Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Digitális fényképezés
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
johnjohn
(PH! addikt)

sutyi83
(újonc)
Te egyébként a Fujifilm gépeket preferálod ? Volt ilyened vagy hasonlód? Van olyan is ami fd jelzéssel van ellátva. Az fd mit jelent?
Nem tudtam hogy lehetetlen, ezért megcsináltam...

johnjohn
(PH! addikt)
Volt, Fuji S 7000-rel kezdtem a digitális fotózást. Nem kimondott preferálás, de elég jól összerakott, strapabíró gépek. Nem tudom az FD minek a rövidítése, talán valamelyik tesztből kiderül.
[ Szerkesztve ]
Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

sutyi83
(újonc)
Köszönöm a segítséget, most már kb van elképzelésem arról hogy milyen gépet is vegyek
Off : közben lejárt az a Sony-s aukció 

johnjohn
(PH! addikt)
A kis kompaktok tényleg csak arra jók, hogy le ne maradj valamiről ha utazol, vagy ha valaki nem akar csak kis méretű papírképeket hívatni utólag,mert a minőségük erősen behatárolt, főleg az ár miatt. Persze van ellenpélda is, de az más árkategória.

sutyi83
(újonc)
Aha, értem. Még egy kérdés (egyelőre
ha az árakat nem nézzük akkor melyiket ajánlod inkább? ezt a Fujifilm s1500-at vagy a Sony DSC-H50-et?

johnjohn
(PH! addikt)
Muszáj az árakat is nézni.Szerintem a Sony nem annyival jobb, mint amennyivel drágább.
Magasabb tudású gép, de talán túlárazott. Hangsúlyozom, hogy szerintem !
Itt is van sok teszt, teljes méretű fotókkal, de inkább DSLR vonalra mennek rá.
[ Szerkesztve ]
Fuji FINEPIX S2100 HD, erről mi a vélemény? Itteni kereső nem sokat dobott ki. Olcsóbban ezt nézegettem: FINEPIX S1500fd, de ez asszem nem tud videorögzítést és kisebb a zoom is.
szerk: jah tud a másik is videot, csak nem HD-ban
[ Szerkesztve ]
Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

johnjohn
(PH! addikt)
Tud videót ez is, persze nem "HD".[link] Bár lehet, hogy jobb a képminősége a rögzített videónak, mint a HD titulussal jelölt nagyobb testvéréé.
[ Szerkesztve ]

sutyi83
(újonc)
DSLR gépek gyanítom nincsenek ebben az árkategóriában...
Jaj bocs egy hsz-al feljebbre akartam.
[ Szerkesztve ]

johnjohn
(PH! addikt)
Nem olcsó mulatság a fotózás, főleg ha később elkap a láz, és egyre jobb minőséget akarsz. A kompakt gépeket elég hamar ki lehet nőni, és aztán jön a DSLR.
Ha van hozzá érzéked, és látsz benne fantáziát érdemes inkább gyűjteni, azért 150 000.- körül már vannak jó induló szettek tükörreflexes gépben is.
Meg még ott a cserélhető objektíves, de nem tükrös rendszer ![link]

sutyi83
(újonc)
Nos észrevettem hogy nem olcsó
sajnos nálam a gyűjtögetés egyelőre kizárva, de ha megtehetném akkor a minimum egy Nikon D300 lenne meg persze a hozzá tartozó objektívek tárháza... szerintem kezdetnek tökéletes lenne. Szépek a tesztfotók, és (off) a makrózás lenne a fő profilom mert nagyon sok fantáziát látok benne, és imádom a részletes dolgokat... de nem megfizethető számomra, azért kell nekem csak egy alap gép, mert egyáltalán nem volt még és nem is értek hozzá, ha veszek egyet akkor azt kitapasztalom a nekem legjobban tetsző maximumot igyekszem elérni, és majd ha lesz keret rá lépek eggyel feljebb.

noky_x
(lelkes újonc)
Hello
Szvsz, ezek a gepek tipikusan: olcso husnak hig a leve. Mi kene inkabb, ez az arkategoria, vagy a tudasszint. Ne erts felre, nem rosszak ezek a gepek sem, de a jotol is messze vannak. Ebben a kategoriaban inkabb 60-65 e HUF folott erdemes nezegetni.
informatikai gyors-szerviz Pécsett - http://speedcomp.hu
Közben youtubon találtam elég sok videot a géppel, sztem korrekt. 10k lenne a 2 gép közt, azért nem kevés. Mit kell még nézni digit gépnél opt. zoom-on kívül? Ezt a témát nem vágom.
Optibay HDD keret 2. HDD-hez/SSD-hez, szinte minden notebookba 4000 ft-tól!_Slim DVD házak_2.5" mobilrackek_HTPC remote_USB hang _Érd: http://href.hu/x/ih5a vagy privát

benvolio
(senior tag)
Mire szeretnéd használni, és kellenek-e a manuális módok /záridő, rekesz, fókusz állíthatósága/, kell-e ez a nagyobb bridge méret vagy elég egy zsebgép illetve mennyit szánsz rá? A két gép közül a drágábbik nagylátós a másik nem igazán /szerintem ez fontos manapság, de talán egy hangyányival az olcsóbbik jobb képet csinál/. A videójukról annyit, hogy zoomolás során "kerreg" a gép belehallatszik a felvételbe /engem zavarna/. Ebbe a bridge kategóriába a dupla ennyibe kerülők az ajánlottak részemről. Ha egy jó kis zsebgép kell HD video nélkül /de ez is tud zoomolni video közbe/ akkor talán ez: Pana TZ6 , HD videoval de kisebb zoommal ez: Pana ZX1 , vagy egy Sony H55 vagy Fuji F70EXR /ha van még/ de ha mégis Fuji bridge akkor inkább a fentiek utódja a Fuji S1600 hátha kijavították a hibákat, de tesztet én még nem találtam róla.
"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."
CSak hobbifotó profiszinten, meg néha videozgatnék, 45k a plafon, ennyiért kapnám a nagyobb fujit. /záridő, rekesz, fókusz állíthatósága/ - ezek nem tudom mik
zoom-zajt hallottam én is, ez nem így van minden gépnél? 1ébként annyira nem zavarna, hangrögzítést külön is meg tudom oldani. Ez a video nekem nagyon bejött. Legalább 10x optzoom-ot mindenképp akarok, van egy kisebb pana itthon, az 5x zoom meg videot is tud, annál komolyabbat akarok.
Pana dmc-ls85 van, rosszul emlékeztem, 4x optzoom-os, mondjuk nem rossz kis gép, de azért egy komolyabb kellene, min 10x optzoom-mal, az s2100-ban nagyon megfogott a 15x-os zoom meg a HD video.

benvolio
(senior tag)
Hát ennek függvényébe nincs más választásod. Videoba nekem ez egy nagyon bejövős: [link] . 
Megj.:az LS85 amúgy szerintem a legjobb kompakt abba az árkategóriába.
"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. ..."
Összehasonlítottam az s1600fd-t és az s2000hd-t, előbbinél azt látom 10k-val drágább és 12MP, más különbséget laikus szemmel nem, ami indokolná a felárat, talán sorozatfelvételben sokkal jobb, de ennyi specek alapján 
szerk: videonál csak a minőséget néztem, elég jókat összehoztak vele, de megnézem a tiedet is
[ Szerkesztve ]

benvolio
(senior tag)
Hát igen, teszt még nincs róla, hogy mit produkál az újabb, javítottak-e a képminőségen, meg ezen a zoom-hangon, de azt tudom, hogy amikor én teszt képeket bújtam az S2000-es képei nem igazán tetszettek nekem. /Lehet érdemesebb lenne még gyűjteni aztán valami mást választani, de nem akarlak lebeszélni/

sutyi83
(újonc)
Nos Neked köszönhetően (köszönöm) ma megnéztem egy csomó tesztképet (nagyon szépek voltak ) és most újra dilemmába kerültem.
Megnéztem azt a Fuji s 7000 -t és nagyon szép makró képeket csinál (nekem legalábbis nagyon tetszik). Viszont az s1500-nál nincs kézi élességállítás, csak automata. (Vajon befolyásolja-e ez a felvétel minőségét?) Kérdés : Az s1500-al is tudok esetleg olyan képeket csinálni mint a linkelt s7000-el? 

fizzdani
(kvázi-tag)
Üdv.
Mi a véleményetek erről a gépről: Nikon Coolpix S8000.

benvolio
(senior tag)
Hát én csak két tesztet néztem meg, melyből számomra az jött le, hogy kerülendő. 

johnjohn
(PH! addikt)
Sajnos az S 7000 már régen kifutott, használtan még találhatsz belőle szép példányt. Az utód modellek már lassan egyre gyengébb eredményt produkáltak, még a 6500 fd és a 9600-as elég jó gép volt, de már ezek sem kaphatóak újonnan.A kézi élességállítás makrónál nagyon jól jöhet !

sutyi83
(újonc)
Hűűűűűűű akkor ehhez mit szólsz? Azon kívül hogy érdemes lenne kipróbálni? Árban ez így jó nem?itt van egy szerintem megérné ennyiért. Nagyon megnyerőek voltak azok a képek. Ha mégsem sikerülne egyhez hozzájutni, akkor marad az s1500. Akkor azzal esélytelen olyan kép készítése mint amit linkeltem?

johnjohn
(PH! addikt)
Itt is van egy
Semmi sem esélytelen, nyilván fogsz tudni makrózni az s 1500 -as géppel is,átlagosnak írják a tesztek a makróképességét.Vannak még makro előtétlencsék is a piacon, nem ismerem annyira őket, van hozzá itt külön topic azt hiszem.
[ Szerkesztve ]

sutyi83
(újonc)
Ok. A Te véleményed szerint melyik gépet érdemesebb megvennem? Minden előnnyel és hátránnyal együtt?

johnjohn
(PH! addikt)
Ezt már Neked kell eldönteni ! Az egyik régebbi, csak használtan van, garancia nincs, és kicsit tisztább képeket produkál. A másik garanciális, új, viszont a magasabb felbontás miatt kicsit mosottabbak lehetnek a képek. Normál monitor méretben nézve nem lesz zavaró.

sutyi83
(újonc)
Rendben. 

smatte
(lelkes újonc)
20-25e Ft körüli értékben keresek kompakt fényképezőgépet, ami ár/ érték arányban jónak számít.
Nincsenek nagy elvárások, de ha már pénzt adok ki érte, akkor ne kelljen otthon szégyenkezni a képek mutogatása közben!
Erről vélemény?
Minden javaslatot szívesen veszek...
[ Szerkesztve ]

sutyi83
(újonc)
Megrendeltem
Olvasgattam hogy egyáltalán megtudjam mi is az az előtétlencse. A Raynox DCR-250-est fel lehet tenni az s1500-ra?
Megnéztem a panas videot, pöpec
1etlen szépséghibája az ára, -nekem- nem ér meg 60%-os felárat az S2000-hez képest. Nézgeődök, olvasgatok, aztán majd lesz valami, az eddigi segítséget mindenkinek köszönöm 

johnjohn
(PH! addikt)
Ravasz kérdés, tedd fel inkább itt !
[ Szerkesztve ]

Matthew
(senior tag)
Sziasztok!
Szeretnék venni egy kicsit komolyabb kompakt gépet. Elolvastam egy csomó tesztet már, és megnéztem élőben jópárat (kb 60k körüli kategóriában).
Két versenyző maradt:
-Panasonic TZ6: csak TZ7-ről találtam teszteket, ebben kicsit kisebb a CCD szenzor, nem rosszabb ennek a minősége mint a TZ7? Sajna tavalyi gép, szerényebb tudással: kb 50-55k
-Nikon S8000: új gép, a PH-s teszt eléggé lehúzta, viszont kisebb és szebb mint a Pana: 60k
Mi a véleményetek a két gépről?

Cyrin
(PH! addikt)
Nagy divat mostanában ez a felülről kipattanó vaku, ami jó is, mert így elérhető, hogy minél messzebb kerüljön a vaku az objektívtől. Ez eddig rendben is van, de ha megfogsz egy ilyen gépet akkor pont ott van az ujjad, ahol a vaku van, ami viszont zavaró lehet.
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

Cyrin
(PH! addikt)
Nagy divat mostanában ez a felülről kipattanó vaku, ami jó is, mert így elérhető, hogy minél messzebb kerüljön a vaku az objektívtől. Ez eddig rendben is van, de ha megfogsz egy ilyen gépet akkor pont ott van az ujjad, ahol a vaku van, ami viszont zavaró lehet.
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.

benvolio
(senior tag)
Fényképezőt nem a "kisebb és szebb" alapján választunk /talán akkor, ha ugyanolyan jó gépekről van szó/. Arról a Nikonról én már itt nyilatkoztam: [link] . A TZ6 mellett esetleg még a Pana ZX1 vagy a Sony H55.

johnjohn
(PH! addikt)

Matthew
(senior tag)
Cyrin,benvolio, köszi a válaszokat. Valószínűleg TZ lesz a választott... 

benvolio
(senior tag)
De még tudjuk ezt is és ezek alapján

Fasten
(tag)
Sziasztok!
MEgrendeltem a Pana FX550-et, ma megyek érte 
Ez ide már kicsit ugyan off, de milyen memóriakártyát vegyek hozzá? 4G v 8G? Márkában sandisk-re gondoltam... Vagy vmi hasonló 
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
A H55-öt senkinek nem ajánlom, borzasztó a gép, legalábbis az én ízlésmnek. Röviden. Az mp4 video néven becézett szörnyedvény a sony psp gépeken történő megjelenítésre optimalizált mpeg-4-et jelent, aki ismeri a psp méreteit tudja miről van szó, a sony ezt terjeszti HD gyanánt persze MJPEG nincs! A video eszméletlen zajos, kivéve sugárzó napsütésben, video alatt nagyon halk "kereplő" hang és fehérzaj! hallható néma csendben is, a zoom bekapcsolása és végállásába érkezése kattanással jár és a videón is zökken egyet. 720*576-ba (dvd) átkonvertálva ugynaz(!) marad a mérete! Egy rendes avchd átkonvertálva dvd-be kb. 2/3-a lesz. Fotó: már ISO80-on is jelentős képzaj, az arcokon a mosolyt lassan ismeri fel, főleg borultabb időben állandóan magas iso-kat akar használni. Tele van "ha ez be van kapcsolva akkor az nem használható" típusú korlátokkal, 3:2-es képarány nincs, nincs követő fókusz, az akksija több mint 4 órát töltődik! Olyan multi kábel van hozzá amin egyben van a video és hang RCA dugókkal az usb dugó a hangra van bal/jobb RCA a gép pedig mono, ha rá akarjuk pc-re dugni akkor az egész hóbelevancot kell (plusz van a kábelen egy 3 kilós ferrit zajszűrő is) rakosgatni és a gép ALJÁN van a speckó hosszúkás csati tehát még az asztalra sem lehet letenni normálisan csak az oldalára mert ugye lcd-vel van obival lefelé nem teszek semmit az asztalra. A gép háza műanyag! 2010-es modell és szerintem vállalhatatlan... mérlegeljetek, én veszek helyette tz7-et, azt sajnálom hogy rááldoztam ennyit az életemből.
Ezt így összehozni... 
[ Szerkesztve ]

Kevp
(újonc)
Sajnálom,nekem is nagyon tetszett a h55,de végül sikerült szereznem egyH20-at ami számomra tökéletes választás, igaz csak 38mm-es látószögű,de ez engem nem zavar...
Ja és ez még eredeti japan gyártmány...
Gsxr 1000 174hp

krisztian7
(kvázi-tag)
40-50 ezer körül keresek bridge gépet. az új gépekebben az árban lévő tudását elnézve használtban gondolkodok. Ti mit ajánlanátok?
Panasonic DMC-FZ30 és Canon S5IS eket nézek. Ezek felelnének meg a kritériumaimnak.
Mire figyeljek oda vásárláskor? Egy 2-3 éves gép nem fog elromlani rövid időn belül, mennyi időre vannak ezek tervezve?

BiriBum
(őstag)
Bár nem nagyon használok kompaktot, néha el szoktam csenni a gyerektől és gyakorlatozok egy kicsit vele.Bátran megveheted, nem csinál rossz képeket.
Ha ez számodra pozitívum, az iAuto mód mindent beállít helyetted. A videó szintén nézhető minőségű.

norbesz74
(senior tag)
szerintem van av100 fuji szerintem ezt neked találták ki.xD
Sziasztok!
15.000,- Ft körüli új gépet szeretnék vásárolni. Nem túl nagyok az elvárásaim, egy Kodak CX6200-ast váltana le (2004-ben ingyen adták új UPC előfizetéshez).
Amit szeretnék, hogy ha lehet akkor akkumulátoros legyen, és bírjon ki legalább egy feltöltéssel 200-300 fényképet. Legyen egyszerűen kezelhető.
Köszi a válaszokat.
értékelt üzletek: 42+ 0-
Naja, közben olvasgattam és nézelődtem, rájöttem, hogy 23-26k közöttit érdemes venni minimum (mivel nincs is lejjebb).
Valaki valamit javasolni? Fuji AV1000, meg néztem Kodak- ot, Samsungot, Olympost, ami ebben a fekvésben van... nem tudok dönteni. 
[ Szerkesztve ]
értékelt üzletek: 42+ 0-