Tom nem nekem írtad...
Itten van pár kép ami vele készült:
[link]
Rettenetesen bejön a smena kinézete, kár hogy nix kukucskálója 
De ahogy átfutottam pár lapot, csúnyán lehúzzák....
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Digitális fényképezés
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
NuMuN
(senior tag)

noky_x
(lelkes újonc)
Koszi. Mar reg keresek kepeket.
informatikai gyors-szerviz Pécsett - http://speedcomp.hu

szvini
(újonc)
Sziasztok!
Barátnőm szeretne venni egy Panasonic DMC-FS62 Leica lenycsés kompakt fényképezőgépet venni 32ezerért, ebben az árkategóriában ez jó választás?
itt egy link: http://www.shopdigital.hu/frameset.php?middle=kereso.php?termektipus=1
Válaszotok előre is köszönöm.
Üdv.
Ha a lényeg lényegét, lényegében lényegtelenné lényegítjük, akkor a lényeg lényege, lényegében lényegtelenné lényegül.

Ronyman
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Szeretnék egy kompakt gépet venni.
Mit várok el, mire kell:
- Családi összejövetelek, nyaralások fényképezése
- Videó hanggal(640X480 jó lenne, ha van zoom az se baj
)
- Nem kell profi képminőség, csak otthoni használatra lesz
- lehetőleg sd kártyás
- akku sokáig bírja (vagy cserélhető akksis)
- Gyorsan előkapom kattint egyből fényképez (régi olympusom elég ratyin nyomta)
- Lehetőleg ne az a nagyon műanyag legyen
Nem akarok rá sokat szánni 20-25 , de ha minden kötél szakad akkor 30!
Megfogdostam a médiában a Samsung ES 55 névre hallgató kütyüt. Mi a véleményetek róla? Mit tudtok esetleg ajánlani?
Sürgős lenne!
Válaszaitokat előre is köszönöm!
http://www.hackthat.net/df/ddos/13280/index.hack
ha kell manuális rekesz- és záridő állítás, akkor a Fuji F70 nem az igazi, mert elég limitáltak a lehetőségek. de amúgy jó gép. megfontolandó még a Canon SX200IS.

benvolio
(senior tag)
Jó gép, 35.000.-ért szokták adni ajándék bőrtokkal.
Ronyman: Én még mindig a Pana LS85-t ajánlom ebbe az árba, talán még hozzá lehet jutni, és ha szerencséd van, van rózsaszínben is.
/a gyorskeresőbe írd be LS85 - vannak itt vélemények/
"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

Ronyman
(fanatikus tag)

benvolio
(senior tag)
Abba csak a nagylátó ér valamit, képminősége nem igazán jó, nem egy ajánlott modell
. FE-4000 tipussal is ismert, ha ezt elolvasod nem veszed meg: [link]
"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."

maxsam
(újonc)
Sziasztok!
Melyik digitális fényképezőt ajánljátok 20-30 e ft os árkategóriába?
Én a Panasonic lumix DMC-FS42eset néztem ki, erről mi a véleményetek?
Esetleg Sony, Fuji, Canon ajánlatok is jöhetnek.. előre is thx

pitetomi
(újonc)
Sziasztok!
Digitális fényképezőgép vásárlás előtt állunk. Két gépet néztünk, mert ahogy olvasgattam a fórumon, sokan a Panasonicot ajánlják, abban a 30-40K kategóriában amiben mi szeretnék gépet venni.
Melyiket ajánlanátok a kettő közül:
Panasonic Lumix DMC-FS42
Panasonic Lumix DMC-FS62?
Csak nyaralások, családi ünnepek alkalmával használnánk!
Légyszi segítsetek!
Köszi: pitetomi

benvolio
(senior tag)
Mindenképp az FS62-t, az optikai képstabis gép!

