- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- Facebook és Messenger
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Adobe Photoshop
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
madoxx
aktív tag
Sziasztok!
Jó pár éve megy egy baremetal xpeno (6.2.3) nálam egy n40l-en, 8gb rammal 4 hdd-vel hibátlanul.
A napokban eszembe jutott hogy váltanék esxi felé.Szerintetek buknék bármit? (sebesség, biztonság, bármi)
Mennyire rizikós meglévő rendszert költözteni?[ Szerkesztve ]
-
madoxx
aktív tag
Sziasztok!
Van a HP t610 - nek olyan alternatívája amibe bemegy egy (esetleg két) 3.5-ös HDD?
Low cost backup servert raknék össze. -
madoxx
aktív tag
válasz enginev3.0 #10788 üzenetére
Ha jól tudom, a dsm nem írja ki jól a proci adatait.
Jellemzően a DS3615xs-t szokta mindenki javasolni. -
madoxx
aktív tag
válasz itanczos #10116 üzenetére
Megcsináltam én is 6.0.2-ről, n40l-en.
Annyi különbséggel, hogy nekem nem ment a DSM alóli update. Többször leállt 21-es hibával.
Próbáltam az online frissítést és letöltött pat-ból is, de ugyanaz volt az eredmény.Úgyhogy sima restart lett. Utána force install.
Megtalálta migrálhatóként, felment a letöltött pat.
Aztán majd 10 perc kellett mire magához tért utána. Már kezdtem izzadni, de végül elindult a 6.1.3 és minden ok volt. Majd restart, a grub első módjával, majd felment az update 1 is.
Utána még próbaképp volt egy restart, szintén a grub első módjával és szépen elindult.Ami még különbség volt hogy nekem nem volt a pedrive-on GRUB_VER fájl, így az a lépés kimaradt.
-
madoxx
aktív tag
válasz madoxx #10039 üzenetére
Na.
A megoldás az lett hogy vinyók nélkül boot.
Loaderben az amd config kiválaszt.
Find.synology.com megtalálta a servert, kiírta hogy nincs vinyó.
Bekattant a 3 vinyó szépen sorban.
Reconnect.
Kiírta hogy dsm has been reset.
Reinstall.
Új config, de az adatok azonnal ott voltak, illetve 5.2-es config backup-pal jöttek a userek, beállítások is.Nem a legsimábban, de legalább nagyobb baj nélkül lement
Meddig merhetek most update-elni?
(Jun's official v1.01)[ Szerkesztve ]
-
madoxx
aktív tag
válasz Essejó #10038 üzenetére
Érdekes az egész jelenség.
Meg az is hogy clean install-lal teljesen sima.
Viszont a meglévő vinyók mellett egyáltalán nem jelenik meg sehol.
Miközben zörögnek a vinyók, mint ha bootolna szépen. Tuti valami kretén címet vesz fel, vagy nem is tudom mi lehet.
Routerből nem látom, arp -a sem segít.Nagyon elszomorít ez így, pláne hogy követem a topikot, mindenkinek ment kisebb-nagyobb akadályok mellett.
Én meg tegnap éjjel szórakoztam vele 6-7 órát, ma is már vagy 4-et és elég rosszul áll a dolog -
madoxx
aktív tag
válasz Essejó #10032 üzenetére
console=ttyS0,115200n8 erre: console=uart,io,0x3f8,115200n8
Megpróbáltam ezt is.
Nem értem mi lehet.
Van most egy olyan pendrive-om, amivel elindul magában.
Elindul egy üres vinyóval. Fel tudom tenni tisztán a 6.02-t. Újraindítást túléli.Ugyanezzel a pendrive-val, a régi vinyókat berakva (természetesen sorrendre ügyelve) látszólag elindul a dsm, legalábbis dolgoznak a lemezek pár percig.
Viszont semmilyen kapcsolat nincs. Se a routerben nem látom, se assistban, se lan-on, se ssh, se semmi
Miért lehet hogy tiszta telepítés után fasza minden, így meg semmi?
-
madoxx
aktív tag
Sziasztok!
G7-en 5.2 -> 6.02 migration-t próbáltam de órák óta egy helyben toporgok.
Gugliztam, kerestem itt is, de nem találom a megoldást.Új pendrive készült, vid/pid/mac átírva.
Új pennel az assistant megtalálta, telepítés (manual), migration, de újraindítás után nem látszik a nas.A routeremben nem látszik a kapcsolatok között.
Ez alapján csináltam.Próbáltam:
-másik serialt
-mindkét extra ramdisk-et
-sokszor újraindítani, várni sokatA vid/pid-et kiolvastam, beírtam, ellenőritem.
A mac a server bios-ából lett kiolvasva.
1.01-es loadert használok, amd módban.
A pat DSM_DS3615xs_8451.pat
Sataportmap=4Mit lehetne még kipróbálni?
Mit tudok most csinálni?
Köszi -
madoxx
aktív tag
válasz MrTwister #7900 üzenetére
Erjéötven.
Én itt vettem. -
madoxx
aktív tag
válasz MrTwister #7896 üzenetére
Én ez alapján csináltam, de arra figyeljetek hogy ez nem a szokásos ethernet csati. Én is külön vadásztam. Illetve krimpelőt sem találtam hozzá, szóval kiscsavarhúzó+kiskalapács szakembör megoldás lett. Ettől függetlenül hibátlanul működik.
B verzió: ~3000 huf ebayről.
-
madoxx
aktív tag
A gyári cloud sync-nek van valami alternatívája?
Eddig google drive-ba szinkronizáltam synology-n, dsm 6 alatt.
Ott már tud olyat hogy a drive-on belül megadott mappába szinkronizál, viszont a dsm 5-nél még csak gyökérbe tud.Erre keresek alternatív megoldást, a google eddig nem segített.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest