéri a gyorsabb kártya a 2-3eFt.-os felárat.Márka szempontjából szinte mind1, inkább azt érdemes +nézni, hogy mennyi garit adnak hozzá(3,5,10 év, élettartam).

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#20465) maxsam

maxsam
(újonc)

Hi all újra:)

Melyik digitális fényképezőt ajánljátok 20-30 e ft os árkategóriába?
Én a Panasonic lumix DMC-FS42eset néztem ki, erről mi a véleményetek?
Esetleg Sony, Fuji, Canon ajánlatok is jöhetnek.. plz válaszoljatok, sürgős lenne!

(#20466) petakpa1 válasza maxsam (#20465) üzenetére

petakpa1
(senior tag)

Én is FS42-t nézegetem, várnék véleményt róla, illetve alternatív javaslatokat ebben az árkategóriában (max. 25 ezer), és méretben (kicsi, lapos).
Köszi!!

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#20467) Daniel Alves

Daniel Alves
(senior tag)

Koszi a memoria kartyakkal kapcsolatos tippeket. :R

http://fcbhungria.wordpress.com/ ---> Egy igazi katalán szurkolókból álló társaság!Katalán a szív, kék a lélek, Barca fan leszek, amíg élek!

(#20468) cigam válasza petakpa1 (#20466) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kicsit emljük a tétet, mert ilyen áron nem kapsz olyan gépet amiben valódi stabi van.
Ha beltérben/tájképet is gyakran fotózol, akkor legalább olyant válassz aminek van nagylátőja (sokminen(ki) belefér a képbe)
Az Olympus mju 5000 egy picit kilóg a keretből (30k), cserébe van rendes stabilizátora.
Az Olympus X-920-nak sincs stabilizátora, viszont 26mm-ról indul (Ez minél kissebb, annál több fér a képre)

Feljebb lépve az árlistán már szóbajöhet a Pentax Optio P80 amiben már van stabi, és 28mm-ről indul, kicsi, és lapos.

[ Szerkesztve ]

"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

(#20469) powerwade

powerwade
(fanatikus tag)

Hi,
Panasonic Lumix FX40 vs. Panasonic Lumix FS30. Ez itt a kérdés.

FX40 mellett szól: - kis méret, könnyű, AF tracking, Venus Engine V és Leica lencse.
FX30 mellett szól: - 8x optika, video közbeni zoom

Igazából egy gyors, és kicsi gépet szeretnék, amit használnám videórögzítésre is (kirándulások, családi felvételek) ahol a zoom néha bizony jól jönne... na és a mozgásban levő dolgok fotózása is jól jönne. De nem tudom eldönteni, melyik az ami fontosabb

Dilemma, dilemma. Segitsetek, kérlek :)

(#20470) benvolio válasza powerwade (#20469) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Az FS30 tényleg tud video közben zoom-olni?

(#20471) cigam válasza benvolio (#20470) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vagy ha az nem, akkor az FX30 :) Sztem elgépelte.

(#20472) pitetomi

pitetomi
(újonc)

Sziasztok!

Panasonic Lumix FS62-es gép vásárlása előtt állok. Több oldalon nézegettem, de a garancia ideje változott az egyes boltok között. Van ahol 2 év (ElektroPlaza) van ahol 1 év (pl. E-digital). Nem tudja valaki most akkor mennyi idő a garancia rá? Elírás volt, vagy ez bolttól függ?

Köszi: pitetomi

[ Szerkesztve ]

(#20473) powerwade válasza cigam (#20471) üzenetére

powerwade
(fanatikus tag)

FS30 akart lenni. Valamiert melyen bennem volt a tudat, hogy az a gep tudja a video rogzites kozbeni zoomot. De igy fel ora google utan nem talalok ra bizonyitekot :)

Egyebkent, ha igy all a helyzet FX40 vagy FX60 lesz belole (par ezer a kulonbseg). Az FS30 8x optikai zoomja annyira nem hat meg, mert az eltorpul az FX szeria tulajdonsagai mellett.

(#20474) asound

asound
(PH! addikt)

Sziasztok!

Egyre több kompakt gép adatlapján látok egy olyan funkciót, hogy B-mód expozíció.

Le tudja nekem írni valaki hogy ez mit takar?

A szóban forgó versenyző egy Olympus SP-590UZ.

Az élet négy magnál kezdődik. Magánoktatás Budapesten http://href.hu/x/ixly

(#20475) benvolio válasza powerwade (#20473) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Esetleg egy TZ6-os? Tud 12x optikai zoomolni akár videozás közben is. /csak nincs benne HD vidi, csak 848x480/. Összességében egy jó gép az is.

(#20476) cigam válasza asound (#20474) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Annyit jelet, hogy addig exponál, amíg lenyomvatartod az exponáló gombot.

(#20477) powerwade válasza benvolio (#20475) üzenetére

powerwade
(fanatikus tag)

igen, neztem en is... kicsi tomzsinek tunik nekem, illetve ragaszkodom a HD-hez. Kozben tovabb kutakodtam, es talaltam a ZX1 -et. Most olvasom a teszteket...

(#20478) benvolio válasza powerwade (#20477) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Az lesz a te géped, ezt most borítékolom./ZX1/ :)

[ Szerkesztve ]

(#20479) NuMuN

NuMuN
(senior tag)

Akkor van itten még pár tesztkép a panasonic fs10 -el készítve:
(nálam az alap a -1fé, én ugyanis mindig sötétebben látom a világot :) )
[link] [link] [link] [link]

16/9-en:
[link] [link] [link] [link] [link] [link]
[link] [link] [link] [link] [link]
Ezek meg valami "éjszakai tájkép" motívummal sikerültek, na ilyenkor kéne mégis az a fránya manuális mód meg az idióta auto iso féken tartása:
[link] [link]

Jó mazsolázgatást, a képeket kopirályt védi művészi mivoltuk miatt, kritikákat kéretik a parlamentben leadni, 5 példányban, Marikának átadva "Melyik politikust érdekli az emberek sorsa" jeligére... :D
Utómunkák a képeken nixenek, nem a fotoshopozz.hu-ra készültek, én ilyen maradi féle vagyok, ki is halok :DDD

No de egy kicsi zajszűréssel, átméretezve: [link]

A fenti linkek 2010.márc.31. után nem élnek... :( köszönjük extra.hu :R

[ Szerkesztve ]

(#20480) NuMuN

NuMuN
(senior tag)

No addig bénáztam, lejárt a limit.... :))
Akkor a pár nap nyúzás eredményeképp, a gép továbbra is jó vétel, főgépnek is elmegy, már aki elviseli a kompaktok zajait. Video zoom nix (mondjuk nekem nem is hiányzik).
A képeket a gép ezerrel szűri, kissé mosottas hatást keltve, a jpg tömörítés minősége sincs a maximumon, a színek rendben vannak. Monitoron kicsinyítve vagy nyomtatva nagyon szép képeket kapunk (kompakthoz képest persze). Az auto iso is tud bénázni, szereti a nagyobb tartományokat, igaz figyeli a témát és a kezem remegését is ahogy észrevettem.
Szóval ideális kis zsebgép. Főleg ha van mellette egy dslr :D (Ezen néha én is örlődök pár napig, míg legyőzöm magam, bár a héten majdnem vesztettem :)) )

De tényleg jó, hogy mindíg nálad lehet, telefonban el tudnék ilyet képzelni...
Ahogy elnézem, ezeket a kompaktokat már inkább az integrált szoftverek teszik különbözővé....kíváncsi lennék itt is egy igazi hack firmware-re, tuti berosálnék :DDD

Az "extra optical zoom" kisebb mpixelen ne tévesszen meg senkit, egy jobbféle digitális zoom az egész...amit nem lehet kikapcsolni :)

No, akkor UFF, csoda, hogy ennyire volt időm .... :R

[ Szerkesztve ]

(#20481) Z_A_P

Z_A_P
(senior tag)

Szerintetek f2.8 -as es f3.3 objektivu kamera kozul a masodiknak erezhetoen tobb feny kell ugyanahhoz a fotohoz, vagy ezer mas dologtol is fugg?

OK

(#20482) BiriBum válasza Z_A_P (#20481) üzenetére

BiriBum
(őstag)

Elvileg igen, de mégis sok mindentől függ.
Egy jobb kompaktnak illik f2,8-ról indulni.

(#20483) Boheman

Boheman
(újonc)

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni! Van egy Sony dsc t900 gépem, jó minőségű videót tud csinálni, de ha más videót teszek rá, vagy a vágott videót játszanám le a géppel, az nem megy, azt nem ismeri föl, nem látja a kártyán. Próbálkoztam több video converterrel is, ugyanazon a fájlnéven másoltam be de így sem megy! Kérlek titeket, akinek van tapasztalata ossza meg! A cél egy vágott kisfilm lejátszása a kamerán!

Köszönöm!

(#20484) cigam válasza Boheman (#20483) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A felbontás, a codec meg1ezik?

(#20485) cigam válasza NuMuN (#20479) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Érdekes. a P13 teccik. Én se szoktam modifikálni a képeket, bár kis javítások még beleférnek ("normalizálás", vízszintesre forgatás, vágás)

(#20486) Boheman válasza cigam (#20484) üzenetére

Boheman
(újonc)

felbontás aránya megegyezik, codecről nem tudok, mármint nem tudom pontosan hogyis van az :D

(#20487) benvolio válasza Boheman (#20483) üzenetére

benvolio
(senior tag)

A "DCIM" mappába raktad a kártyán?

(#20488) cigam válasza Boheman (#20486) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A kamera nem egy multimédia lejátszó, szigorúan ragaszkodik az általa használt codec-hez.
Tehát ha az eredeti felvétel mjpeg-el készült, akkor hiába teszel oda 1 divx-es mozit, azt nem fogja lejátszani. Sőt az sem 100%,hogy átverhető (kép és hang codecje, bitrátája, mintavételi frki, felbontás,stb egyezés esetén is megtagadhatja a lejátszást)

(#20489) maxsam

maxsam
(újonc)

Haliho!!
További hasznos infokat várok, hogy szerintetek melyik gép lenne a legjobb választás 30 e ft körül.. köszike

(#20490) cigam válasza maxsam (#20489) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Esetleg olvass vissza 10-20 hozzászólást?!

(#20491) powerwade válasza benvolio (#20478) üzenetére

powerwade
(fanatikus tag)

Nos, igazad lett. Eldőlt. ZX1 kell :)

(#20492) benvolio válasza powerwade (#20491) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Ha megvan egy véleményezést írjál ide azért, esetleg képeket is néznénk.

(#20493) Fasten

Fasten
(tag)

Sziasztok,

Panasonic

FS10
FS11
FX550
ZX-1

Ki melyiket ajánlaná? Igazából mindegyik belefér a keretbe, az fx550 kicsit neccesen ugyan, de még az is. Ér az 550 majd' 30e Ft-tal többet, mint az FS10 mondjuk? :U El vagyok bizonytalanodva :B :B
üdv

Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

(#20494) Boheman válasza benvolio (#20487) üzenetére

Boheman
(újonc)

igen oda került a video

(#20495) Boheman válasza cigam (#20488) üzenetére

Boheman
(újonc)

mindent frankón átkonvertáltam, figyeltem a bitrátára, a mint. frekire, felbontásra, kiterjesztésre. Annyi van hogy a fájlt amit megcsinál a konverter (mp4) nem ismeri fel hogy milyen fájl ( társítani kell).
nem egy multimédia lejátszó, de pont ezt akarom kibekkelni, hogy a vágott videómat is meg tudjam nézni a gépen! ( számít az is, hogy milyen nevet írsz be, mármint ahogy a gép elkönyveli egy néven a fájlt, ugyanolyan "formátumban" kell átnevezni!)
Remélem valaki tud segíteni majd ... :( :S

(#20496) Thom! válasza Fasten (#20493) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ZX1 igen jó cucc, egyetlen komoly bibi hordótorzítása igencsak :((

(#20497) benvolio válasza Boheman (#20494) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Akkor passzolom a kérdést.

(#20498) NuMuN válasza Fasten (#20493) üzenetére

NuMuN
(senior tag)

Kis help:
[adatlapok]

[fx550 tesztképek]

Az fs11 kihagyható, nem éri meg a +10k-t. Az fx550 jónak tűnik, van rajta manuális mód, ha kell akkor megérheti. A zx-1 passz.

(#20499) benvolio válasza Fasten (#20493) üzenetére

benvolio
(senior tag)

Ha csak egy nagylátós jó kis automata zsebgép kell akkor az FS10.
Az FS11-et én is kihagynám.
Ha érdekelnek a manuális lehetőségek és tetszik az érintőképernyő akkor FX550.
Ha kell a nagyobb, video közben is használható zoom akkor a ZX1.
Röviden ennyi.

(#20500) cigam válasza Boheman (#20495) üzenetére

cigam
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, de az mp4 nem codec, csak egy konténer formátum. Bármi lehet benne h.264, mpeg1, a hang is lehet aac, mp3.
És mint írtam akkor se lesz rá garancia

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.