Daniel Alves
(senior tag)
Kicsikét OFF! Memóriakártya terén milyet érdemes venni?! 4Gb a minimum ami kellene! 
http://fcbhungria.wordpress.com/ ---> Egy igazi katalán szurkolókból álló társaság!Katalán a szív, kék a lélek, Barca fan leszek, amíg élek!

benvolio
(senior tag)
Szerintem "class4" sebességűt, vagy nagyobbat. Ez neked ideális Sandisk UltraII 4GB . Én ezt használom, csak a 8GB-ost. De szerintem szinte mindegy, mert próbáltam már más kártyákkal is és azokkal se volt gond.
Attól függ, milyen gépbe kell? Ha a géped (fényképző és kártyaolvasó)kezeli az SDHC kártyákat, akkor érdemes olyant venni. Viszont, ha relatíve keveset fotózol, és nem sűrűn videózól nembiztos hogy megéri a gyorsabb kártya a 2-3eFt.-os felárat.Márka szempontjából szinte mind1, inkább azt érdemes +nézni, hogy mennyi garit adnak hozzá(3,5,10 év, élettartam).
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

maxsam
(újonc)
Hi all újra
Melyik digitális fényképezőt ajánljátok 20-30 e ft os árkategóriába?
Én a Panasonic lumix DMC-FS42eset néztem ki, erről mi a véleményetek?
Esetleg Sony, Fuji, Canon ajánlatok is jöhetnek.. plz válaszoljatok, sürgős lenne!

petakpa1
(senior tag)
Én is FS42-t nézegetem, várnék véleményt róla, illetve alternatív javaslatokat ebben az árkategóriában (max. 25 ezer), és méretben (kicsi, lapos).
Köszi!!
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Daniel Alves
(senior tag)
Koszi a memoria kartyakkal kapcsolatos tippeket. 
http://fcbhungria.wordpress.com/ ---> Egy igazi katalán szurkolókból álló társaság!Katalán a szív, kék a lélek, Barca fan leszek, amíg élek!
Kicsit emljük a tétet, mert ilyen áron nem kapsz olyan gépet amiben valódi stabi van.
Ha beltérben/tájképet is gyakran fotózol, akkor legalább olyant válassz aminek van nagylátőja (sokminen(ki) belefér a képbe)
Az Olympus mju 5000 egy picit kilóg a keretből (30k), cserébe van rendes stabilizátora.
Az Olympus X-920-nak sincs stabilizátora, viszont 26mm-ról indul (Ez minél kissebb, annál több fér a képre)
Feljebb lépve az árlistán már szóbajöhet a Pentax Optio P80 amiben már van stabi, és 28mm-ről indul, kicsi, és lapos.
[ Szerkesztve ]
"Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."

powerwade
(fanatikus tag)
Hi,
Panasonic Lumix FX40 vs. Panasonic Lumix FS30. Ez itt a kérdés.
FX40 mellett szól: - kis méret, könnyű, AF tracking, Venus Engine V és Leica lencse.
FX30 mellett szól: - 8x optika, video közbeni zoom
Igazából egy gyors, és kicsi gépet szeretnék, amit használnám videórögzítésre is (kirándulások, családi felvételek) ahol a zoom néha bizony jól jönne... na és a mozgásban levő dolgok fotózása is jól jönne. De nem tudom eldönteni, melyik az ami fontosabb
Dilemma, dilemma. Segitsetek, kérlek 

benvolio
(senior tag)
Az FS30 tényleg tud video közben zoom-olni?
Vagy ha az nem, akkor az FX30
Sztem elgépelte.

pitetomi
(újonc)
Sziasztok!
Panasonic Lumix FS62-es gép vásárlása előtt állok. Több oldalon nézegettem, de a garancia ideje változott az egyes boltok között. Van ahol 2 év (ElektroPlaza) van ahol 1 év (pl. E-digital). Nem tudja valaki most akkor mennyi idő a garancia rá? Elírás volt, vagy ez bolttól függ?
Köszi: pitetomi
[ Szerkesztve ]

powerwade
(fanatikus tag)
FS30 akart lenni. Valamiert melyen bennem volt a tudat, hogy az a gep tudja a video rogzites kozbeni zoomot. De igy fel ora google utan nem talalok ra bizonyitekot 
Egyebkent, ha igy all a helyzet FX40 vagy FX60 lesz belole (par ezer a kulonbseg). Az FS30 8x optikai zoomja annyira nem hat meg, mert az eltorpul az FX szeria tulajdonsagai mellett.

asound
(PH! addikt)
Sziasztok!
Egyre több kompakt gép adatlapján látok egy olyan funkciót, hogy B-mód expozíció.
Le tudja nekem írni valaki hogy ez mit takar?
A szóban forgó versenyző egy Olympus SP-590UZ.
Az élet négy magnál kezdődik. Magánoktatás Budapesten http://href.hu/x/ixly

benvolio
(senior tag)
Esetleg egy TZ6-os? Tud 12x optikai zoomolni akár videozás közben is. /csak nincs benne HD vidi, csak 848x480/. Összességében egy jó gép az is.
Annyit jelet, hogy addig exponál, amíg lenyomvatartod az exponáló gombot.

powerwade
(fanatikus tag)
igen, neztem en is... kicsi tomzsinek tunik nekem, illetve ragaszkodom a HD-hez. Kozben tovabb kutakodtam, es talaltam a ZX1 -et. Most olvasom a teszteket...

benvolio
(senior tag)
Az lesz a te géped, ezt most borítékolom./ZX1/ 
[ Szerkesztve ]

NuMuN
(senior tag)
Akkor van itten még pár tesztkép a panasonic fs10 -el készítve:
(nálam az alap a -1fé, én ugyanis mindig sötétebben látom a világot
)
[link] [link] [link] [link]
16/9-en:
[link] [link] [link] [link] [link] [link]
[link] [link] [link] [link] [link]
Ezek meg valami "éjszakai tájkép" motívummal sikerültek, na ilyenkor kéne mégis az a fránya manuális mód meg az idióta auto iso féken tartása:
[link] [link]
Jó mazsolázgatást, a képeket kopirályt védi művészi mivoltuk miatt, kritikákat kéretik a parlamentben leadni, 5 példányban, Marikának átadva "Melyik politikust érdekli az emberek sorsa" jeligére... 
Utómunkák a képeken nixenek, nem a fotoshopozz.hu-ra készültek, én ilyen maradi féle vagyok, ki is halok 
No de egy kicsi zajszűréssel, átméretezve: [link]
A fenti linkek 2010.márc.31. után nem élnek...
köszönjük extra.hu 
[ Szerkesztve ]

NuMuN
(senior tag)
No addig bénáztam, lejárt a limit.... 
Akkor a pár nap nyúzás eredményeképp, a gép továbbra is jó vétel, főgépnek is elmegy, már aki elviseli a kompaktok zajait. Video zoom nix (mondjuk nekem nem is hiányzik).
A képeket a gép ezerrel szűri, kissé mosottas hatást keltve, a jpg tömörítés minősége sincs a maximumon, a színek rendben vannak. Monitoron kicsinyítve vagy nyomtatva nagyon szép képeket kapunk (kompakthoz képest persze). Az auto iso is tud bénázni, szereti a nagyobb tartományokat, igaz figyeli a témát és a kezem remegését is ahogy észrevettem.
Szóval ideális kis zsebgép. Főleg ha van mellette egy dslr
(Ezen néha én is örlődök pár napig, míg legyőzöm magam, bár a héten majdnem vesztettem
)
De tényleg jó, hogy mindíg nálad lehet, telefonban el tudnék ilyet képzelni...
Ahogy elnézem, ezeket a kompaktokat már inkább az integrált szoftverek teszik különbözővé....kíváncsi lennék itt is egy igazi hack firmware-re, tuti berosálnék 
Az "extra optical zoom" kisebb mpixelen ne tévesszen meg senkit, egy jobbféle digitális zoom az egész...amit nem lehet kikapcsolni 
No, akkor UFF, csoda, hogy ennyire volt időm .... 
[ Szerkesztve ]

Z_A_P
(senior tag)
Szerintetek f2.8 -as es f3.3 objektivu kamera kozul a masodiknak erezhetoen tobb feny kell ugyanahhoz a fotohoz, vagy ezer mas dologtol is fugg?
OK

BiriBum
(őstag)
Elvileg igen, de mégis sok mindentől függ.
Egy jobb kompaktnak illik f2,8-ról indulni.

Boheman
(újonc)
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! Van egy Sony dsc t900 gépem, jó minőségű videót tud csinálni, de ha más videót teszek rá, vagy a vágott videót játszanám le a géppel, az nem megy, azt nem ismeri föl, nem látja a kártyán. Próbálkoztam több video converterrel is, ugyanazon a fájlnéven másoltam be de így sem megy! Kérlek titeket, akinek van tapasztalata ossza meg! A cél egy vágott kisfilm lejátszása a kamerán!
Köszönöm!
A felbontás, a codec meg1ezik?
Érdekes. a P13 teccik. Én se szoktam modifikálni a képeket, bár kis javítások még beleférnek ("normalizálás", vízszintesre forgatás, vágás)

Boheman
(újonc)
felbontás aránya megegyezik, codecről nem tudok, mármint nem tudom pontosan hogyis van az 

benvolio
(senior tag)
A "DCIM" mappába raktad a kártyán?
A kamera nem egy multimédia lejátszó, szigorúan ragaszkodik az általa használt codec-hez.
Tehát ha az eredeti felvétel mjpeg-el készült, akkor hiába teszel oda 1 divx-es mozit, azt nem fogja lejátszani. Sőt az sem 100%,hogy átverhető (kép és hang codecje, bitrátája, mintavételi frki, felbontás,stb egyezés esetén is megtagadhatja a lejátszást)

maxsam
(újonc)
Haliho!!
További hasznos infokat várok, hogy szerintetek melyik gép lenne a legjobb választás 30 e ft körül.. köszike
Esetleg olvass vissza 10-20 hozzászólást?!

powerwade
(fanatikus tag)
Nos, igazad lett. Eldőlt. ZX1 kell 

benvolio
(senior tag)
Ha megvan egy véleményezést írjál ide azért, esetleg képeket is néznénk.

Fasten
(tag)
Sziasztok,
Panasonic
FS10
FS11
FX550
ZX-1
Ki melyiket ajánlaná? Igazából mindegyik belefér a keretbe, az fx550 kicsit neccesen ugyan, de még az is. Ér az 550 majd' 30e Ft-tal többet, mint az FS10 mondjuk?
El vagyok bizonytalanodva

üdv
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

Boheman
(újonc)
igen oda került a video

Boheman
(újonc)
mindent frankón átkonvertáltam, figyeltem a bitrátára, a mint. frekire, felbontásra, kiterjesztésre. Annyi van hogy a fájlt amit megcsinál a konverter (mp4) nem ismeri fel hogy milyen fájl ( társítani kell).
nem egy multimédia lejátszó, de pont ezt akarom kibekkelni, hogy a vágott videómat is meg tudjam nézni a gépen! ( számít az is, hogy milyen nevet írsz be, mármint ahogy a gép elkönyveli egy néven a fájlt, ugyanolyan "formátumban" kell átnevezni!)
Remélem valaki tud segíteni majd ...
:S
ZX1 igen jó cucc, egyetlen komoly bibi hordótorzítása igencsak 

benvolio
(senior tag)
Akkor passzolom a kérdést.

NuMuN
(senior tag)
Kis help:
[adatlapok]
Az fs11 kihagyható, nem éri meg a +10k-t. Az fx550 jónak tűnik, van rajta manuális mód, ha kell akkor megérheti. A zx-1 passz.

benvolio
(senior tag)
Ha csak egy nagylátós jó kis automata zsebgép kell akkor az FS10.
Az FS11-et én is kihagynám.
Ha érdekelnek a manuális lehetőségek és tetszik az érintőképernyő akkor FX550.
Ha kell a nagyobb, video közben is használható zoom akkor a ZX1.
Röviden ennyi.
Igen, de az mp4 nem codec, csak egy konténer formátum. Bármi lehet benne h.264, mpeg1, a hang is lehet aac, mp3.
És mint írtam akkor se lesz rá garancia