- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- Autodesk - Revit
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Bitcoin topic
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
sharp007
tag
A Képernyőidő témához.
Digitális jólét > Tevékenység részletek megtekintése > Képernyőidő
Itt napi bontásban látható a Képernyőidő.
Ha tudod mikor töltötted a telefont és akkortól a napi időket összeadod, akkor kb. megvan az aktuális képernyőidő.
Jól gondolom?
Karaviknak pedig köszönöm az X15 nevében is a lelkes és alapos supportot! -
tsilver
aktív tag
van ezzel a bolttal tapasztalata? jó ár van fizikai üzlet és pozitív vélemények
-
Karavik
veterán
Napokban teszteltem a kamerát, próbálgattam kölönböző módokat és beállításokat használva sötétben, világosban egyaránt. Nem lehet egyértelműen kijelnteni, hogy a Leica vibrant vagy a Leica authentic mód a jobb. Ez téma ill. adott körülmények függvénye.
A motor esetében pl. Authentic mód adta vissza a valós színeket. Az összes többi kép Vibrant módban készült, Ai nélkül, kézből tartva, automata beállításokkal. A portré szobor fotók Mester portré módban készültek.
Az éjszakai képeknél csak közvilágítás volt, a Madách szobrnál (ülő ember) nem volt semmilyen megvilágítás. Az alábbi linken megosztom ezeket a képek akit érdekel:
Xiaomi 15 - Day & night photos
-
ot93
senior tag
coolmobile-nél vettem, rákérdeztem az AI -üknél meg a valódi ügyfélszolgálatnál is, mindkettő azt mondta, hogy különböző forrásokból szereznek be termékeket, így némelyiknek hosszabb a szállítási ideje, az olcsóbb.. ha most ránézek, valóban így van, de szerintem mikor rendeltem nem így volt, nemtom
gondoltam 13e ft-ért tudok várni többet, de az adategyeztetéskor azt mondták, hogy hétfőn várhatóan itt lesz. Valóban fel is adták pénteken.
maga a coolmobile nem lehet rossz bolt, szimpatikusak az oldaluk alapján is, meg értek el árukereső év boltja különféle helyezéseket, tehát csak nem valami sarki kis bolt szürkén. Illetve rendelés után fel is hívtak adatot egyeztetni, ilyent mondjuk még egyik boltnál sem tapasztaltam. Tehát szerintem megbízható bolt -
ot93
senior tag
Na végül megrendeltem tegnap az 512gb + 12gb verziót (325e-ért szerintem jó vétel volt), elvileg hétfőn nálam lesz, már izgatottan várom
Igazából a mi9se után mindent tud ami megfogalmazódott bennem. Minimum olyan kamera mint abban, bár ez nyilván több mint 5 év után nem nagy mutatvány, 5G (ez is alap már egy csúszkészüléknél vagy talán középkategóriában is), vízálló (legalább pár méterig, mert szokszor használom nedves környezetben), vezetéknélküli töltési lehetőség, hosszú üzemidő (ebben a mi9se azért újkorában sem volt erős, ennyi év után meg kb. teljesen elhasználódott, még jó, hogy céges telefonom is van), ha már nem olcsó, akkor tudja a wifi BT stb szabványokból az újakat. (számomra) sok tárhely. És ami még fontos, ami eléggé bekorlátolja a választási lehetőséget, hogy legyen kicsi (alig nagyobb mint a mostani mi9se). -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #284 üzenetére
"Igen, ezek a "fránya apróságok". Ez az, ami megszeretteti – vagy a hiánya megutáltatja – az emberrel az adott készüléket..."
- Ez annak függvénye is, hogy ki milyen szinten megrögzött ill. rabja a berögződéseknek.S25-nél rendszerszinten elérhető dupla koppos képernyő kikapcsolás: Úgy működik, hogy üres helyen kell duplán koppintani a kezdő vagy a zárolási képernyőn.
X15-nél gyári ROM-al dupla koppos képernyő ébresztés és kikapcsolás csak a zárképernyőn működik, xiaomi.eu custom ROM.al pedig működik kezdő képernyőről is.
Én is szerettem a dupla koppos kijelző lezárást de simán lemondtam róla, mert kényelmesebben egy érintéssel is le lehet zárni a kijelzőt. Lásd képernyőmentést alul.
• AOD:
Én az "okos" módot használom, tehát akkor van kijelzés, amikor szükséges:
- Értesítések esetén felvillan (kivéve, ha zsebben van a teló, vagy takarva van a kijelző)
- Megamfelé fordítom a telót felvillan
- Ha asztalon van a teló és fölé hajolok felvillan - ez mondjuk érdekes, csak arcra érzékeny."Státus led, helló!"
- 2025-van, helló! Ez jó volt még 10+ éve. R.I.P.• Memóriakezelés:
Én mindent úgy hagyok ahogy a rendszer kezeli alapértelemeztten, nem igényel mókolást. Egyedül az Mi Fittness appot állítottam be külön egyénileg autostartba és zártam le memóriába, mert az app kérte.• Töltés:
Xiaomi-nak van az egyik, hanem a legjobb töltésvezérlője. Most már van okos töltés, akkuvédelem lehetőség is ami 80%-nál leállítja a töltést. Normal módban kb 60 perc, végsebesség módban pedig kb 40 perc alatt feltölthető 90W töltővel. Utóbbi esetben sincs abnormális melegedés. Mit értesz azon, hogy még "mindig szarul" működik? Mert ezzel aztán a világon semmi gond nincs.• DND:
Legrissebb 2.0106.0.VOCEUXM ROM frissítéssel még pittyegnek az értesítések, szóval ez még nincs javíva. Addig én a némítás módot használom a DND mellé.1 koppos képernyő lezárás:
-
t.imi
addikt
válasz
<Adamsky> #284 üzenetére
Custom ROM nálam kiesett, sokat szoktam bankolni. Ha ez nem is, a "semmi kedvem már hozzá" zárja az áramkört
Nagyon sok éve Samu S3 idejében romoltam sokat, mindig volt valami ami fagyott, omlott, eleve nem is tartalmazta a főzelék. Assemostvolt.Note 5 pro > A72. Után jött a dilemma. Mivel az ötöt imádtam, nem is volt kérdés a kínai gyártó újabb terméke első (két) körben a tudása, másodikban az ára miatt.
Nem a hiánya, a több órányi (napi) kutatás a megoldások után és végén részben zsákutca
miatt mondtam le róla. A már biztos javítják, közeljövőben várható rá megoldás nem vigasztal.
Egy fórumos is hasonló cipőben járt, hason gondokkal, Ő is cserélte Samura 2-3? hét után a telefont.
Sokadrangú terméknél még ok, a kategória csúcsán számomra elfogadhatatlan ez a hozzáállás. Biztos a kor miatt...Ez bárhol, bármikor képes lekapcsolni a kijelzőt, vagy csak a főképernyőn...
Főképernyőn. Ha játszol, böngészel, stb más egy dupla kopp mint a főképernyőn.
Mennyire tolerálja?...hát igen. Note 5 pro-n volt utoljára 3rd launcher.
Egyelőre a One Ui 7 elégé jól variálható számomra így nem is foglalkoztat a váltás 3rd-re.
Gesztusok vannak, az sem érdekel. Elnézést. -
<Adamsky>
nagyúr
Igen, ezek a "fránya apróságok". Ez az, ami megszeretteti – vagy a hiánya megutáltatja – az emberrel az adott készüléket. Akinek persze minden új, nem látott még mást, régi, vagy ne adj' Isten cust. ROM-ot, el sem tudja képzelni, hogy mit ki lehet(ne) hozni egy okos (!) telefonból.
Ez a dupla kopp-os lezárás (az ébresztést értem), hogyan tud működni (a Samsung-nál)? Ez bárhol, bármikor képes lekapcsolni a kijelzőt, vagy csak a főképernyőn (ha a launcher aktív)? A Samu rendszere mennyire tolerálja a 3rd party launcher-eket (itt most leginkább a gesture navigation-re gondolok)?
@mindenki
A t.imi által felsoroltak okán (is) érdekelne a tulajok tapasztalata az alábbiakkal kapcsolatban:
• AOD: tényleg ennyire hektikusan működik? Mondjuk lehet benne valami, hogy nagyon máshogy nem tud, mert különben a fénymérőt folyamatosan "pörgetni" kellene. Státus led, helló!
• Memóriakezelés: hány helyen kell beállítani, hogy egy app-ot ne lőjön ki a rendszer? És ez tényleg működik-e?
• Töltés: ez tényleg ilyen sz@rul működik (még mindig)?
• DND: működik már rendesen (pl. a Messenger vagy a WhatsApp sem fog pittyegni, ha aktív)? -
t.imi
addikt
A 14t pro topikban írtam egy két dologról, ami engem spec nagyon zavart, ahogy másokat is.
Megszoktam a dupla kopp zárást és feloldást. Fene sem emlékszik, egyik nem működik.
AOD általában nappali fényerőn megy éjjel is, néha követi a környezeti fényt.
Repülő üzemmódban alkalmanként spontán merült éjjel 20-25%-ot.
