- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszpontaz
veterán
válasz Fater38 #7655 üzenetére
Ne lepődj meg egy beta rom használatánál az ilyeneken. Lehet a következő frissítésben javítják, de tesznek bele 5 másik hibát. Én tuti nem frissítek addig míg stabil nem lesz. Még a stabilban is lehetnek hibák...de messze nem annyi mint a fejlesztői romban.
[ Szerkesztve ]
-
Fulár
senior tag
válasz Fater38 #10305 üzenetére
A probléma nem a nem akaráson hanem inkább a nem tudáson vagy a túlságosan nagy megosztottságban gyökerezhet.(szerintem)Ha nem csak a Note 4 szoftverét frissítik ilyen sűrűn(ezt nem tudom mert ez az első Xiaomim)hanem több más modellét is.ami elég valószínű akkor a fejésztőcsapat elég nehezen tudhat egy adott modell szoftverében nagyobb előrelépést elérni.Mert ez szintén csak szigorúan az én magánvéleményem,de szerintem a problémák nagyobb hányada inkább szoftveres mint hardveres eredetű.És a 7.0 megérkezése után ez hatványozódott.Ha kijavítanak egy hibát megjelenik két másik.
De mindezek ellenére az én álláspontom szerint ez még mindig egy nagyon kevés kompromisszummal(kamera terén is)használható kiváló ár-érték arányú készülék és a Miui egy kifejezetten barátságos és a mindennapi használat során is jól teljesítő felület benne lévő logikátlanságokkal együtt.Én bizakodó vagyok,hogy idővel talán kigyomlálják a rendszerben lévő bogarakat és gyermekbetegségeket. -
helixP
nagyúr
válasz Fater38 #10383 üzenetére
Ezzel kapcsolatban leírtam a tapasztalatomat.
Nem tudom, ki kezdte ezt a Samsung szenzor lehúzást, én semmi különbséget nem érzek, sőt... Valamint ez nem "szép, nem szép" alapon megy. Amit tartják, azt vállalnak kamera esetén Megapixelben, panel esetén felbontásban, a többi "nem ránk tartozik".[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz Fater38 #10760 üzenetére
Most akkor mutatok valamit:
- GSMArena link emitten'
- GSMArena review, kamera szekció ehun'vanni.
- Aztán a felsorolásod összehasonlításba rendezve
- Aztán a felsorolásod képek alapján összehasonlításba rendezve
- Aztán a felsorolásod videok alapján összehasonlításba rendezve
Majd itt a kép/video mintáknál bal oldalon lehet mozgatni hogy a kép mely részére milyen felbontásban és milyen fényviszonyok mellett vagy kíváncsi a készülékek által készített képekre/videokra.
És ezek után ( mert szerintem ez totál minimum hogy megnézed vásárlás előtt.. nem? Ha már kézben nem teszed, mondjuk MediaMarktban, Auchanban.. bárhol..) a készülékek árait is figyelembe (ár/érték arány) ha mégis ezt választotta és megvette az ember és mégse tetszik akkor szerintem (magától!) rosszul döntött.. Attól, hogy a kacsa nem tud úszni még nem a víz tehet róla, nem? Vagy nem? Csak míg ezt leírtam 3x volt igazam, nem? De. NÉGY! : D
..és akkor még olyanról nem beszéltünk, hogy internal memory-ba ment vagy SD kártyára.. ha SD kártyára akkor van-e az a kártya valós Class10-es minimum.. mert ha nincs akkor.. és ha custom ROM.. és mekkora az írási buffer.. milyen CPU governor, milyen CPU sebességek, milyen felskálázással.. lehet rögzítéskor a CPU fel se pörög a Custom ROM-al annyira hogy feldolgozza az adathalmot.. és akkor kimarad majd a két I-Frame közt a delta..et cetera.. et cetera.. ezer kérdésem is lehetne ezer okkal hogy miért lassú, miért ez vagy az.
-
Upo
addikt
válasz Fater38 #10760 üzenetére
Nem azért hurrogjuk le mert szidják a kamerát, hanem azért mert kb. minden oldalon többször le van írva, hogy a kamerája gyenge, ennek ellenére folyamatosan jönnek elő a szekrényből hupákolni hogy miért nem vesz fel ilyen meg olyan videót. Pedig pár másodperc nézelődéssel lehet találni olyan beírást ami megmondja hogy a kamera átlag alatti benne. Érdekes, hogy megtalálták a topikot, mert jönnek fröcsögni. De ha megtalálta, és mindenhol írva vagyon hogy a kamera gyenge, akkor mi a hóbortos lóbránernek vette meg a telefont? Vagy esetleg vásárlás előtt nem járt utána? Az meg egyéni probléma, nehogy már a mi hibánk legyen akik megírjuk hogy gyenge a kamerája.
Azt a z1c-s összevetést igazán nem is értem, debütáláskor kishíján 200.000-be került. Az meg hogy mennyi a technikai fejlődés, azt tán egy mostani 150-200e körüli készülékkel kéne nézni hogy jogosan hasonlítható legyen, nem? Nem pedig azon siránkozni hogy a xiaomi legolcsóbb telefonjai között levő készülék nem előzi meg a néhány éves csúcstelót.A j5 2016 is sántít kicsit, a note4 most 50000, de amikor megjelent, akkor is 60000 volt. A j5 meg ha jól rémlik 80-90e, azért az másfélszer annyi. Ráadásul az a hardver... Snapdragon 410, 2 giga rammal, ilyen olcsó komponensek mellé befért árban a jobb kamera. Azzal a hardverrel párban kb. a Redmi 3A volt (bár még az is erősebb a J5-nél), kicsit több mint 30e-ért, azaz féláron, sőt akkori áron majdnem harmadáért. Akkor meg már megint nem jót hasonlítunk egymáshoz.
Igen, meg lehet venni a J5-öt, telefon ajánló topikokban is rendszeresen előkerül. Ott is az a végkifejlet, hogy ha a kamera fontos akkor J5, ha minden más, beleértve a teljesítményt, használhatóságot, akkor a note4. Nekem a teljesítmény/üzemidő többet ért mint a kamera, utánanéztem, ezt választottam.Ha más hasonló paraméterekkel rendelkező telefont kell keresni, akkor ott a Moto Z Play. Annak azért jobb a kamerája. Megvan a megoldás, menjetek, vegyetek azt helyette. Ja, nem! Azért is minimum 2 db note4 árát kell ott hagyni. Hát, én tanácstalan vagyok...
Fikázz meg, én most is azt mondom, hogy akit nem zavar a gyenge kamera, az aligha talál manapság jobb készüléket ennél. Akinek számít, az vagy vegyen gyengébbet jobb kamerával, vagy nyúljon bele rendesen a zsebébe a nyavicskolás helyett.
Oszt jóccakát.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
válasz Fater38 #10859 üzenetére
Nézd már meg hogy van-e ilyen a /system/build.prop-odban:
persist.service.adb.enable=1
persist.service.debuggable=1
persist.sys.usb.config=mtp,adbHa nincs vagy nem ezek az értékek vannak akkor írd már át erre.
build.prop editor ha esetleg kellene.
-
Simba86
senior tag
válasz Fater38 #11269 üzenetére
egy szóval nem mondtam, hogy az nem idegesítő...
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
SANKADI
aktív tag
-
vipviform
senior tag
válasz Fater38 #11507 üzenetére
Kéne egy valódi link, mert amit letöltöttem, az nem műkszik/50 MB!!!/...vagyis telepített egy újabb galériát, és hol van a szuper kamera?
[ Szerkesztve ]
MIUI Fan; REDMI NOTE WCDMA; REDMI 3S PRIME; REDMI NOTE 4X SNAPDRAGON; Samsung Galaxy S7 Edge, Galaxy A70, Galaxy A52s 5G
-
Termi92
tag
válasz Fater38 #11917 üzenetére
Ahogy olvasgatom XDA-t, nagyon új dolgok nincsenek, csak a szokásos rendszerek. (RR, Acip, Los, Aosp). Esetleg ami "új" az a 8.0-ás rendszerek, egyelőre 2 van (AOSP, Los 15), mindkettő ugyanazokkal a hibákkal (Volte nem működik, csak az FCP újjlenyomatolvasó működik, bluetooth-on nem megy a zene át fülesekre és hangszórókra), de már használható státuszba vannak.
-
-
Fulár
senior tag
válasz Fater38 #12342 üzenetére
Az a vicces abban amivel érvelsz,hogy ezt a szöveget vagy teljesen hasonlót minden egyes tetves mobiltelefon reklámjából bemásolhatnám ide!A kamerákra pedig tényleg szinte mindig ezeket a fényező szövegeket nyomják.Aki van annyira tudatos vásárló,hogy hajlandó megkeresni a fórumot és esetleg olvasgat vagy kérdez annak nem kellene alapból elhinnie az ilyen jellegű termékleírásokat.Vagy ha már a tudatos vásárlásnál tartunk.Egy csomó magyar nyelvű teszt készült erről a telefonról(is)ott feketén fehéren leírják,hogy mit varrhatsz a kamerától és azt hozza is.
Nem a tokoról való beszélgetés nem zavar.Talán azért nem mert az beszélgetés.A kamera fronton pedig a rinya jön elő időről-időre.Aki hetek vagy hónapok alatt sem képes belenyugodni abba(senki ne vegye magára),hogy ez a kamera ennyit tud és pont,az tényleg jobban jár ha eladja ezt a készüléket.
Tovább görgetve a gondolatmenetedet én is megkérdezhetném tőled,hogy téged miért zavar,hogy engem zavar?Közben helixP Megelőzött és nálam sokkal tömörebben összefoglalta,hogy miről is van szó.
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
válasz Fater38 #12349 üzenetére
Azért reagál a fórum egy része türelmetlenebbül, mert egy csomó megoldás van arra, hogy jobb legyen a fotó, bizonyos határokon belül. Ennek egyik fele root + camera api2 engedélyezést jelent, a másik fele más appot. Sokan végig sem mennek az összes lehetőségen, és úgy ragozzák tovább a témát ,ez veszi el az ember nyugodt stílusát.
A másik pedig a "visszanem olvasók", akik miatt be lehetne állítani ide egy papagáj robot-randomgenerátort, hogy hetente leírja a kamera javításának módjait.somé: Örülök, hogy nem került be ez probléma olyan kifejezés alatt, hogy "típushiba" az összefoglalóba, mert nem igaz. Környezetemben 3 db Note 4 van és kutya bajuk a típushiba nem itt kezdődik.
Abban viszont igazad van, hogy bekerülhetnének az esetleges megoldások, amit ilyen hiba észlelésekor tenni lehet.[ Szerkesztve ]
-
Maist
senior tag
válasz Fater38 #12342 üzenetére
Én személy szerint azt nem értem, hogy mi a bánatért akar mindenki rendületlenül sötétben fényképezni egy 50 ezres telefonnal? Egyáltalán mit várunk el egy ekkora kis (...khmm) kamerától?
Itt, ezzel, és kb. még 1, vagy 2x ennyiért vásárolt objektívekkel megoldható ez a rettentő nagy gond: [link]
Nekem a nem milliós, de azért nem is a legolcsóbb, célgép DSLR-em sem készít semmiféle értékelhető képet, ha nincs elég fény, és még mindig felvágatlan erekkel írom ezeket a sorokat, és nem érzem azt, hogy ne tudtam volna megörökíteni a fontos pillanatokat a magam, vagy akár a családom életében.
Ezek a telefonos kamerák, ezen az árszinten egyszerűen nem képesek ennél nagyon többre, marketing szöveg ide vagy oda. El kell ezen gondolkodni, mikor olvasgatjuk a szép szöveget, és közben odapillantunk a telefon termékfotóján a készüléken látható aprócska lencsére. -
-
crok
Topikgazda
válasz Fater38 #21050 üzenetére
Magisk-ban engedélyezed a systemless hosts opciót.
Az [itt] levő AdAway v3.2-t felteszed ahelyett ami most fent van.
Elindítod az AdAway v3.2-t és abban is beállítod a systemless opciót és mindent ugyanúgy csinálsz mint eddig - nekem működik.Azóta van gond mióta kijött a 15.0-s Magisk.. nem tudom mikor óhajtanak foglalkozni amúgy a dologgal - lehet úgy vannak vele, hogy van "megoldás" így nem kell javítás..
-
tordaitibi
veterán
válasz Fater38 #22805 üzenetére
Ezek megvannak, de ma éjjeles voltam, volt időm, 25x végighallgattam, az összeset (értesítési, csengő, riasztás, ui) kicsit már belefáradt a fülem, de nem találtam közöttük azt a hangot amikor ki-be dugom a töltőt. Ma otthon futok még egy kört, asszonynak egész zenei hallása van , ha ő se találja meg, akkor passz.
Meg mint írtam, szebb, elegánsabb megoldásnak találom a hang neve átírás helyett az ezt beállító fájlba átírni, de jópár óra system és data kutatás után sem találtam erre utaló fájlt, vagy tartalmat. -
-
tordaitibi
veterán
válasz Fater38 #22824 üzenetére
Az asszony eleg hulyenek nezett ma delelott, de turelmes .. :-) , 40 perce az osszes rendszerhangot hallgatjuk, bevontam a fiamat is es egybehangzo velmeny szerint a tolto le-fel csatlakozasi hang NINCS a system/audio alatt.
Oldman 2, lehet lgy van de vajon hol lehet...? Nem nagy dolog, marad igy de mostmar kihivaskent tekintek a jelensegre.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest