Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz parandroid #117429 üzenetére

    Rosszul közelited meg az egészet, mert attól, hogy kijön még ma is olyan cím, ami elfut egy One/PS4-en, az nem azt jelenti, hogy ezek visszafogják a fejlesztést. Legalábbis nem olyan módon, mint ahogyan ezt sokan értelmezik.

    Az, hogy egy AC Mirage/Crew: Motorfest is elfut egy mindjárt 10 éves konzolon, az csak azért lehet, mert technológiailag ezeket még azoknak a konzoloknak a tudására épül... valamint ez a kettő játék lényegében DLC-ként kezdték a tervezési pályafutásukat. Hogy ha nem adják ki ezeket előző generációra igazából semmi előnyt nem kapnánk... maximum kicsit rövidebb fejlesztési időt, de lehet azt se. Persze bele lehetne tenni olyan dolgokat, amiket az a hardver már nem tud (és ezen elv alapján állíthatunk olyat, mivel ezeket nem tartalmaznak ezek a játékok, így visszafogja a fejlődést).

    De az elv sokkal egyszerűbb. Mivel meg tudjuk csinálni azokra a gépekre is, így miért ne csináljuk meg. Ahogy írták, már a gen8-as motorok is nagyon jól tudnak skálázodni az adott hardverhez. A gen9-es engine-ek meg még jobban!

    De ott van az tényleg, hogy miért érezzük azt, így 3 év elteltével, hogy kevés ez a hardver már. Ez pedig tényleg részben az optimalizáció hiánya. Ugyanis mára a játékfejlesztés nem csak brutálisan költséges lett, de nagyon sok ideig is tart. Már ha azt a szintet akarjuk tartani ami az előző generációkban megszoktunk. Vagyis, hogy egy stúdió azért egy generáció alatt adjon azért ki 2-3 AAA játékot. Nos ezt megetetik most is, de mint látjuk, ez vagy azzal jár, hogy olyan nagy érdemi fejlődés nincs bennük, vagy pedig az, hogy pocsék minőségben jönnek ki... vagy mindkettő. Azt meg még nagy cégek többsége se engedheti meg magának, hogy 8-10 évente jöjjön új játékuk. Mert bár még nem vagyunk ott, de már nagyon közel az az idő, amikor egy igazán "nextGen" játék fejlesztési ideje ennyi lesz!

    "Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Új hozzászólás Aktív témák