ESET mobil securityt használok, miui rendszeresen felülbírálta a biztonságos böngészőt. Állandóan jött a "riasztás".
Töltés hiába volt normál sebességre állítva, akkor is telepumpálta 1x perc alatt a 120w töltővel. Forró volt az akku.
Nekem már sok volt az al, al, al, al menü.
Aki szereti nyomkodni annak tuti jó játék, én maradtam a biztosnál.
Jönnek a javítások sorba, miért nem lehet úgy kiadni, hogy az alap dolgok rendben működnek 300-ért?
Reklámokat kihagyom
Beállítottam nyugisan 2-3 óra alatt a 25 pluszt ,azóta használom. SOT az döbbenetes 7-8 óra...kamera 14, 15-höz képest nem egy kategória.Ezektől függetlenül kva jó telefon a 14, 14t pro, tetszetős forma, csodaszép kijelző, pompás kamera, nagyon jól testreszabható.
Mondjuk tokot itthon 1x darabot találtam rájuk, amit nem is értek. -
Smiro
senior tag
Órához: kár, hogy a színes csavarokkal számomra!!! kissé bazárivá tették. A szíj még csak-csak, mert 2 pillanat lecserélni, mint ahogy a HGT2-t is hordom, de itt a számlap mindig látszik. Pedig öltönyös "órának" is elmenne, de így szerintem necces. Persze én 65+ vagyok, és kissé maradi a kb. 10 valós óráimmal (automata, manuális) együtt, ezt a kar kijelzőt is csak azért hordom , mert ajándék a gyerekeimtől
-
repvez
addikt
Sokszor fordul elö, hogy az ember talál egy orát vagy telefont ami majdnem tökéletesen megfelel minden igényének csak mondjuk egy valami hiányzik és ugy gondolja, hogy majd a következő generácioban majd azt is beleteszik vagy javitják, erre az uj generácio nem hogy tobbet tudna vagy jobban még rosszabb lesz és igy elvesztegetett időt mikor már használhatta volna a másik régebbit amit ha nagyon kell akkor megvehet ,de lehet már nem talál ujat belöle.
-
nnandi
csendes tag
Sziasztok!
Úgy érzem eljött az idő hogy a még azért remekül működő mi10emet le kell cseréljem.
Vártam hogy megjelenjen a Samsung S25 ultra, vártam hogy megjelenjen a Xiaomi 15 ultra, most meg úgy néz ki remek ez a 15ös is.
Ami eddig favorit volt a Xiaomi 14 Ultra, de most elbizonytalanodtam nagyjából ez most kb egy árban is van a 15el.
Mi legyen? Segitsetek!
Samsung S24 ultra vagy Xiaomi 14 Ultra vagy Xiaomi 15?
Köszönöm -
Karavik
veterán
OFF:
Lecseréltem a Xiaomi Watch S3 órám is S4-re. Ugyanott vettem, mint a Xiaomi 15-öt. Ez is gyönyörű szépséges és ismét maximális gondosságal csomagolva érkezett csakúgy, mint a teló. Dobozon sincs még egy aprócska benyomódás vagy sérülés sem. Ha lenne óra szépségverseny ez tuti nyerne szerintem. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #269 üzenetére
MIUI alatt még jó volt, Akkumulátor menüben lehetettt szűrni SW, HW, SoT fogyasztás adatokra és csak a köv teljes töltésnél resetelődött.
Aztán jött a Google megoldása a Digital Wellbeing ill. Google féle képernyőidő így Google megállapodás hatására Xiaomi kivette a sajátját. Ez minden nap 0:00-kor resetelődik ezért nekem is hiányik 0,5 óra SoT a statisztikából, mert azt még éjfél előtt használtam. Szóval ez itt valójában 7 óra SoT.
De ezt is meg lehet szokni, mint a Google messages, Névjegyek, Tárcsázó...stb-t. Egyébként ebben is van pozitívum pl. spam szűrés, RCS csevegés..stb.
-
ot93
senior tag
Üdv, coolmbile-al van valakinek tapasztalata?
Ma megelégeltem a jó kis mi9SE -t, leváltom, xiaomi 15-re gondoltam és a coolmobile-nál az 512/12gb 336e, ezt találtam a legjobb árnak azon boltok küzül, amit szimpatikusnak találtam. -
<Adamsky>
nagyúr
Üzemidő megjelenítése ...
Na, ez megint egy eklatáns példája annak, hogy hogyan "fejlődik" a droid (értsd: cseszik el egyre jobban).
Arra is jó példa, hogy mi az amit (ha már pl. egyébként órákat / napokat / heteket képesek elpö**ölni egy zárképernyővel a Xiaomi mérnökei) érdemes lenne megváltoztatnia a gyártóknak ...
Szóval az akkumulátorral ill. fogyasztással kapcsolatos adatokból ügye kikerült az képernyőidő (mert minek az?). Először az S23-as topic-ot olvasgatva (anno ez is egy esélyes volt számomra ...) futottam bele abba, hogy egy frissítéssel bekerült ez a csoda fogyasztásmérő, ami fehér ember nem tud kiigazodni (de cserébe látszik rajta a munka, és ráfordított idő ...)
Tévedés jogát fenntartva (mert ugye élőben még nem volt szerencsém hozzá) de a Xiaomi megoldása sem tűnik túl acélosnak (magyarán: másképp sz@r).
... és akkor ott van ez a "Digitális jóllét ... ".Hú, de meg tudnám szeretgetni azt, aki ezt kitalálta.
Szóval két képernyő telis-tele haszontalan vagy kevésbé hasznos infóval.
Ami fontos (lehetne) pl.:
• képernyő idő
• wakelock / deep sleep detektálása
... az nem deríthető ki.Hogy "ON" is legyek: nem tűnik rossznak az üzemidő.
-
-
Karavik
veterán
válasz
Black&White #265 üzenetére
Köszi! 🤝
-
eeestvan
tag
Sziasztok!
Van már aki megkapta a promóciós ajándékot? -
tsilver
aktív tag
írtam a szlovák cégnek, rendesen válaszoltak, de nem tudják mikor lesz újabb nagyobb akció
-
akaaka
tag
Igazatok lehet, remélem....
!!!
Amúgy kézben fogdosva, ismerkedve, nagyon bejövős a készülék, legfeljebb jár majd hozzá egy plusz szolgáltatás, és az a zsebmelegítő funkció!
Valószínű venni fogok, csak már egy lélektani határt kellene leküzdenie, hogy be essen 300 ezer alá az ára.
Akkor fogok rányomni a rendelés gombra. -
Karavik
veterán
Kint van OTA HyperOS 2.0.1060.VOCEUXM ROM frissítés, most tettem fel::
-
Karavik
veterán
Szerintem meg pont, hogy túlmelegedésnek nyoma nincs. Az, hogy MM-ben legelső verzós ROM-al, max fényerőn, teljesítmény módban, folyamatosan töltőn mit produkál az egyáltalán nem releváns. Olyan, mint TV képminőségről beszélni a kiállított TV-k alapján.
Nekem volt sok Xiaomi telóm, de egyedül az X12 volt amire rá tudom fogni, hogy melegedett, mint állat simán kamera használat mellett is. Volt hogy túlmelegedés miatt nem engedte használni a kamerát. Viszont X15 szerintem k. jó viselkedik ezen a téren.
-
<Adamsky>
nagyúr
Na, ezek után én is el fogok zarándokolni valamelyik MM.-be. Elvileg mindenhol ki van téve? Tudnátok egy-két biztos helyet mondani (Pesten, Pest vármegyében)?
#246 repvez
Nem hiszem, hogy egy benchmark / stress test futott rajta. Valószínűbb (bár nem ismerem a készüléket, majd a tulajok megmondják a tutit), hogy valamilyen demó mód ment rajta. Ez azért nem kéne, hogy "izzásig" melegítse a készüléket."Akkor meg csak azért kell a legujabb és leggyorsabb telefon ... "
Mert abból van "kompakt" méret. Igazából, én lennék a legboldogabb, ha nem kellene a 3-4 kamerát, a csúcs SoC-ot kifizetnem (amit nem használok ki). -
repvez
addikt
És mennyire reális, hogy amikor napi szinten használod akkor ugyan ugy 0-24-ben maximálisan egy techdemot futtatsz állandoan bekapcsolt kijelzö melllett?
Mert gondolom ezért volt meleg a telefon, de ha átlagos felhasználást vesszuk alapul akkor a közelébe sem fogsz érni a tényleges maximális teljesitményének a telefonnak, magyarul nem fogod amugy sem kihasználni .
Én ugy vagyok vele, hogy egy mai középkategoriás telefonnal is bármit meglehet csinálni ami egy átlagfelhasználonak kell,
A szoftverek rajtuk ugyan azok , a kamerát mindenki csak automatán elkattintja és dobja fel az instára szerkesztés nélkül.
Akkor meg csak azért kell a legujabb és leggyorsabb telefon ,mert azzal lehet menőzni mások elött és nem azért mert a többivel nem tudod azt megtenni mint ezzel, ellenben jó sokba kerül ez a fajta presztizs magamutogatás. -
akaaka
tag
Hát......!
Tegnap egy picit elbizonytalanodtam a telefonnal kapcsolatban.
Személyesen megnéztem a telefont a Media Marktban, meleg volt mint az állat, igaz folyamatosan demó videó ment rajta, de ahogyan a fülemhez tettem a telefont rendesen sütötte az arcomat a kijelző forró hőmérséklete.
Nekem ez nagyon zavaró volt.
Ja és hozzáteszem a többi telefonhoz képest az x15 nagyságrendekkel melegebb volt. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #240 üzenetére
"Nem akarom lelőni a poént. Itt egy kép. Szerintem ez alapján ki fogod találni.
"
- KItalálom, Mi logo!"A másik (TW?) global-ból nem lehet "áttenni" a tárcsázót?"
- Nem, csak TW ROM-al együtt. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... mert X14-en csak sűrű és standard között lehet választani."
Az a baj, hogy én az ilyentől előbb a szemem tikkelne, majd lábrázást kapnék. Mind1, próbálom magam szoktatni a gondolathoz ..."Nem kellett ADB, redszer szintem elérhető ez az állapot."
Végre egy jó hír. (bár az ADB-s megoldással se lenne semmi gondom, csak legyen)." ... sokat lehet már simán uninstallálni pl.: óra, időjárás, scanner, hangrögzítő ... "
A másik (TW?) global-ból nem lehet "áttenni" a tárcsázót? Bár gondolom nem csak az apk-n múlik, hogy az alap ROM-al nem lehet a telefonálást rögzíteni."Szabad a gazda!" – nem akarom lelőni a poént. Itt egy kép. Szerintem ez alapján ki fogod találni.
" ... félig teli - félig üres... "
Lehet ezzel a munkahipotézissel indítani, de ahogy telik az idő, a pohárba, mégis mintha egyre kevesebb lenne a víz. Nem gondolod? -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #232 üzenetére
"A felsoroltak 90+ %-a szoftveres újítás, és – ide a rozsdás bökőt – a 14-en pont ugyanúgy működhetne ..."
- Az kiderül mihelyst X14 is megkapja HOS2.1 EEA frissítést"Ez alatt a launcher adott képernyőjén megjelenő ikonok elrendezését érted? Ha, igen, akkor erre most csak egy szmájlit hagynék itt:
"
- Attól még ez is egy változás X14-hez képest, mert X14-en csak sűrű és standard között lehet választani."ehhez kellet adb-n keresztül "fagyasztani" bármit, vagy simán ki lehetett kapcsolni (a megfelelő helyen)?"
- Nem kellett ADB, redszer szintem elérhető ez az állapot."Szerintem Te se bánnád, ha lenne egy Miui light, amiből ezek a Miui-s csetreszek ki vannak vágva a francba"
- Nem kell MIUI light csak letiltás vagy eltávolítás lehetőség az előtelepített appokra, hogy ne kelljen ADB-vel bohóckodni. Egyébként elég sokat lehet már simán uninstallálni pl.: óra, időjárás, scanner, hangrögzítő, iránytű, jegyzetek, xiaomi home, file transfer, xiaomi community...stb. csinálhatsz nagadnak light-ot
"Jól értem, hogy feltalálták avizetpower menüt?"
- Dehogy, Gemini Ai elfoglaja a bekapcsoló gombot alapból aztán behoztak alternatív kikapcsolási/újraindítási lehetőségeket.
"HW szintű "innováció" (valódi különbség), amire én is azt mondom, hogy klassz!"
- Hát igen, de ezek a specifikációból is kiderülnek.
"Találós kérdés: mi az amit a Xiaomi a telefonjaival kapcsolatban teljesen elhagyott, a csúcs szuper autóján pedig ott díszeleg?"
- Szabad a gazda!
"De, lehet én látom túl borúsan a dolgot."
- Nézőpont kérdése, ki-milyen szemüvegen kersztül lát, félig teli - félig üres...valkiknek soha semmi nem lesz elég jó -
Karavik
veterán
válasz
Terentius #234 üzenetére
Akkumulátor menüben a kijlezőidőre (SoT) szűrés lehetőséget megszűntették rég. Van helyette Digitális jóllét menüben képernyőidő staitszika, de ez 0:00-kor nullázódik, szóval akku mérésre nem igazán jó.
Csak zárképernyőn működik a duplakoppos kijelző ébresztés/kikapcsolás. Kezdőképernyőről dupplakoppos lezárás feature csak xiaomi.eu ROM-al elérhető X15-ön.
-
válasz
Gabeszka 80 #235 üzenetére
A gyári launcherrel szinte biztos, hogy nem.
Legalábbiss egyik Xiaomi Redmi telefonon sem tudtam működésre bírni ezt a funkciót. (A záróképernyőn működik csak.)
A Poco készülékeken működik. -
Gabeszka 80
újonc
Sziasztok a dupla koppos lezárás, kijelző ébresztés működik?
-
<Adamsky>
nagyúr
A végén kezdeném: "Xiaomi 15 -ön már újabb HyperOS (...) fut (...) így lehet, hogy a ROM miatt is van ez a különbség."
Úgy érted, biztos, nem? A felsoroltak 90+ %-a szoftveres újítás, és – ide a rozsdás bökőt – a 14-en pont ugyanúgy működhetne ...
Az egész visszavezethető ahhoz a "beszélgetéshez", ami egy másik topic-ban (droid 16 fejlesztői változat) alakult ki. Röviden: mi értelme az évenkénti főverzió (és API verzió) váltásnak, mit kap a user (ami "kézzelfogható") és mit bukik. Utóbbiból mintha egyre több lenne, miközben az előbbi lista egyre szegényesebb. De, lehet én látom túl borúsan a dolgot."Van több kezdőképernyő elrendezés: 4x6, 4x7, 5x9"
Ez alatt a launcher adott képernyőjén megjelenő ikonok elrendezését érted? Ha, igen, akkor erre most csak egy szmájlit hagynék itt:"Csak az Mi Böngészőben találtam app ikon méretű ajánlást. Ezen kívül reklámmentessé tudtam tenni mindenhol!" – ehhez kellet adb-n keresztül "fagyasztani" bármit, vagy simán ki lehetett kapcsolni (a megfelelő helyen)?
"Rendszer: Nincs MI VIdeo app egyáltalán (végre)
Rendszer: Game Center app parancsikonja eltávolítható a home screen-ről (végre)"
Szerintem Te se bánnád, ha lenne egy Miui light, amiből ezek a Miui-s csetreszek ki vannak vágva a francba.
Off: erről jut eszembe! Találós kérdés: mi az amit a Xiaomi a telefonjaival kapcsolatban teljesen elhagyott, a csúcs szuper autóján pedig ott díszeleg?"Van új kikapcsolás vagy újraindítás lehetőség power+ hang fel kombóra"
Jól értem, hogy feltalálták avizetpower menüt?HW szintű "innováció" (valódi különbség), amire én is azt mondom, hogy klassz!
• dual eSIM
• ultarhangos ujjlenyomat-olvasó (ami a tesztben még mindig hibásan van írva ...)
• DC Dimming
• akksi technológia -
Karavik
veterán
-
repvez
addikt
ebből a felsorolásbol többet megtudtunk a küólönbségekből és a muködésekről mint a tesztben . abbol az derült ki, hogy szinte nem változott semmi a 14hez képest csak minimálisan mert más chip van benne, de amugy méretre meg egyéb kialakitás ugyan az, hát ugy néz ki nem igy van .
-
Karavik
veterán
Köszi szépen!
Xiaomi 14-hez képest változások:
- Hang: Teltebb hangzás saját hangszóróján ugyanazokkal a beállításokkal.
- Home screen: Van több kezdőképernyő elrendezés: 4x6, 4x7, 5x9
- Lock screen/home screen: Van dinamikus rendszer háttérkép lehetőségek
- Kamera UI: Van dinamikus felvételek lehetőség
- Kamera UI: Van mozgásrögzítás kapcsoló 1 érintésre
- Kamera UI: Van 1 koppintással képernyőkép készítés lehetőség
- Kamera UI: Jobb zoom lehetőségek 1 klikkre: 0,6x, 1x, 2x, 2,6x, 5x
- Hálózat: 2G mobilhálózat kikapcsolható (végre)
- eSIM: Egyszerre két eSIM használata >> tesztelve így használom már (Yettel+Telekom)
- eSIM: eSIM átvétele másik eszközről (szolgáltatói támogatás is kell) Telekommal működik, ahogy rányomtam az átvételre és felodottam a másik telóm (Xiaomi 14) egyből meg is jelent ott a QR kód.
- Ujjlenyomat: Ultrahangos ujjlenyomat olvasó pozíciója feljebb került a kijelzőn, kényelmesebb, de szokatlan még.
- Akku/töltés: Akkumulátor védelem Töltés 80%-nál megállítható
- Akku/töltés: Van akkumulátorállapot mérése és kijelzése
- Akku/töltés: Van töltési ciklusok számolása és kijelzése
- Akku/töltés: Van hIdegálló-képesség mód
- Kijelző: Van DC Dimming fixen bekapcsolva
- Kijelző: Tekintet észlelése lehetőség beállítások főmenübe került Aktív vizuális észlelés néven
- Control center: Zseblámpa hosszan nyomva gesztusra funkció hozzáadva
- Rendszer: Nincs MI VIdeo app egyáltalán (végre)
- Rendszer: Game Center app parancsikonja eltávolítható a home screen-ről (végre)
- Rendszer: Kevesebb reklám/hirdetés/ajánlás. Csak az Mi Böngészőben találtam app ikon méretű ajánlást. Ezen kívül reklámmentessé tudtam tenni mindenhol!
- Rendszer: Bekarikázással keresés Ai beállítások főmenübe került (kikapcsolható)
- Rendszer: Van Xiaomi Hyper Ai funkció
- Rendszer: Van új kikapcsolás vagy újraindítás lehetőség power+ hang fel kombóraÉn nagyon megszerettem, bár a X14-et is bírtam, de a X15-el nagyjából minden igényem kielégítve, legalábbis eddig nincs hiányérzetem!
Megjegyzés:
Xiaomi 15 -ön már újabb HyperOS 2.0.102.0.VOCEUXM fut, míg Xiaomi 14-en régebbi HyperOS 2.0.6.0.VNCEUXM fut, így lehet, hogy a ROM miatt is van ez a különbség.
-
kebotka
csendes tag
2.0.102 a sw verzió amúgy.
-
kebotka
csendes tag
Sziasztok! Néhány napja váltottam 12x-ről 15-re.
Észrevettem, hogy több alkalmazás esetén, pl Mesenger, Gmail, Viber, illetve böngésző esetén is máshogy tördeli a szöveget. Pedig a képernyő arány ugyanaz 20/9 mindkét telefonon. A nagyobb felbontású 15-nél adja a rövidebb tördelést. Íme egy konkrét példa :
[kép] ez a 12x, és ezt szeretném látni a 15-ön is.
Helyette ezt látom :
[kép]
Egyrészt nálatok hogyan látszik, másrészt hogy tudnám ezt beállítani?
Mindkét telefonon ugyanaz a betűtípus (default), ugyanaz a képernyő "megjelenített méret" (s), ezekkel játszottam, nem oldotta meg. És még egyszer : nem alkalmazás függő, mert pl a gmail főoldalon is ugyanez a tördelési különbség van, viberen, messengeren, mindenhol. Mintha az egész nagyobb lenne, a betűk is, a szóközök is, a sorok közötti távolság is, minden így egyben . -
akaaka
tag
Szia!
Nagyon szép az új telefonod, GRATULÁLOK hozzá!
És amit már írt is valaki, hogy egy összehasonlító rövidke írás jó lenne a 14 és 15 közötti különbségekről, észrevételeidről.
Elsősorban az üzemidő a 14-hez képest és a melegedés, ami nagyon érdekelne engem.Előre is Köszönöm!
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #218 üzenetére
Végül is ez nem BL nyitó kód, hanem BL nyitás engedély időintervallumra, Xiaomi fiókra és 1 készülékre vonatkozóan. Azóta sem kaptam meg az engedélyt, ugyanúgy kvóta limit miatt.
Igen, arra használtam BL nyitást, hogy gyári globál ROM-okat próbálgattam Mi, IN, ID, TW aztán vissza EU. Így jöttem rá, hogy a TW ROM-ban van Xiaomi SMS és tárcsázó app hívásrögzítéssel. Xiaomi.eu-t már ismertem, onnan jöttem át.
Én már megbarátkoztam a gyári ROM-al, kilehet ebből is hozni szerethetőt korlátain belül is.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a Xiaomi14 et is gyárival használtam már első perctől kezdve." – akkor mire kellett (mire használtad) a bl. kódot?
Vagy tettél egy próbát, aztán visszatetted az eredeti ROM-ot?
"Nyitott BL-el nincs ... " – tudom én is nagyon jól, de ha egyszer mégis az X15 mellett döntök, akkor – időmtől függően – lehet csak rápróbálok a "szabadságra". Egy ideje olvasgatom a Magisk topic-ot és más oldalakat ... nem lehetetlen a dolog, de vékony a határ a fülig érő mosoly (siker, mert a telefon tényleg olyan, amilyennek te szeretnéd, és nem olyan, amilyennek a gyártó szánta ...) és a totál szívás között.
" ... én innen intézem ... " – nekem is "munkaeszköz". Egyébként is alig-alig játszok, de mobilon nem is tettem soha. Viszont pl. a hangfelvételi lehetőségről nem szeretnék lemondani. Valahol nálam itt kezdődik a sztori. Ehhez viszont – ha jól értelek – előbb muszáj megvennem egy X-százezres telefont, majd "bl. nyitó" lottót kell rajta játsszak. Ez még nem hozta meg a kedvem (de folyamatos "birkózásban" vagyok).
És akkor ott van még a reklámok és a launcher kérdése ...#212 tsilver
"Debloat-al elveszti az ember a garit?"
Attól miért ugrana? Az egy nem visszafordíthatatlan (egyszerű adb-s tiltogatás) dolog.
Más kérdés, hogy lehet-e 100%-ban debloat-olni csupán alkalmazások letiltogatásával?" ... hát akkor ezt lekéstük ... " – ebben a körben.
Lesz ez még ennyi (vagy még ennyi se). Van működő mobilod? Ha, igen, akkor ne aggódj! -
tsilver
aktív tag
Hogy lett nektek 755v EUR, céges vétel? Mert nekem 120e kedvezménnyel is 899EUR -t ír
-
tsilver
aktív tag
Debloat-al elveszti az ember a garit?
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #209 üzenetére
Marad a gyári, a Xiaomi14 et is gyárival használtam már első perctől kezdve. Én ha megkapnám a BL nyitás engedélyt akkor sem tennék már fel custom ROM-ot, max másik gyári Global ROM-ot de annál is egyből zárnám vissza a BL-t.
Nyitott BL-el nincs GPay érintéses fizetés, nincs SafetyNet, nincs Google Play protect certifikáció, nincs Widevine L1 certifikáció, még Telekom TV GO sem megy. Lehet ezek a doldog valakit nem zavarnak aki csak FB-zik meg játszik rajta de én innen intézem összes banki ügyet, tranzakciókat, érintéses fizetést, DÁP, Curve, Revolut, OTP, Simple....stb.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
nikilauda #207 üzenetére
Elnézve az irányt, a tudást (iOS copy-cat) annál a ponton, mikor mutatta az Mac OS-es kompatibilitást, már szemem sem rebbent.
Ott viszont felszaladt, mikor azt ecsetelte, hogy milyen eye-candy fícsörökkel pimp-elték még tovább a rendszert (pl. a rohadt zárképernyőt, amit egy átlag ember jó ha 5 percet lát egy egész évben). Nem mondom, hogy csúnya, de engem nem ezzel lehet(ne) megfogni.
Annak viszont örülök, hogy szemlátomást egyre több embernek van, így szépen gyűlnek majd a tapasztalatok.#208 Karavik
Kíváncsi leszek, mikor jön majd össze a bl. nyitás. Vagy marad a gyári rendszer? -
Karavik
veterán
válasz
nikilauda #207 üzenetére
Én sem akartam lecserélni még tökéletes Xiaomi 14-em (tavaj vettem pont egy éve előrendeléssel 400k Ft-ért), de ennyi pénzért nem hagyhattam ki ezt a Xiaomi 15-öt! 12/256GB változat nem izgatott, csak a 12/512-es.
A fehér színben gyönyörű. Netes képek nem adják vissza. Nem fényes, hanem matt és inkább gyönygház, mint fehér. Küldök pár képet, hogy néz ki fehér a valóságban:
-
Karavik
veterán
Én végül bevállaltam a boltot és múlthét pénteken megrendeltem Z-BOX-ba 12GB/512GB fehér változatot. Ma kiszállította a futár és ma ki is ugrottam érte Nagykürtüsre.
Korrekt a bolt nagyon, jó a honlap, követhető rendelési státusz. Írtam nekik angolul, válaszoltak készségesen, hívtam őketm, angolul lehetett velük kommunikálni. Packeta szállította ki, feladás után kaptam nyomonkövetési számot. Hívtam a Packeta ügyfélszolgálatot is, velük is lehetett angolul egyeztetni a kiszállítás várható idejével kapcsolatban.
Csomagolás is tökéletes, a teló természetesen bontatlan és originált. Köszi a tippet! Ettől olcsóbban a világon nem lehetne megvenni Global EU változatot ráadásul garanciával és számlával.
775,24 EUR volt úgy, hogy adtam online borravalót! Erős a FT így tök jól váltották az EUR-ót.
-
dkonka
csendes tag
Sziasztok, végül megrendeltem pénteken szlovákiából a telefont. Ma ugrottam át érte Párkányba. Minden rendben zajlott. Fekete, 512-es tárhellyel. A vége 774 euro volt. A céggel minden rendben zajlott, jó volt a helpdesk is. A packeta hétfőn kapta meg a csomagot, de végül ma szállították ki.
-
tsilver
aktív tag
A fehér és zöld színhez milyen színű tok jár?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomi 15 legnagyobb ellenfele a Galaxy S25. Az sem változott sokat, úgyhogy ez sem. Ettől még elég jó.
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest