- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
Simba86 #2972 üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani mi lehet nálad a gond, de azért ez nem egy általános probléma. Nekem Win7 alá van telepítve a virtualbox, és több XPenology verziót is feltettem rá kíváncsiságból (6.1.7, 6.2, és 7.1), ezen kívül XUbuntu, Win7, RouterOS, XP, Puppy linux, és Win2000 is van telepítve. Ezek jól működnek, nincs különösebb problémám egyikkel sem - bár tény hogy nem túl gyakran kell.
-
ekkold
őstag
válasz
body007 #2483 üzenetére
Használok linux-ot, és többféle oprendszert, de zömében Win7-et. Miért?
- Sok olyan program van ami csak windows-on elérhető. (fejlődik a wine, egyre jobb, de még nem jó mindenre)
- Némelyik linuxos driver közel sincs olyan jól megírva mint a win-re készült, ezért némelyik (nem mind) multiplatformos program is jobban megy win alatt mint mondjuk linuxon.
- Bizonyos multimédiás alkalmazások stabilabbak, és kisebb erőforrás igényűek win alatt.
Pl. ezen a PC-n, amin most gépelek, linux alatt nem működött az I217 lan kártya. Pedig a driver-ét régóta tartalmazza a kernel, és látszólag fel is ismerte, csak éppen adatforgalom nem volt. Win alatt fel kellett tenni a drivert, onnantól jól működött. Aztán BIOS-t frissítettem az alaplapon, és ettől megjavult, azóta linux alatt is működik. Magyarázatot nem tudok, csak tippelek - valószínűleg a LAN firmware-t érintette a BIOS frissítés. Csakhogy a win-re készült driverrel működött előtte is és most is.
Viszont aki csak böngészőt futtat az tényleg jobban jár a linux-al. És persze linuxra is van virtualbox, tehát az alól is futtatható windows. Ugyanakkor a fordított helyzet (windows host - linux virtuális gép) nekem döbbenetes változást hozott mióta SSD-t raktam a gépbe, és viszonylag erős procim van. A virtualbox-on futó linux gyorsabbnak tűnik, mint a nativan telepített. Mindkettő SSD-ről fut. A virtuális gépen kb. 4 másodperc alatt áll fel egy működő 64 bites XUbuntu linux, míg natívan 10 másodperc körüli. -
ekkold
őstag
válasz
GreenIT #2480 üzenetére
Ha nem csak paranoia, akkor: Jelszócsere, úgy hogy mindenhol más jelszó legyen használatban, a jelszavak megfelelő erősségűek legyenek, és ne legyenek eltárolva a PC-n. Ha másképp nem megy fel kell írni egy papír alapú noteszba. A levelezés webfelületről menjen https-el, a levelezőprogramok hekkelhetők, a jelszavak ne legyenek lementve.
A virtuális gépről netezésnek elég nagy a gépigénye. Érdemes lenne egy második oprendszer a PC-re, pl. az xubuntu linuxot, 80 éves édesanyám is simán és kapásból tudta használni a win után. Arra pedig nem nagyon vannak vírusok, és pár perc feltelepíteni. A win is megmaradhat mellette fő rendszernek. Az xubuntunak bőven elég egy 10Gb körüli particiót meghagyni - sőt nem is muszály telepíteni, akár pendrájvról is lehet futtatni, még úgy is elfogadható sebességgel tud működni. Ha a pendrájvon ISO fájlból indul, akkor gyakorlatilag kinyírhatatlan, igaz akkor nem tárol el semmit a böngészésből (pl. a kedvencek menüt sem).
További hasonló lehetőség a hirens boot CD legújabb változata, ami win10 alapú, de a hülyeségek nagy része ki van dobva belőle, és van egy használható startmenűje.
További lehetőség, ha egy tetszőleges CD / DVD-ről futtatható Oprendszer (xubuntu erősen ajánlott), lemezkép fájlja (.ISO) fel van másolva a winyóra, és megfelelő boot managerrel el lehet indítani az ISO fájlból. Erre a célra én a grub4dos-t használom. Pl. a saját PC-men a nativan tepeített Win7 és Xubuntu linux mellett van vagy 7 indítható ISO fájl is (és ez könnyen bővíthető). Ez tök kényelmes dolog, hogy nem kell betenni DVD-ket a meghajtóba, és SSD-ről villámgyorsan indulnak az ISO-k. Ha extra biztonságos környezet kell, akkor ez is jó alternatíva lehet.
Persze ha a PC elég erős hozzá, akkor a virtualbox is jó megoldás. A virtuális gépről időnként kell egy exportot csinálni, amiből bármikor visszaállítható.
-
ekkold
őstag
Sziasztok! Win7 x64 hoszton, Virtualbox-on használok időnként egy 64bites xubuntu linuxot. A hálózatban, a fő LAN mellett van két VLAN is. Ha a linux natívan fut, akkor a fő hálózat melett, szépen hozzá tud férni mindkét VLAN-hoz is. Megoldható-e, hogy a virtuális gépen, bridgelt hálózat esetén, a teljes ethernetet, azaz benne a VLAN-okat is továbbítsa a virtualbox a linux felé?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Asustor NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest