Csak egy gondolat DSLR vásárlás előtt állóknak:
Napjainkban a váz a leggyakrabban cserélt eleme a fotófelszerelésünknek. Míg a filmes időkben egy jobb váz elég volt egy életre (csupán egyre jobb filmet fűzhettél bele, ahogy múltak az évek), addig ma a képek (matematikai) minősége elsősorban a váztól függ. Ezért aztán gyakran cserélgetjük, sokan (én is) igyekeznek tartani a gyártók termékváltó periódusát.
Namármost. Az én elvem az, hogy nem veszek meg semmi olyat, aminek a lecserélésére nem lesz majd pénzem, vagy majd csak sok-sok év múlva. Ha annak idején hitelre megveszek mondjuk egy 1D-t (komolyan gondolkodtam rajta), még mindig azt fizetném, holott mára a filléres vázak is szebb képet adnak. Magyarán a helyes út szerintem az, ha mindenki olyan szintet (kezdő, haladó, pro) céloz meg vázban, amivel lépést is tud majd tartani. A fejlődés ugyanis annyira gyors, hogy egy pár éves pro vázat kenterbe vernek a mai belépő színtű műanyag izék.
A nagy pénzeket érdemesebb optikába ölni, azok talán nem fognak elavulni, és maguktól ritkán mennek tönkre.
Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

Azért úgy gondolnám, hogy ilyenkor a matrix-mérést célszerű alkalmazni és akkor már nem mind1, hogy 40 szegmensen, vagy 16-on mér.. De lehet tévedek...

)

Mikor lesz ebből valami

még 1: akkor a Nikon/Canon kitobikban nincs képstabilizátor?....csúnya lenne...bár van állvány de nem hurcolhatom magammal mindig.....