Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drótszamár
őstag
válasz Soma01 #29614 üzenetére
Igen probaltam. Felvittem a cuccot a routertol 2 meterre, ott is produkalta a jelenseget.
Kikapcsoltam a stream figyeleset, most allokepeket elemez a program. Egyelore nem halt le a halo, bar nem tudom igy erzekel e rendesen. Estig kiderul.
( 2b || !2b ) az itt a kérdés...
-
Drótszamár
őstag
válasz Soma01 #29601 üzenetére
Csináltam néhány tesztet. Úgy néz ki, hogy az mjpeg stream nyírja ki a wifit.
Próbáltam más csatornán, b/g módban, de egy idő után mindig letérdel, és amint lelövöm azonnal feléled
Mindegy hogy pc-n nézem, vagy a mozgás érzékelő szoftver nézi...
-
Drótszamár
őstag
válasz Soma01 #29601 üzenetére
Igen ez a helyzet. Sőt az elején még működik, pár perc után dugul be.
Visszahozom a lakásba a wifi-s pc-t kipróbálom úgy is.
A wifi be tud úgy dugulni mint sok feltöltésnél az ADSL? (Nem marad kapacitás az ACK-ra, és ez megöli a lefele ágat is?) Van itt is hasonló jelenség?
Bár mondjuk az 54 megás vonalat nem kéne lefektetnie egy 1 megás terhelésnek.Na mind1. Este közelebb hozom, és kiderül.
-
Drótszamár
őstag
válasz Gubek-Einste #29598 üzenetére
Ha csak nézem a kamerát, akkor nincs gáz, ha ráengedem a mozgás érzékelő szoftvert, akkor dugul be.
A szoftver elvileg csak nézi, és elemzi a motion jpeg adatfolyamot. Nem tudom miért hal be ettől.
Ha ugyan ezt nézem vlc playerrel, akkor nincs gáz.Messze van a kamera a wifi routertől, 1 mbit/s-et ír a kapcsolat sebességére. Néha leszakad a kamera a hálóról, de pár perc alatt visszatalál.
Soma01: Réginek régi, de egyelőre ezen kívül semmi egyéb fura dolgot nem produkált. Elmegy hónapokig restart nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Adott egy TP-Link wifi router (WR541G), egy kábelen rákötött linuxos mini pc, és egy wifin csatlakoztatott webkamerás Openwrt-s mini pc, ami IP kamerának lett kinevezve.
A wifi kapcsolat 1 mbit/s-es a távolság miatt, néha szakad is.A kábeles mini pc-n fut egy mozgás érzékelő szoftver, ami figyeli a kamera képen a mozgást, és menti ha kell.
Egy darabig tök jól működik az egész, majd pár perc után a wifi hálózat totál bedugul. Más eszközzel alig lehet csatlakozni. Ha sikerül, akkor 50 kbit/s-et mutat a speedtest.
Néha nem is lehet hozzá csatlakozni, sőt néha a hálózati listából is eltűnik.E közben a vezetékes rész tökéletesen működik, semmi lassulást nem tapasztalni.
A router config rendben bejön kábelen, nem tűnik leterheltnek az eszköz.Tanácstalan vagyok. Mitől hal meg a wifi? Hogy lehet ezt kideríteni?
Lehet valahogy az átmenő adatokat monitorozni?Látott már valaki hasonlót?
-
Drótszamár
őstag
válasz Drótszamár #29480 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, az antennás wifi adapterrel már van jel a melléképületben.
1 mbit/s a kapcsolat, és 35%-ot ír a mini pc jelerősségre.
Ezen lehet valamit tuningolni? Pl nagyobb antennák mindkét oldalon?
Most 1-1,5 fps kamera képem van, jó lenne 5 fps-re feltornászni.
Szerk: -83/-84 dBm környékén van a jelszint.
[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
válasz Gubek-Einste #29482 üzenetére
Köszönöm.
Ha már új router, akkor valami gigabites kéne, hogy gyorsabban tudjak a hálózati tárolóról másolni.
Először kipróbálom a külső antennás kütyüt, és ha az nem válik be, csak akkor cserélek routert.
Már találtam is itt a PH-n eladó külső antennás adaptert.[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
válasz nemcso #29481 üzenetére
Köszönöm, keresek egyet használtan.
Egy openwrt-vel okosított NSLU mini pc-ről van szó. Jelerősséget nem tudok nézni, mert ott már nincs a hálón. "Fing" nevű mobil alkalmazás listázza a háló eszközeit, és már nem kap ip-t. Ha kapna ip-t, akkor böngészőben meg tudnám nézni a jelerősséget
Ha más nem kérek kölcsön laptopot.
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Adott egy olcsó TP-Link wifi router (WR541G), illetve egy antenna nélküli olcsó Tp-Link usb stick (WN-321G).
Több falon keresztül egy mellék épületbe kéne wifi (kb 25-30) méter. A telefonom itt 1 mbit/s-es kapcsolatot tudott felépíteni gyenge jelerő mellett, néha szakadt is.
Ugyan itt egy mini pc-be dugott usb stick nem tud felcsatlakozni a hálóra.Mit tegyek?
Vegyek a 10 cm-es antenna helyére egy nagyobbat a routeren? Vegyek egy külső antennás usb-s sticket? Esetleg mindkettőt?Ha esetleg volt ilyenről már szó, jó a régi hsz linkje is.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- BestBuy topik
- DIGI internet
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- MárkaLánc
- Egy korszak vége
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest