Új hozzászólás Aktív témák

• westlake

félisten

válasz BiP #3152 üzenetére

Azért írtam defaultnak, mert ennek a csatornának nincs neve. Ezt már ugye korábban is írtam, hogy nehéz nevén nevezni, mert nincs neki. Az a csatorna, ami nem Insider. A gyári csatorna, amiben az összes build van telepítés után. Ide érkeznek a normál (igen, megint máshogy nevezem) és a Preview buildek. Például a havi CU-k. Ha szintekben kellene kifejeznem, akkor a következők lennének:

1. Normal
    2. Preview
    3. Release Preview
    4. Beta
    5. Dev
    6. Canary

A Preview-nak egyébként sokkal inkább 1.5-nek kellene lennie, mivel az nem egy külön csatorna, mint az összes többi. Minél magasabb a szint, annál instabilabb a build. Legalábbis lehetne így is fogalmazni, de egyáltalán nem törvényszerű, hogy így is legyen. Az első két szint a default csatorna. A harmadiktól a hatodikig pedig az Insider csatornák.

A Windows 10-nél a Beta build azért különlegesebb, mint a Windows 11-nél, mivel az előbbinél az RP a legmagasabb szint, tehát a Beta-ban lehetnek érdekességek, míg az utóbbinál van Dev, ami magasabb szint, mint a Beta, tehát (szerintem) semmi különleges nem lehet benne.

Remélem informatív (és érthető) volt, amit írtam. :B

Új hozzászólás Aktív témák