Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor128
aktív tag
-
gabor128
aktív tag
válasz zsiga68 #64002 üzenetére
Nézegettem a gépen, de nem találtam energiatakarélkos módot. Winfos 11 van rajta.
Az ügyintézőben ez van: most kb 5 perce megint megállt néhány percre.
Szomszédoktól van még 4 jel.
sokáig jól működött, Augusztus óta.
Nem átoka frissítések között wifiset.@mezis:
Háát. Karácsony volt. Ketten lakunk egy albérletben és a kolégának itt volt a család. Azóta elutaztak és nem tudom mikor jönnek vissza, de rákérdezek majd.[ Szerkesztve ]
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy mitől lehet az, hogy a Laptop Wifi időnként úgy lelassul, hogy nem megy rajta a net és kiírja hogy nincs internet. A telón meg van net.
Van olyan hogy döglődik a Wifi modul a gépben? Se a laptop se a router nincs mozgatva.
Wifi5 802.11acVan még pár eszköz vezetékes, meg nem vezetékes rajta, de megnéztem és nem terhelik le a routert, csak minimálisan.
A jelerő nincs mindig maxon, de minimális jelerővel is tud folyamatosan menni a net. Youtube stb .
Ennek ellenére néha egyszerűen megáll és még a Google sem jön be. Várok 10 percet után ismét működik. kb 2 hete csinálja ezt.Tud valaki tanácsot adni?
Hogy tudok jobban utánanézni mi lehet a gond? -
gabor128
aktív tag
válasz Gubek-Einste #59377 üzenetére
Köszi a segítséget!
Sajnos én tudatlan vagyok ezekkel kapcsolatban, amiket kértél!
Egy családi ház emeletén van UPC-s valami (nem az enyém). Tégla falak vannak. Pár helyre kábelen megy a net, de van wifi-je is.
Telefonnal próbáltam méregetni a sebességet. A ház különböző pontjain 4-9 ms ping eredmények lettek.
A cél az lenne hogy van egy miniPC-m, ami most kábelen kapja a netet, de elég macerás főleg ha viszem magammal máshova. így gondoltam egy ilyen USB-s wifi megoldaná. A környezet hasonló ahova vinném, de más a szolgáltató, router.
Inkább nem-antennás érdekelne, mert azt biztos nem töröm el szállításkor. -
gabor128
aktív tag
Üdv,
A segítségeteket szeretném kérni!
Vannak ezek az USB-Wifi kis alkatrészek, amit elvileg ha belerakok egy PC USB-be, akkor ezen keresztül elvileg lenne rá hálózat. Még soha nem próbáltam csak hallottam róla.
Milyen tapasztalatotok van ezekkel?
Átlagos böngészésre megfelelő adatátvitelt tud USB2-vel is (freemail, youtube, google)?
Antennásat, vagy antenna nélkülit érdemes venni?
Van preferált gyártó vagy típus?(Lakásban lenne használva, ahol a telefon is.)
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
A barátomnak szeretnék segíteni internet témában.
Az van hogy vezetékes netet nem használhat. Jelenleg mikrohullámmal lövik át a netet, de az eléggé időjárás függő. Illetve a tereptárgyak némileg belezavarnak. így gyakran megszakad a nete.A mobilinternet megint nem oké, mert játékra használja egy PC-ről.
Mint említettem kábeles megoldás nem lehetséges. Így marad a wlan.
Hallottam, hogy vannak kültéri adók, amivel több km-t is át lehet hidalni. Jelen esetben kb 500m-t kellene, meg néhány fát.A kültéri Wlan-ról semmi infóm nincs. Ebben kérném a segítségeteket!
Nyilván kell egy adó, meg vevő, kábelek, antenna, erősítő.
Pontosan mik kellenek egy ilyenhez? Árulják szettben? Kb. mennyibe kerül?A wlan-t át lehet küldeni stabilan időjárástól, tereptárgyaktól függetlenül kb 500m távolságra?
-
gabor128
aktív tag
Üdv!
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy a D-link DIR300-nak a wifije az belépő szint, vagy átlagos szintűnek mondható, illetve kategorizálható.
Azért kérdezem, mert egyik barátomtól most megvehetném olcsóbban, de wifit még nem nagyon használtam. Jó lenne, ha később egy laptopot, vagy telefont rá lehetne kötni és akadás mentesen menne, akár 2 wifis eszköz egyszerre.Kösz.
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki el tudná-e magyarázni, hogy hogyan kell beállítani a netes kapcsolatot, ha telefonról szeretnék netezni.
Tel: Nokia 3360
Port: USB-s bluetooth
Op.r: Win Xp.Kösz!
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni a témában, mert én ehhez a részhez annyira nem értek!
Szóval adott egy asztali pc, meg egy usb-vel rendelkező tv, ami képes usb-s pendrájvról mp3-at lejátszani, meg képeket nyitogatni, filmeket nem tudom.
Lehetséges-e a kettőt valami usb-s wifivel úgy összekötni, hogy a számítóépről indított filmet megnézhessem a tv-n?
(Elvileg vga kábellel össze lehetne kötni és 2. monitorként használni, de túl hosszú kábel kellene hozzá)
Azt tudom, hogy usb-s wifi létezik, csak azt nem ,hogy így össze lehetne-é kötni a kettőt, és pl. a tv-n látnám a winyó mapparendszerét.
???Köszi!
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Vezetéknélküli hálózat építésben kérném a segítségeteket!
Az egyik haverommal megbeszáltük, hogy megosztva bevezetjük a netet. Nála lenne a ruter és gondolom 1-1 kártyát kellene hozzá venni.Olyan ~150-200 m van a két ház között.
A kérdésem a következő:
1. Kártyát érdemes venni, vagy USB-set?
2. Az előzőek általában mekkora távot képesek átfogni, tudva, hogy a házak 40-es téglafalúak+az elválasztók.
3. A kártya v. USB-s cucc függ attól, hogy milyen elosztóra csatlakozok, azaz vannak ilyen párosítások; vagy mindegy (azaz megtalálja magától a vezetéknélküli hálózatot)
Köszi előre a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco X6 Pro - ötös alá
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HP ProBook X36HP ProBook X360 G5 Érintő kijelző/ 2in1 táblet is/SSD/ Több órás akku/ Office/ Gari
- PixelView PlayTvPro Ultra PCI TV rádió tuner digitalizáló kártya távirányítóval
- Ryzen 5 5600G proci sosem használt
- Samsung 970 EVO Plus 2TB NVMe 100/100
- Bontatlan Logitech M185 vezeték nélküli USB-s optikai egér, szürke
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest