- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
BatchMan
senior tag
válasz King Unique #13556 üzenetére
MS Store: Elindítom, egy perc, amíg betölt. Ránézek olyan programokra, amik már telepítve vannak a gépen, de simán telepíthetném őket, legfeljebb a telepítő akadna el. Múltkor sikerült két Teams-et telepítenem egymás mellé, majd miután a halálba cseszegetett, hogy váltsak fizetős változatra, a feltelepített változat blank üres lappal nyitott, törölte az összes kapcsolatomat, beállításomat, és persze nem indul, ha böngészőből próbálok konnektálni. Ehhez képest androidon, ha új telefonra váltok, az összes alkalmazásom automatikusan újratelepül, a beállításaim nagy része is jön velük, és Gplay pontosan tudja mi van telepítve, mi volt valaha, és nem mar az ideg eszközváltásnál (annyira).
-
BatchMan
senior tag
válasz King Unique #13547 üzenetére
Először is mély tiszteletem, és köszönetem, hogy ezt így összeszedted, linkekkel - sok időt spóroltál meg nekem ezzel.
Fenntartom aonban azt a véleményemet, hogy amit gyakorlatilag sikerült a mobil szférában megoldani (szoftveráruház - nem hallani hasonló licence problémáról, bár valszeg ez sem tökéletes), ahhoz képest az MS rendszere fényévekkel van lemaradva. A gonosz gondolatom az, hogy valójában ez nekik így jó, a jogi osztályuk minimum önfenntartó. Fenn tudják tartani a piaci egyeduralmukat - a kis halak is inkább az övéket használják (rettegve), semmint olcsóbb alternatívák felé forduljanak. (Anno a DOS-t is hagyták elterjedni, csak később jelentkeztek a haszonért...)
Teremtsenek tisztább helyzetet! -
BatchMan
senior tag
válasz King Unique #13542 üzenetére
Ha nem legális a kulcs, az MS miért fogadja el telepítéskor?
Ha elfogadta honnan lehet kitalálni, hogy mégis rossz?
(Mindent tudnak: nevem, címem, telefonszámom, gép paramétereit, életkorom, stb.)
Ne mondják nekem, hogy 2023-ban nem tudják megoldani elektronikusan, hogy legális egy termék vagy sem! -
BatchMan
senior tag
Kb. Két hete használom. Lenovo T490 gyári win10-re upgrade.
Játék nincs, office főleg.
Általános feeling: semmi különös, csak:
- widgetek nem indulnak
- acrobat readert újra kellett installni, időnként elgondolkodott...
- file explorer shearch nem talál dolgokat - én meg korrekt leírást róla.
- F1 sehol nem ad helpet, de az összes elérhető help fabatkát nem ér.
- Feladatkezelő néha összeomlik
- MS teamsből lett még egy,
- MS Store még mindig használhatatlan
- Paintet átfaragták - de minek
- Edge full screenben elfelejt frissülni - pl. gmail elalszik rajta, kell egy full/window/full váltás
- Képmetsző viszont jó lett, alább egy példa:A fenti help indul, ha bingen keresztül edge-ben kihalászom az app-ot. Súgóból "Segítség kérése" lett. De két szelet montorta után elment tőle az étvágyam. PÁF.
Négy nap múlva 36 éves a Windows.
-
BatchMan
senior tag
Kézi szinkron azonnal és tökéletesen műxik ezzel a szerverrel is. Miért lenne jobb másik szerveren?
-
BatchMan
senior tag
Az időszinkront se sikerült javítani. Hiába van bekapcsolva az automatikus időszinkron, le se sz@rja. Ha Linuxra váltok, ott az időt induláskor szinkronizálja, és persze beírja GMT-ben a CMOS-ba. Win indításkor ezt local időként átveszi, és ész nélkül használni kezdi. Így egy órát csúszik az ebédem most.
-
BatchMan
senior tag
Felraktam, mert most kevés a meló, ráérek.
Pro:
- felment (Lenovo T490, BIOS Win Pro licence)
- nem bántotta a dual-boot Linux oldalt
Cons:
- ész nélkül össze-vissza cserélgettek mindent => kereshetem hova tették
- érdemi javulást nem látok sehol
- eltűntek funkciók (pl. tálca nálam jobb oldalt volt, most csak alul lehet)
- explorerhez nincs help (se menü, se F1), oktató rész fapad.
- (és hosszan sorolható bosszankodások, pl. értesítesítéseknél fehér menü fehér háttéren)Olyan Win8 Saga van az egésznek
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest