Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Crytek #3636 üzenetére

    Valamiért most is ugyan azt csinálod, ami miatt a legtöbb oldal fórumrészlegéről állandó jelleggel küldenek el téged melegebb éghajlatra az ott lévők. Mondjuk nekem is az eddigi legbunkóbb megnyilvánulásod az a karácsonyi kirohanásod volt, főleg az a része, hogy bár neked kellet volna az a felajánlott játék, de csak azért, hogy benne legyen a gyűjteményedbe, de amúgy nem fogsz vele játszani (mint ahogy már korábban is leírtad, hogy a játékgyűjteményeid nagy részével nem is fogsz, csak azokat nem random sorsolásban kaptad volna).

    De, hogy On is legyek. Igaz, hogy 300 Ft/1€/1$-ért nincs más szolgáltató, aki ennyi és ilyen játékot ennyiért adna havonta. Viszont azt is érdemes figyelembe venni, hogy a megállapításaid nagy részét, ne az egyszemélyes közvéleménykutatásod alapján szűrd le. Ahogy már leírták előttem is, a Microsoft a Game Pass rendszerrel ebben a generációban alapvetően a terjesztési fázisban van, vagyis most a felhasználókat szedi össze, győzi meg őket, hogy használják ezt a szolgáltatást. Igen ezért van az, hogy sokan kapnak lehetőség újra arra, hogy 300Ft-ért ugorjanak be a szolgáltatásba. Viszont itt is, mint pl. a Gold előfizetés esetében a felhasználok valószínűleg elég kis része az aki ilyen módon használják a rendszert (illetve, csak ilyen akciók miatt csinálnak új profilt). Bár az köztudott, hogy te nem tartozol közéjük, de a Gold/Game Pass/Ultimate előfizetésért a nagyon nagy többség, valamilyen teljes árat fizet (havi, fél éves , éves). És igen, szerintem még itthon se sok egy Ultimate-ért havi 4190 Ft, vagy egy Game Pass-ért havi 3000 Ft (az éves 6000 Ft-os EA Access-röl meg nem is beszélve).

    Amúgy a Game Pass-t és a többi hasonló szolgáltatást (Origin Premium, uPlay Plus), részben leginkább a hozzád hasonló felhasználók miatt hozták létre (nem hajlandó kifizetni a a már kb. 15 éve standard 60$-os árat egy játékért), az alkalmi játékosok miatt akik főleg eddig Free2Play játékokkal játszottak, illetve - ez inkább konzolon igaz - , a használt piac visszaszorítására.

    Egyébként egy tegnapi példa, kis felvezetéssel. GTAO-ban voltunk és betalált minket egy h*lyegyerek. Alig lehetett lelőni, de, ő szó szerint pontot lőtt folyamatosan. Ilyenkor ha meg tudjuk megnézzük a profilját az illetőnek. Ott volt egy érdekesség. Az illetőnek 17 éve van aktív Gold élőfizetése, de csak ~2800G-je volt. Játéki közül semmi se volt kimaxolva, de 360 játékai közül az ismertebb egy CoD 2, egy GTA IV meg egy-két Kincet játékon kívül pár noname arcade cím. One-ra, egy Horizon 2 meg egy GTA V. Ezeken kivül meg appok szerepeltek még a Achievement listáján.

    Nos ezt a kitérőt, azért hoztam fel, hogy egy megmutassam, hogy valakinek hiába van pl 17 éve Gold élőfizetése, azt igazából nagyon nem használta (max 360-on az appokhoz). Illetve a másik lényegesebb, hogy itt is megmutatkozik az a pár éves felmérés, hogy a konzolfelhasználók elég nagy részének, a konzoljuk pályafutásnak ideje alatt csak pár játékkal játszanak (tavalyi történet, mikor fültanúja voltam egy pár beszélgetésének a szegedi MM-ban, ahol is a férfi eldöntette, hogy egy CoD Ghost-ot vesznek a gyereknek, mire az nő mondta, hogy minek, mikor úgy is van neki már három játéka otthon! ).

    Na pl az ilyen esetekben és az ilyen embereknek pl. ideális teljes áron egy Game Pass. És elhiheted, hogy nagy valószínűséggel ezekből van több, mint belőlünk a semi-szakértökből itt, és az ehhez hasonló "szakmai" oldalak látogatóikból.

    "Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Új hozzászólás Aktív témák