Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyo90
csendes tag
válasz Brown ügynök #1698 üzenetére
Ez ugyanaz mint az AG?
-
tonyo90
csendes tag
válasz Brown ügynök #1698 üzenetére
Bővebben?
-
Myers
senior tag
Megosztanám veletek mai kalandomat. EZ történt velem is.
Ma beszedtem egy szörnyűséget (nem a saját gépemen), és elkezdte elkódolni a vinyón lévő fájlokat. Főleg doksik, képek és médiafájlok az áldozatai.
Az egész úgy kezdődött, hogy nem működött az automata firefox frissítőm, ezért google-ban kerestem egy 3.6.15-öst, mert a hivatalos honlapon csak a 4-es van. Letöltöttem, felraktam. Ja és előtte valami norton client progi bejelzett, hogy talált valamit és karanténba rakta. Mondom ok, nem nagyon izgattam magamat. Majd pár perc múlva azt vettem észre, hogy belassult a gép, és állandóan dolgozik a vinyó. Megnéztem a task managerben, hogy mi az. Egy "1.exe" pár perc alatt 6 gb-nyit olvasott és 2gb-ot írt. Azonnal lelőttem.
Majd azt láttam, hogy a d partíción egy csomó olyan fájl van, aminek a kiterjesztése .encrypted. Rákerestem erre az 1.exe fájlra és ott csücsült a firefox könyvtárban, mellette egy 2.exe. És közben az asztal háttérképen ki volt írva, hogy elkódoltuk a fájlokat és ha azt akarom, hogy dekódolni tudjam, fizessek 125 dolcsit.
Korábban már hallottam ilyen zsarolós fájl enkódolásról. Rögtön tudtam, hogy ebbe szaladtam bele én is. Sajnos nincs mit tenni, neten fél órát keresgéltem, de dekódolót nem találtam. Valamint azt is írták, hogy nem érdemes fizetni, mert csak egyre feljebb fogják srófolni az árat.
Mondjuk nem is állt szándékomban fizetni, mert óriási mázlim, hogy a fontosabb dolgokról, doksikról van mentés!!! Csak mp3 és egyéb pótolható dolgok vesztek oda. Az is szerencse, hogy csak 6 gigát tett tönkre, de így is 7000 fájl. Érdekes, hogy a C-n nem tett tönkre semmit, bár lehet, hogy a D után az következett volna.A 2 db exe-t azonnal töröltem + a prefetchből is. A registryből is kidobáltam a hivatkozásokat. Temp könyvtár tartalmát is töröltem.
Már csak az a kérdés, hogy tudnék megbizonyosodni arról, hogy nem bújt-e meg még valahol? Nem szeretném, ha a backup felszívná. Már olvastam ajánlásban, hogy a Malwarebytes-tal ellenőrizzem le.
Egyéb javaslat?
Az én javaslatom pedig az, hogy MENTSETEK!!!
http://www.muszaj.hu/
-
Claude Leon
senior tag
-
BigManus
addikt
válasz jolmegmondom #1689 üzenetére
Nem csak érdemes, de javallott is!
Ami felett az aktív elsiklik, azt esetleg az online kereső megtalálja.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
R
senior tag
Csináltam egy total tesztet egy *.pps fájlra.
Result:
1/ 41 (2.4%) (F-Prot)
File is damagedMennyire kell komolyan venni? Meg szabad nyitni a fájlt?
[ Szerkesztve ]
-
tonyo90
csendes tag
Hello!
Az lehetséges ,hogy az old mans pubról állandóan virusos leveleket kapok? -
jolmegmondom
csendes tag
Üdv újra mindenkinek!
Sikerült törölni a rootkitet, valóban az volt, csak kellett neki egy restart, valahogy a tempből vállt futtathatóvá, mindegy is. Az érdekelne még, hogy időnként érdemes online víruskeresőt futtatni a gépen lévő helyett/mellett?
http://jolmegmondom.eu/ érdekességek, leírások
-
Bandit21
addikt
Üdv,
Win Xp-m van AVG megy rajta, pár napja netezés közben kiírta, hogy vmi vírusba botlott. (A Klitcho meccshez kerestem live stream-et, nyilván vmi szarságba botlottam vmi honlapon) Karanténba tette a cuccot, innentől nem foglalkoztam vele (sajnos?)
Steam-en 2 játékkal játszom, az egyik a race07 a másik meg a shogun2.
Utólag ehhez a szombati időponthoz tudom talán kötni, hogy azóta szaggatnak a játékok. Olyan beállításokkal mennek, amikkel eddig semmi baj sem volt, és nem is rögtön, hanem kb 15 perc futás után kezdtek nem ciklikusan, de 1-2 mp-re beszaggatni.
Tegnap race07-ben futottam a pályán, és 1x csak beakadt teljesen, kb 5-10 mp volt mire visszajött az irányítás. Előtte is akadozott.
Ma reggel amikor bekapcsoltam a gépet bejelentkezéskor kiíra, h a winlogon vmi hiba miatt nem tudot elindulni.
2007-es topicocat találtam itt-ott arra, h van vmi ilyen trójai.
A superantyspyvare nem talált semmit. (nem safe mod-ban futtattam, reggel ennyi agyam nem volt hozzá)
leszedtem a Microsoft security essential-t az a gyorskeresésbe nem talált semmit.
Újraindítottam a gépet, most minden hiba nélkül elindult.
Gondoltam arra is, h a steam frissített vna vmit a háttérben, de azt kiírná, meg akkor más a tray icon-ja is amikor letölt.
Valaki találkozott már hasonló problémával mostanában?
Vírus/trójai ez egyáltalán?
Meg kéne néznem a cpu használatot, amikor elkezd beakadni, h mi miatt van.
Még 1 dolog, a shogun telepítése előtt, ahogy a steam írja át kellett tegyem a steam-et 1 másik meghajtóra, mert a shogun 15 gigája sok lett volna a c:\-nek.
Lehet h vmit a cache-be mahinál a steam és ettől akad be? Elvileg csak a race07-et kellett áttegyem, a shogun már eleve az új helyre került fel, így nem értem h az miért akad.
Előre is kösz az 5leteket!regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
BigManus
addikt
válasz jolmegmondom #1683 üzenetére
Szia!
Futtass egy Malwarebytes Anti Malware-t.
Úgy tudom nem akadnak, de csináld úgy, hogy kizárólag erre az időre kikapcsolod a Comodo vírusirtóját.
Vagy futtass le egy Avira Rescue-t.
Ilyenekből rengeteg van, nem mennék bele.
Haladjunk sorjában. Kezd a Malwarebytessel.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
BigManus
addikt
Elvileg órák alatt, de ezt sok minden befolyásolhatja.
Lehet az egyik scriptre jelez az Avast, valljuk be ad rendesen fals találatokat.
Add meg nekem privátban az oldal címét, megnézem a forráskódját.
Linuxot használok, nem fog meglepetés érni.Nem biztos, hogy a shop weboldala a fertőző.
Lehet benne egy rejtett utasítás illetve iframe mely egy másik szerverre mutat illetve onnan akarja telepíteni a kártevőt.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Sz_Imre
senior tag
válasz jolmegmondom #1683 üzenetére
Szia!
Az nem biztos hogy kártevő, lehet hogy tévesen ismerte föl a fájlt. Ilyen előfordul sajnos.
-
jolmegmondom
csendes tag
Sziasztok!
A minap futtattam egy teljes körű vizsgálatot, vírus, spyware, rootkit és egyéb rosszindulatú kártékony kódokat keresve. Erre a célra a Comodo Internet security-t használom, mert még sosem kaptam be vírust a több mint 3 év alatt. Szóval tegnap volt a nagy keresés és talált nekem a Comodo egy ilyet:
Rootkit.HiddenValue@0 HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes\CLSID\{BEB3C0C7-B648-4257-96D9-B5D024816E27}\Version\Version
Hiába megyek a törlésre, fertőtlenítésre, karanténra, elemzésre, egyszerűen nem fér hozzá. Mi okozhatta ezt? a múlt hét óta semmit sem csináltam a géppel, a megszokott oldalaimat böngésztem, facebook, ipon, stb., tehát ezekről nem jöhetett be semmi, reklámokra nem kattintgatok. Egyedül az Adobe Premiere Pro CS5 és a Photoshop CS5-öt telepítettem fel, de azok is eredetik és nem hinném hogy egy ekkora volumenű cég rootkitet hagyna a gépen.
Mivel írthatnám le úgy, hogy ne ütközzön a Comodoval?
De ahogy látom ezt a registryben találta, mi lenne ha kézzel kitörölném? (bár ettől félek egy hangyányit.
Légyszives aki tud segítsen, köszönöm szépen!Szerk: megkerestem regeditben és a következő a helyzet: Version nem nyitható meg. Egy hiba akadályozza ezen kulcs megnyitását. Részletek: A rendszer nem találja a megadott fájlt.
[ Szerkesztve ]
http://jolmegmondom.eu/ érdekességek, leírások
-
thyeby
őstag
válasz BigManus #1680 üzenetére
Köszönöm, már megszabadultam a féregtől - lehet, kicsit kacifántosan, Ti nagyobb guruk vagytok ezen a téren nálam.
Lenne újabb kérdésem:
Egy internetes shop-ot blokkol az avast-om. Írja szépen, melyik trójai miatt tiltott. Ezt jeleztem is a boltnak, aki visszaigazolt, h átadta a rendszergazdának. Ez reggel történt. Az avast azóta is blokkol. Elvileg a rendszergazdának ilyenkor órák alatt rendbe kellene tenni a bajt.
Csak megerősítésként kérdezem, h jól értelmeztem az avast jelzését? Biztos, h ilyen esetben az a weblap fertőző, amelyiket blokkolja a vírusvédő?Több fa van, mint asztalos!
-
Claude Leon
senior tag
válasz Mr.Skyline #50 üzenetére
Bocs, épp nem figyeltem, hogy a végére kell kattintani, csak csodálkoztam, mennyire megváltozott a környezet, valami első lapos cuccra válaszoltam volna
[ Szerkesztve ]
-
Claude Leon
senior tag
Sajátgép tulajdonságok - rendszervisszaállítás fül
Hosts: windows\system32\drivers\etc\hosts (hátha lakik benne néhány hamisított című bejegyzés)
Igen, csökkentett módban indítsd, esetleg hálózat nélkül.Közben még eszembe jutott: drweb-cureit
Csak sima futtatós leszedő, elég univerzális, nagy gázból is kihúzott már (miniPE szövetkezve).
De fel soha ne telepítsd az "ingyenest" belőle!U.i.: Azért 2 vírusirtót nem illik egymásra ereszteni, a comodo idejére legalább kikapcsolhattad volna az avastot.
Nekem azért olyan komoly problémát nem okozott, bár SP3-at kihagytam, csak óvatosan, egyenként engedtem foltozni néhány lukat, comodora főleg az indulásért nehezteltem, meg az 1GB-s gépemen memóriazabálását sokalltam (140MB a fő taszkja)
Ahol olvastam róla, eléggé hypolták, azért is próbáltam ki én is, tényleg komoly fegyver, de nem az én súlycsoportom[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz BigManus #1676 üzenetére
Nos, fel kell még nőnöm ahhoz, h értsem, mit, miért írtál.
1. Hol kell kikapcsolni, miért kell kikapcsolni?
2. A vindózt futtassam csökkentett módban, és úgy indítsam a két keresőt, vagy utóbbiaknak van saját csökkentett módjuk?
3. Oké. Hol a hosts fájlom? S ha megleltem, mit keressek benne, mit tegyek vele, miután jól megnéztem?Félre ne érts, nem szemtelenkedésből, mint inkább foghíjas tudásom okán kérdeztem vissza. Bár most gépem megnyugodni látszódik, de érdekel, h mit, miért írtál, még ha most épp nem is lesz rá szükségem.
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz Claude Leon #1675 üzenetére
Hümm!
Elég felületesen olvastam azt a hsz-edet, amiben a comodo-t javallottad. Eső után köpönyeg, most elolvastam, hogy mit is írtál.
Bele is szaladtam szépen. Úgy, ahogyan írtad.
...Háát, ez egy lúzer program, öregem. Megítélésem szerint nagyon kezdő rendszerismeretei vannak ennek a comodo csapatnak, ha a win szervizpack elemeire is riaszt. Avastot kitúrja, és mal-űzőként adja el magát, miközben minden csudával becsücsül a rendszerbe, és ücsörög rajta, mint a fiam a bilin, amikor szorulása van. Ugyan most per pillanat békén hagy az a fránya féreg, ami miatt a felhajtást csináltam, de már nem merem írni, hogy kitolakodott a betolakodó, mert lehet, h reggel ismét rám köszön.
Szóval megcsináltatta velem a hajcihőt mister comodo, azt hittem, ki se tudom tessékelni.
No, ha sikerült is ez a takarítás, hát ahhoz hasonlítanám, amikor valaki a benzinkúton a kocsi szélvédőjét piszkosnak találja, rábízza az udvariasan tolakodó culágerre a clíninget, aki úgy pucolja azt meg, hogy beveri az üveget egy féltéglával. Az eredmény szélvédő csere, és az új garantáltan tiszta lesz.Több fa van, mint asztalos!
-
-
Claude Leon
senior tag
Már nem emléxem, merre is hallottam róla, válogassál valamit, hátha segít.
Aztán majd panaszkodhatsz, mennyire elterpeszkedik a gépeden.Nyomtatni én is csak hátramenetben tudok, linuxhoz nincs rá driverem
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Claude Leon #1673 üzenetére
No, javasoljad csak, hogy is van ez?
Mert ma a hideg start után újfent itt az ominózus férgem.
(A linuxot imádom, de sajnos nem szakadhatok el a vindóztól.)
[ Szerkesztve ]
-
Claude Leon
senior tag
Jól meg tud viccelni az a sok fül, az mind folyamatosan cachelődik, úgyhogy azon a törlés sem segít.
Pedig már épp javasoltam volna a comodót, az még a "super" nevű videokonvertert is megfogta (D), de csak azután száműzettett a vindózomról, miután megbizonyosodtam, hogy több percig elfoglalt mindent gépindításkor.
Annyi előnye lett, hogy időközben az Avast 6-s verzióra sikerült kicserélni, előtte az 5-ös már elég nyögvenyelősre hízott.
(Szerencsére azért többnyire linux indul)[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
"Malwarebytes Anti-Malware"
Ez is lefutott (gyors módban). Eredmény még mindig nincs.
Mod:
Visszaszívtam. Úgy néz ki, sikerült. (Mozillában bezártam minden fület, s újraindítottam.) Így megoldódni látszódik.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
"blokkolta az avast! "
Így igaz. Ám meg kell szegénykémnek tennie, valahányszor indítom a mozillát. Ez rém idegesítő.
"törlöd a sütiket"
Megtettem. Sajnos semmit nem értem el vele.
"futtatsz egy teljes rendszer vizsgálatot"
Tegnap megtettem. Futtattam egy rendszer indítás előtti hosszadalmas pásztát. Ha csak nem azóta került ide, az is eredménytelen. (Van gyanú, hogy azóta bújt ide ez a féreg.)
"Malwarebytes Anti-Malware"
A linket köszönöm. Lefuttatom, s bízok a sikerben. Ha nem lesz eredménye, tovább faggatózok.
S köszönöm a figyelmet, segítséget.
-
Tosee
őstag
Szerintem nem kell vele foglalkoznod, blokkolta az avast! De ha biztosra akarsz menni, akkor törlöd a sütiket mozillából, és futtatsz egy teljes rendszer vizsgálatot... esetleg pluszba még ezt is lefuttathatod: Malwarebytes Anti-Malware
Ha esetleg lenne találat és nem sikerül eltávolítani, akkor rendszer visszaállítás kikapcsolása, majd csökkentett módban próbálkozz újra!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
ubid
senior tag
Helló!
Valaki tudna segíteni, hogy ez mi lehet :
http://kepfeltoltes.hu/110312/virus_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
félóránként feldobja a gép. ezt honnan blokkolja ?
chrome-ot használok, de fent van az explorer is és a mozzila is.
köszi a segítséget
-.-
-
-
szab.tam
nagyúr
sajnos nem lettem okosabb.
nod32-t nem telepítek, amikor avast fent van....de azért köszi. más felől kéne a megoldás. valaki olyantól, aki konkrétan ismeri a jelenséget.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Narxis
nagyúr
válasz szab.tam #1660 üzenetére
Ha vírusra gyanakszol akkor muszáj lefuttatni legalább egy hitman pro-t vagy online keresőket, pl. Nod32
Egyébként vannak portable appok is, pl. Avert ami 7 víruskereső motort tartalmaz.
Így kizárhatod vele ezt a lehetőséget, magától egyik se töröl semmit, át tudod nézni, hogy ha talál valamit akkor az vakriasztás-e, esetleg feltöltöd virustotalra, hogy ha nem vagy biztos benne.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
szab.tam
nagyúr
up
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
up
-
szab.tam
nagyúr
jól pörög a topic....
-
szab.tam
nagyúr
hi!
biztos sokszor volt téma, de belefáadtam az olvasgatásba és guglizásba, megoldás meg sehol...
winlogon.exe időnként kiakasztja a procit kb. fél percre.
32 xp sp3ez egy szükséges win összetevő, amit valami extrém módon használ időnként, vagy maga a winlogon egy utólag települt kártevő?
konkrétan csak ezt szeretném megcélozni, (vagy a prioritást csökkenteni minimálisra). nem szeretnék spyware-t telepíteni. okozott régebben problémát, mert azt is írtotta, amit nem kellett volna.
van-e valami egyszerű módja, konkrétan csak erre irányozva. (reg-ben egy érték átírás, stb.)
vagy progi is jó, de könnyű legyen a kezelése, és olyan kell, ami nem kezd el telepítés után önálló életet élni, auto módon karanténba pakolászni mindent és ezzel károkat okozni. hanem csak manuálisan a winlogon-ra koncentrálni is enged...
már nagyon unom, hogy nem bírok végignézni egy fimet úgy, hogy legalább egyszer ne állna meg emiatt...
thx!
szerk:
itt találtam is egy leírást, hogy mi is ez. de a megoldást azért kihagyta....[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
az avasttal úgy csinálj víruskeresést hogy boot-time scan-t ütemezz és akkor az xp indulásakor fogja átnézni az egész gépet! Így hatékonyabban takarít.
Ezután érdemes felrakni valami Malwarebytes' Anti-malware, vagy SUPERAntiSpyware progikat. Én sokat használok, csak a valós idejű figyelőjüke vannak kikapcsolva hogy véletlenül se akadjanak össze meg ne lassítsák feleslegesen a rendszer, kb havonta nézetem át velük a gépet. Microsoft Security Essentials-t is letöltheted, ingyenes cucc. -
Egzee
őstag
Valaki segítsen legyen szíves! Nem tetszik nekem ez! Diagnózis?
http://i1178.photobucket.com/albums/x365/Egzee89/gz.jpg
http://i1178.photobucket.com/albums/x365/Egzee89/gz2.jpgVárok, de kihúzott nettel!
[ Szerkesztve ]
-
hm_guesswho
tag
A telepítő eltűnt..pedig nem sikerült zökkenőmentesen letörölnöm. De a lényeg,hogy már nincs a gépemen ez az anomália.
-
hm_guesswho
tag
Helló!
Lehet hülyeség ami miatt aggódom. Leszedtem egy video convertert...csak rájöttem,hogy szar és nem erre van szükségem. Uninstalláltam és utána a telepítőt is le akartam törölni...de a total commandert egyszerűen befagyasztja, a sajátgépnél pedig ha törölni akarom nem csinál semmit csak előkészíti a törlése...igazából 20 perc múlva is azt mutatja...van egy sanda gyanúm,hogy egy nem egészséges progri telepítője van a gépemen amitől lehetetlen megválnom...és felettébb zavar a jelenléte a vinyón..segítene valaki!?
-
imkovacs
csendes tag
Hali ! Volna egy olyan gondom, hogy kb 10-15 perc netezés után egyszerűen képtelen a böngésző weboldalt behozni. Tehát meg se mukkan, csak tölt. Torrentba pedig a feltöltés alatt lévő fileok mellett pirosra vált a nyíl, és a Trackereknél pedig azt írja hogy megszakadt a kapcsolat, ennek ellenére tölt fel a gép. AVG-t lefuttattam, talált vírust, töröltem, karanténba helyeztem, de a probléma továbbra is fennáll. Tegnap tettem fel a windowst, mivel új vinyót vettem, Pár alap program, illetve a driverek vannak fent, ezen felül le van frissítve a windows teljesen (Windows XP SP3 32bit) Kérlek segítsen akinek van ötlete ! Előre is köszönöm !
-
krealon
veterán
válasz Speeedfire #1649 üzenetére
Eddig - reszmrol - az avast volt a legkevesbe problamas.
Egy 512M-s gepet szerintem minden AV megfog, radasul az integralt VGA is lop az 512-bol.A legnagyobb hatasu sebessegnovelo szerintem egy min 512MB-os memoriabovites lenne.
-
Speeedfire
félisten
Üdv!
Megfelelő topic híján ide írok. Tesóm gépére akarok valami vírusító+tűzfal combót. Lehetőleg ingyeneset és olyat ami nem fogja a gépét.
Eddig avira PSS volt fent neki, de nagyon lassú lett tőle a gépe (3200+ sempron, 512MB ram, int. vga, win xp).
Avaston gondolkodok, esetleg a microsoft szoftverén.
Ki mit tudna ajánlani? A gyorsaság a legfontosabb.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
erikke17
őstag
Fene a virusokba haver küldött két emailt mondom biztos akar valamit rámegyek látom sok a cimzett na mondom ez szuper látom angol szöveg még szuperebb "conzol, consol, konsol" valamelyik szó szerepelt benne.De hotmail irta hogy azokat a linkeket vagy miket letiltotta a védelem érdekében. Csak havernak meg le akarta magát tölteni de win defender meg fogta neki. Na jött az hogy neki kell állnom ne e szedtem be. Avast nem talál semmit, fura process nincs. Néztem hogy abban az időben milyen filek módosultak de nem láttam semmi furát. Malwarebytes Anti Malware engedjek még rá? Haverokat körbe kérdeztem senki se nem ment az én nevemről semmi se nekik. Vagy gyors kiléptem és a virus nem tudott felfutni?
Előre is kösz a segitségeket.
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Tosee
őstag
válasz Gordiann #1646 üzenetére
Szia!
Kapcsold ki a rendszer visszaállítást (amennyiben be van kapcsolva mert valószínű, hogy emiatt kerül vissza minden indítás után), majd csökkentett módban kerestesd meg vele! Ha megtalálta, akkor töröld! Majd indítsd újra a gépet, és ha már nem jelez indításkor akkor törölte!
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Probléma: VirTool: Win32/VBInject.gen!DG
Biztonsági szoftverek: Windows7 firewall, és Microsoft Security Essentials.
Windows indításakor mindig feljön egy Security Essentials ablak, hogy ezt találta, de hiába tisztítom meg/karanténba helyeztetem, minden gépindításkor megtalálja.
Mit lehet tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Aqwsed12345
csendes tag
Kedves fórumozók!
Kérlek, segítsetek a következő ügyben:
AVG antivírus programot használok, és a képen látható figyelmeztetés ugrik fel rendszeresen (talán naponta 1-2x). Szóval a program érzékeli, hogy valami email-féle kommunikáció zajlik, amikor semmiféle emailt nem küldtem. Nekem ez valami "hazatelefonálgatós" vírusnak tűnik. A gond az, hogy sem az AVG, sem más vírusírtó nem talált semmit. Én pedig továbbra is aggódok, hogy mi ez, valami címnek kiszolgáltatja az adataimat?Kérlek, segítsetek, hogy hogyan lehetne ezt "elkapni".
Üdv.
-
SPDeluxe1.0
aktív tag
Olyanra kattintottam amire nem kellett volna , és most ez látszik a Számítógép Problémák megoldásában :
A progi kilőtte a feladatkezelőt ( ezt vissza tudom állítani gond nélkül regeditből ) , de inkább ez zavar ami a képen olvasható,hogy a felhasználói fiókok jogosultságával akar valamit kezdeni. (Win7 64 Ultimate)
Tud valaki valamit javasolni hogyan irtsam le?Vagy reboot után mit fog tenni?Nem találkoztam még ilyen problémával , mert nagyon óvatosan szoktam .exe-ket indítani , de az avast se jelzett.
Köszi előre is a segítséget!"oh no the devil has a code for god mode!!!"
-
R
senior tag
olyan oldal címet, ami lehet hogy veszélyes el lehet küldeni valahova vizsgálatra?
pl.: http://www.livetv.ru/en [link] -
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #1641 üzenetére
Megoldva.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Képszerkesztő progioz kerestem egy cuccost, amit google-ban meg is találtam, majd felraktam a gépemre az exe fájlt. Letöltések mappából egyszerre el is tűnt, s azóta ilyen szarságokat dobál fel. H tudom én ezt megszüntetni?
Köszönöm.
mod. Jah, és Microsoft Security Essentials vírusírtó van fent, de nem sipákolt, most viszont futtatom, hátha talál vmit.
mod.2 Ez ennyire halott?! Jajj.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
törölt tag
Üdv!
Utóbbi 2-3 hónapban, ha ki szeretném kapcsolni a gépet, akkor néha nem kapcsol ki. ( )Úgy értve, hogy a monitort kikapcsolja, a power LED nem ég, bill.-re/egérre nem reagál, de maga a számítógép működik. Csak úgy tudom ténylegesen kikapcsolni, ha hosszan nyomom a power gombot. Annyit sikerült megfigyelnem, hogy ezt zömmel esténként teszi (nemtom, hogy ez mennyire releváns), napközben sosem.
Már végigmentem rajta AVG-vel, Ad-Aware-rel, de semmi. Nem tudom, hogy ez most hardveres hiba-e valahol, vagy pedig vírus. De ha hardveres hiba lenne, akkor random kellene ezt produkálnia. Viszont, ahogy említettem, ez, hogy nem kapcsol ki, zömmel esténként történik.Ötlet?
-
Mr-Pamacs
senior tag
Sziasztok
Bekaptam én is valami trójai szarságot, ami hozta a haverjait:
1: Patched-RP nevű trójai, ez valami uj szarság lehet, mert alig van róla a neten valami.
Explorer.exe-t és a winlogon.exe-t fertőzte meg amit persze az avast se javítnai se karanténba tenni nem tud.
2: Egy olyan trójai vagy mi a szarság, ami ha valamit keresek a google-ban és megnyitom új lapon akkor Security Analysis-t hajtat végre és le akar töltetni vmit, persze nem töltöm le de idegesítő h minden megnyitott oldalnál ezt dobja. :SValamit mondjatok már h mivel lehetne helyrehozni ezeket.
-
Vanir
veterán
Üdv! Remélem jó témába írok... Bekaptam valami genyát ilyen formában.
Win x64 Ultimate, services.msc átnézve, egy-két temp folder kitörölve.
Ez a valami, akármi is legyen, valószínűleg egy rosszindulatú program, ami nem működik megfelelően, ezért nem tud elindulni. Sajnos minden újraindításnál viszont bejön ez az Error ablak.
Valaki megoldást? -
zsoltika01
csendes tag
Pár napja iszonyat lassú a gépem és sokat hiába nyomok meg bármit akár többször nem történik meg semmi, valamikor pedig duplán nyit meg dolgokat, pedig nem duplán nyitom. Gyakran le is fagy, alig akarja megnyitni az oldalakat.
Lefuttattam a Comodot, AVG-t, Spyvare Terminatort, A-squared-et, de nem jelez semmit. Töredezés mentesítettem, lemezre mentettem a legtöbb adatot, már majdnem csak a programok vannak fent és nem tudom mi lehet a gond.
Lehet ez vírus? Van valami olyan víruskereső, ami tutira kijelzi, ha van rajta valami? Vagy mi lehet ez? -
ragazzo
őstag
Szerintem vírust bárhonnan össze lehet szedni. Remélhetőleg a Google csak megvizsgálja a videókat is.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
erikke17
őstag
Üdv.
You Tube-ról mekkora az esély hogy virust kapjon az ember??
Mert nekem mondtak olyat hogy már szedtek be onnan.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
RaZroX
addikt
Üdv! Van egy kis gond abillentyűzettel. Bizonyos gombokat halenyomok, egy parancsot hajt végre a gép. ilyet még sosem láttam, nem álítottam el semmit, nemtudom mitől van.
Pl olyan van, hogy hamegnyomom a "0"-t akkor bejön a windows media player, ha a+m akkor mindent letesz az asztalra, nemtudom mitől van. aki tud megoldást kérem sürgősen írjon!!! FONTOS!!!This is the way
-
Pityke78
őstag
Hi!
Olyan problémám lenne, hogy a NOD32-m pár filet karanténba tett, majd kis idő múlva a gépem, egerem önálló életre kel és telepítette a Chameleon tom nevű alkalmazást, illetve a firefoxban is ez az oldal lett a kezdőlap.
Újraindítottam a gépet, leszedtem ezt a progit, firefox új kezdőlap.
Karanténból töröltem a file-okat, majd újraindítottam a gépet és újra felrakta magát a program.
Mit csináljak, mitől lehet ez?
Futtassak egy teljes víruskeresést a gépen?Vélemény?
Köszi
-
Matykoka
csendes tag
Sziasztok :-)
Tanácsot szeretnék kérni. Valamilyen virus felment a gépemre mind az avast 8.5 és a spyware doctorom is jelezte, ahogy elkezdte helyre hozni a fájt akármelyik szoftver. Resi után a Windows-om kizárt a gépről, magyarul aktivizációs kódot kért.
Safe módban vissza állítottam a karanténba lévő fertőzött fájt, és ismét rendesen működik..
Valaki tudna tippet adni mi tévő legyek ?Ui: Valamilyen más megoldást, ha tud valaki a "format c:-n" kívül :-)))
Köszönöm előre is a segítséget..
-
qdak
addikt
válasz joecontra #1615 üzenetére
majd ő engedi törölni
msot nem nézem végig csak átfutottam ép beteg vok :Sஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
joecontra
addikt
Hűha.
Sajátgép-> Eszközök menü -> Mappa beállításai -> Nézet fül:
- egyszerű fájlmegosztás használata (ajánlott) - pipa kivesz
- rejtett fájlok és mappák - megjelenítése
- az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése - pipa kivesz
- System Volume Information -> jobb klikk -> Megosztás és biztonság -> Biztonság fül -> katt a Hozzáadás gombra
- írd be a felhasználóneved (XP) -> Ok -> Ok
- aztán tudsz teljes hozzáférést adni magadnakForrás: microsoft.com
Nekem ezt nem engedi törölni.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Az a helyzet, hogy olyan az érzésem, mintha nem csak én használnám a netetemet. Természetesen router van itthon, többen is használjuk, de mikor csak az én gépem megy, akkor valamiért lassú a net, illetve magas a pingem.
Arra gyanakszom, hogy valami turkál a gépemben, aminek nem kéne.
Van valami progi, ami biztosan kideríti, hogy van e ilyesmi, vagy csak simán a szolgáltató a sz@r.
Esetleg egy net monitorozó progi is jó lenne, ami minden kb forgalmat kimutat.
-
qdak
addikt
nyomj 1 képet rolla
meg megtanit6sz hogy kell rendes módban megcsinálni h bele tudjak lépni ?ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
-
Narxis
nagyúr
válasz erikke17 #1603 üzenetére
Mégis inkább nézd át Kaspersky Virus Removal Tool-al és Emsisoft Emergency Kit-tel.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
erikke17
őstag
Hát telepitő CD az nem lessz olyan egyszerű .
Csak nem tudom mitől lesz megint virusos mert megfertőz más jelentéktelen filokat system volume informationba aztán ott megint talál virusokat. Csak még nem jöttem rá jávitáskor a 32-es hibakód mire utal.
A dllcache-ba lévőt azt simán be tudom tenni karanténba javitom visszateszi és megint virusos. Szal itt még van valami ami beszemeteli. Avast fórumába kéne irnom csak nem tudok angolul majd valami webforditó talán segit nekem . Valami módja biztos van neki.
Azon is gondolkoztam hogy hozzárendelem a filet karanténba javitom majd visszahelyezem hátha segit.
-
Narxis
nagyúr
válasz erikke17 #1601 üzenetére
Nincs egy tiszta rendszer visszaállítási pontod? Esetleg próbáld csökkentett módban full scan után Avasttal karanténba helyezni és készítsd ki a Windows telepítő CD-jét a javításhoz.
Mondanám, hogy Kaspersky Virus Removal Tool-al vagy Emsisoft Emergency Kit-tel nézd át a gépet, de ha nem ismerik akkor mindegy.
-
erikke17
őstag
Üdv segiség kéne.Antivirusom Avast 5
Win32:Malware-gen rászállt a lasass.exe filere meg a dllchache nevű mappában lévőre is mivel rendszer file törölni esélytelen, javitást nem engedi virustotalra feltöltöm csak avast nál meg gdata veszi virusosnak. de tuti virusos mert érezhetően lassan jönnek be a tulajdonságok jobb gombra. Van egy pár ötletem amivel megpróbálom helyrehozni de szivesen fogadnék tanácsokat.Ha télleg virusos és csak avast vette észre akkor le a kalappal előtte
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500