- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deathtania
senior tag
válasz
szallasi007 #49164 üzenetére
Ja igen, a lapozó ki van kapcsolva a meghajtón...
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
a napokban egy érdekes dolog ütötte meg a szememet. a laptopomban használok egy 60GB-s Samsung SSD-t, amiről fut a rendszer (eredeti Windows 8.1), és mellé van rackben berakva 1db 1TB-s hdd.
namármost a C:-n azt vettem észre, hogy azt írja, ki hogy a 45GB használt a meghajtón.
ha csak szimplán rámegyek a mappákra, és kijelölöm őket, megnézem a tulajdonságokat, akkor arra azt írja, hogy csak 25GB a foglalt. Mi ez a 20GB, amit nem látok, viszont teljesen lefoglalja a C: meghajtó 1/3adát?
a rendszervisszaállítás a meghajtó 1%ára van belőve, így most 415MB körül van (az engedélyezett 630MB-ból). dokumentumok, képek, zenék, videók, ondrive áthelyezbe a D:-re, spotify cache szintén. steam installer könyvtár szintén D:.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
no az előző problémám azt hiszem megoldódott, de most volna egy másik, ami w8.1 alkalmazással kapcsolatos.
amikor zenét lejátszok, simán lejátssza, nincs semmi gond, ellenben egy idő után olyat csinál az alkalmazás, hogy ha elváltok róla, akkor elhalkul, és a háttérben megy csak, halkan. ha visszaváltok rá, akkor megint felhangosodik. ezt az idegesítő dolgot ki lehet valahogy kapcsolni?
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem egy olyan kérdésem volna, hogy miért van az, hogy win 8.1 alatt, ha zenét hallgatok, vagy filmet nézek, akkor néha, pár percenként picit berecseg/elnémul a hang? eléggé idegesítő a dolog...
a futó progik: win 8 gyári zenelejátszó, chrome, utorrent, steam, hd sentinel, avast internet security, beats audio.a rendszer ssd-n van, az adatok hdd-n. és egy hp notiról van szó.
a válaszokat előre is köszönöm!
üdv
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nem tudom, hogy rajtam kívül valaki találkozott-e mára következő hibajelenséggel:
használom a laptopom akksiről. elkezdek skypeon videótelefonálni. mivel használja rendesen az erőforrásokat (pörög a procc+videókártya), ezért kb fél óra múlva látom, hogy már merül az akksi. ekkor felrakom töltőre, mire szépen fekete képernyő és meghal a gépem. csak is és kizárólag Skype alatt csinálja ezt, semmi mással. mi lehet a gond? skype probléma lehet?
kicsit idegesítő már a dolog... -
deathtania
senior tag
igen, azt csináltam anno, hogy kicseréltem, és most a saját upgrade-s kulcsom van bent, de nem jelent meg az MCE frissítő funkció. mindegy, megtalátam a windows 8 downloadert, lehúzok egy W8at az MStől, és csinálok egy telepítő pendrive-ot, aztán újrahúzom a történetet...
-
deathtania
senior tag
ajjaj, akkor azt hiszem, hogy megvan a hiba: egy VL verziós telepítőt húztam anno le, és arról nyomtam fel a szűz telepítést a gépre. abban volt egy termékkulcs, de azt át kellett írnom, hogy az enyémet használhassam. szóval akkor valószínű, hogy a VL verzió miatt van ez.
honnan tudnék lehúzni egy normális telepítőt? mert akkor újrahúzom a hétvégén a gépemet (12 perc alatt megvan, driverek le vannak töltve, szóval fél óra alatt szerintem minden felmenne)
-
deathtania
senior tag
válasz
CyberPunk666 #25904 üzenetére
-
deathtania
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #25901 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
hali!
nekem egy olyan kérdésem volna, hogy kaptam végre media center kulcsot, de van egy olyan gondom-bajom, hogy ha beírom a szolgáltatások hozzáadása kifejezést a keresőbe, ahogy írják, nekem nem ad ki semmit. hol lehet hozzáadni a media centert? win 8 pro-t használok, szűz telepítés volt msdna-ról származó win8 proval, eredeti termékkulccsal.[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Windows 7 usb/dvd tool. feltesz, és végignyomogat. win 8 telepítő pendrive-ot is lehet vele csinálni, én ezzel csináltam.
-
deathtania
senior tag
válasz
GEPESZ66 #25357 üzenetére
én úgy tudom, hogy a kódokért nem kell fizetni, de lehet, hogy rosszul tudom. ha végignyomogatod, és kiválasztod, hogy nem kérsz telepítőkészletet, akkor is van ár a végén?
én egyetemista vagyok, még korábban igényeltem, és akkor is azt írták, hogy ingyenes, és a kódokért nem kellett fizetni, csak a telepítő lemezekért. az új megállapodás részleteit nem tudom, nem találtam őket sehol. -
deathtania
senior tag
válasz
vadkörte #25355 üzenetére
igen, én is ezt mondom, hogy 30eurót simán megér a cucc. nekem meg 15öt aztán végképp, ha már pont beleestem a kedvezményes időszakba. azt kamilláztam, hogy a 8 csak 1,5GB ramot kajál meg a 3,5GB elérhetőből (integrál 6620g grafikus miatt) úgy, hogy közben ramdisk is fut a böngészőknek. a w7em meg folyamatosan 2.5-3gb körül tartotta a memória kihasználtságot. határozottan jobb lett, mint a 7.
-
deathtania
senior tag
válasz
GEPESZ66 #25353 üzenetére
ha lefuttatod a win8 telepítési segédet az kiírja, hogy melyik program kompatibilis, és melyik program nem az. tavasszal azért volt tanácstalanság, mert a kormány felrúgta a tisztaszoftveres szerződést, és jó darabig nem lehetett tudni, hogy lesz -e folytatása a dolognak. a 8 Euro nem a kód, hanem a telepítőlemez ára. a kód INGYEN van!
ezért mondom azt, hogy telepítő lemezt felesleges venned, mivel bárhonnan lehúzod, pendrive-on csinálsz telepítőt, és 12 perc alatt felmegy róla a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz
GEPESZ66 #25351 üzenetére
ez is upgrade: azaz lennie kell egy eredeti winednek, hogy tisztán használhasd (az más, hogy nemnagyon nézik).
1. letölteni bárhonnan letöltheted a telepítőt (torrent, msdna stb, a lényeg, hogy eredeti -nem moddolt- telepítő legyen), ezért szerintem csak az ingyenes kulcsokat kérd (emailben elküldik), a telepítőt ne (mert a telepítőlemezekért kell fizetni!!! az a pár ezer forint meg pont egy fél tálca, vagy akár egy egész tálca, sör)
2. miért volna baj? a termékkulcsot bármikor felhasználhatod. bár lehet, hogy fél év múlva már nem lesz tisztaszoftver program, ha megint felmondja a szerződést a kormányzat.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz
vadkörte #25347 üzenetére
aha. most már értem. akkor ha jól értem kaptál egy kulcsot, amivel tulajdonképp bármelyiket beaktiválhattad volna.
a telepítő állomány az msnél már évek óta teljesen elválik a termékkulcstól: mindegy, hogy honnan töltöd le a telepítőt, a termékkulcs a lényeg, és ráadásul ha kérsz telepítő dvd-t, akkor azért még külön fizetni is kell.
frissítésnél meg az a lényeg, hogy legyen egy korábbi windows-od, amit olcsóbban upgradelhetsz (mintegy amolyan törzsvásárlói akció keretében).szóval a lényeg, hogy ha veszel egy frissítési kulcsot (asszem 30Euro), akkor azt bármivel beaktiválhatod, nem kell lehúznod a telepítőt. a lényeg, hogy legyen egy jogtiszta win-ed ahhoz is, és kész (XP, vista, 7, bármelyik). lényeg a lényeg, hogy a telepítési segédben tudod megvenni az upgrade licensz-t, utána felraksz egy x64es win8pro-t, és amikor kéri, megadod a termékkulcsot, és aktiválod.
a telepítési segédnél meg az a lényeg, hogy felismerje, hogy neked van már egy eredeti win-ed, amit akarsz upgradelni, mert akkor fogja kiadni a kedvezményes, 30Eurós ajánlatot.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz
vadkörte #25342 üzenetére
az ssdhez serialt kaptál, vagy mit? vagy egy promós kódot, amit ha megadsz, akkor kapsz egy win8 licencet?
win7ről én úgy tudtam frissíteni 15euróért, hogy az ms honlapján jelentkeztem, az ms adott egy kódot, és amikor megvásároltam a w8 telepítési segédben, akkor a fizetésnél kellett a promós kedvezményre jogosító kódot megadnom, levonták a megfelelő összeget, kifizettem a 15erót, és akkor kaptam egy licensz-t, azaz egy kulcsot, amit a kereskedő küldött nekem el emailen, amiben volt egy link w8 letöltéshez is.
vagy te komplett kulcsot kaptál? mert akkor meg húzz le bárhonnan egy w8 telepítőt, rakd fel a gépre, és amikor kéri, add meg neki a kulcsodat.
(#25343) jbl. pízt kiadni media playerre? most szivatsz, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz
vadkörte #25327 üzenetére
ha más nem dobj fel egy gyors w7et a gépre, amire majd akarod (kb 15-18 perc és fent van), és futtasd arról a letöltési segédletet, és add meg benne a promós kódot. valamiért csak a letöltési segéden keresztül engedi megvásárolni a w8at, amit nem értek. utána meg csinálj egy telepítő pendriveot, és 12 perc alatt húzd újra w8ra. fél óra alatt megvagy vele.
-
deathtania
senior tag
válasz
stewe780 #25326 üzenetére
ezért használok én is vlc-t. nincs kedvem kodekezni.
azért gondoltam a videóbeállításoknál, mert (nekem csakis ati/amd grafikusom volt eddig), és ott felül lehet bírálni az alap videóbeállításokat vision engine control centerben.
wmp-t én azért nem használok, mert a feliratokat nem tudja rendesen kezelni, és a képminőségre is vannak panaszaim vele.
videóra: vlc, mpchc, kmplayer.
zenére: winamp, itunes, vlc, foobar, songbird.
használd ezeket, wmp-t meg kapcsold ki a windows komponenseknél, hogy el se induljon. -
deathtania
senior tag
válasz
stewe780 #25319 üzenetére
amd/nvidia/intel grafikus segédprogramjában nézd meg a beállításokat, szerintem azok torzítanak. vagy a kodek. vlc nem használ külső kodeket.
(#25321) vadkörte
: akkor az iso-t nem húzod le, csak megvásárolod a liszenszkulcsot, amit mailben küld el neked a kereskedő (ha microsofton keresztül veszed meg), és ott ad egy linket az iso letöltéséhez (amit nem kell lehúznod). de szerintem csak az egyiket tudod upgradelni a két változat közül: vagy 32 vagy 64 bit, és kell hozzá egy eredeti windows alap is, mivel upgrade liszensz (ettől függetlenül lehet szűztelepíteni).[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
most keresgéltem, de nem találok: win 8ban van defraggler? vagy tegyek inkább fel egyet?
-
deathtania
senior tag
attól függ mit akarsz. az én értelmezésemben ha ugyanazt a win id-t használod mindegyik gépen, akkor automatikusan szinkronizálja a beállításokat és cuccokat a gépek között. ha ezt nem akarod, akkor használj mást, főleg, ha mondjuk más használ egy gépet teljesen, mivel ő más progikat használ, mások a beállításai stb.
-
deathtania
senior tag
válasz
ielektros #25144 üzenetére
az egy külön történet volt, mert valami gagyi serial maradt benne (valami szintaxis és könyvtár hibát is írt ki), amit meg kellett hackelnem, és parancssor alól kicseréltem a sajátomra, utána simán tudtam aktiválni. csak most meg annyira sz*r lett a net, hogy nem tudok az ms fiókomhoz csatlakozni, hogy összekössem a kettőt. de a progik is szépen mennek fel, csak az office-om serialja kellene, és akkor már boldog is lennék.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz
ielektros #25135 üzenetére
még nem használnám, de ki tudja, idővel lehet, hogy megszeretném, meg tv-hez kötve a lapos majd lehetséges, de ki tudja. csak arra gondoltam, hogy ha már pénzt adok ki érte, akkor legyen már elérhető (outlookot is azért kezdtem használni a thunderbird helyett, mert hát ha már megvettem, akkor használjam is...)
azért akarok frissíteni, mert már olyan jól be van járatva a win-em, programokkal, mindennel, hogy nem akarok szűz telepítést, mert az maga lenne a halál (kb 1 nap telepítés), mire mindent sikerülne visszaraknom programot, amit használok...
no de akkor tolom a pendrive-ról felfele a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz
ielektros #25131 üzenetére
ahammm. tehát akkor ha jól értem, ha bármilyen w8pro x64 telepítő dvdből csinálok telepítő pendrive-ot, és az elején nem azt nyomom, hogy új rendszer telepítése, hanem a meglévő frissítése, akkor az úgy menni fog? mintha a w8 frissítési segéden keresztül telepítettem volna? gondolom a kulcsot később kell megadnom...
-
deathtania
senior tag
válasz
ielektros #25129 üzenetére
és honnan tudnék leszedni? ahogy torrenten néztem (mégiscsak a p2p a leggyorsabb letöltési mód, és ott eredeti, teljes verziók is elérhetőek, amiket teljesen jogtitsztán lehet használni 90 napig, mivel rendes MS telepítők, tehát nem warez és nem illegális), ott csak msdna-s media center kiadást nem tartalmazó pro verziók vannak fent. ms oldaláról nem tudok szedni sehonnan, mert egyszerűen nem találok...
megvenni is csak úgy tudtam, hogy jogtiszta w7em volt a notin, amit júniusban vettem, és 4200Ft-ot nem sajnáltam egy W8ra.
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem egy kis segítségre volna szükségem. most megvettem a W8at az upgrade offer segítségével, és amikor elkezdené lehúzni a fájlt akkor csak annyit ír ki, hogy letöltés sikertelen, letöltési feladat megszakadt, meghatározatlan hiba.
anno pár hónapja telepítettem az office 2010-et, és ott termékkulcs alapján engedte, hogy valami ms oldalon egy installert lehúzzak, de ehhez nem találok semmit, csak ezt a progit adja be, de nem húzza le a telepítőt. mi lehet a gond?
a számlán, amit elküldte van egy link, és ha arra rákattintok, akkor is ezt a programot adja be...
tudtok esetleg valami más lehetőséget, hogy honnan tudnék lehúzni egy frissítés telepítőt valami letöltés kezelő segítségével, amit mondjuk USBről bebootolva frissíti a 7emet 8ra? már egyszerűen felrobbanok, hogy nem akar sikerülni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Villanyszerelés
- Nem nőtt a Windows 11 hardverigénye
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- X-Plane 12 és kiegészítők
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)