Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Hello
Legújabb virtualboxra feltettem a Server 2012 R2-t, a VM tulajdonságaiban a 3D engedélyezve van (a 2D inaktív volt), felment a guest additions is (3D ott is kipipálva), újra lett indítva.
Viszont a videókártya nem működik rendesen:
Ezért nem megy a vendég képernyő automatikus átméretezése sem. Lehet vele valamit csinálni, vagy még nem támogatott rendesen ez a win?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
addikt
válasz beleszólok #1525 üzenetére
Nem hinném, hogy megkerülné, a virtualbox Type 2-es hypervisor. A Type 1-esek kezelhetik közvetlenül a hardvert pl Hyper-V, VMware ESXI. Szerintem ezért van, hogy nem is nagyon találtál semmilyen leírást. Az se számít ha a virtuális rendszer régi pl xp, mert csak egy fájlba dolgozik és csak a gazdarendszer küldi a trim parancsot is.
-
addikt
válasz beleszólok #1522 üzenetére
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem]
"NtfsDisableCompression"=dword:00000000
"FileNameCache"=dword:00000120
"PathCache"=dword:0000001
"NtfsBugcheckOnCorrupt"=dword:00000001
"NtfsDisableLastAccessUpdate"=dword:00000001
"NtfsDisable8dot3NameCreation"=dword:00000001Én ezeket a registry beállításokat használom, függetlenül a virtualboxtól.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Madara-san #1456 üzenetére
Vistában az élményindexet lefuttattad?
-
addikt
Nincs benne önálló funkció erre, külső programot kell használni a mentéshez, de utána tudod használni akár virtualboxban, akár vmware-ben. Ugyanazon a gépen lesz virtualizálva később az xp amin most fut? Ha nem akkor van Intel/AMD processzor eltérés a két gép között?
VirtualBox P2V Physical to Virtual az ingyenes VMware converter segítségével.)
Ha az xp IDE merevlemezre lett telepítve, akkor szerintem a biztonság kedvéért majd a virtuális gép készítésekor is IDE vezérlőt válassz neki, persze lehet kísérletezni is. Ha a biosban IDE vagy AHCI módra állított sata vezérlővel lett telepítve, akkor működnie kellene a sata vezérlővel is. [link] "VirtualBox allows up to 30 SATA ports to be configured per virtual machine. The first four of these SATA ports are configured by default to operate in IDE compatibility mode."
A fizikai xp törlése előtt mindenképpen legyen kipróbálva, hogy működik e a virtuális változata
-
addikt
válasz Dany007 #1271 üzenetére
"egy régi XP-s gépet aztán menjen arról... Én meg pakolgathatom át a bill+egér+monitor kombót ha kell használni azt a gépet"
Ha azon a külön gépen működik az az eszköz, akkor a másik gépről távoli asztal programmal tudod kezelni bármikor egy külön ablakban.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
addikt
válasz FoxiestFox #957 üzenetére
Csak régebbi írásokat találtam, de ezek szerint az újabb verzióknál is megvan a hiba Mouse integration should be disabled when entering OpenGL mode
Mindenképpen ez alapján kellene telepíteni: 3D acceleration with Virtualbox 3.0 : DirectX, OpenGl and a Windows guest
A VMWare Workstation-ben pl van erre egy külön beállítás: Optimize mouse for games
-
addikt
Igen kapcsold be a biosban alapértelmezésként nem szokott engedélyezve lenni. Számtalan néven lehet alaplaptól/processzortól/biostól függően pl: simán Virtualization enable/disable
Inteleknél: Intel-VT, VT-x, VT-d, VT-i, VT Technology, XD Technology
AMD-knél: Secure Virtual Machine (S.V.M.) Mode, AMD-V, esetleg Nested Paging (NPT), Virtual Machine Extensions (VMX)
A processzorodnak támogatnia kell különben nem jelenik meg a beállítás
Ha megtaláltad akkor miután engedélyezted és elmentetted a bios beállításokat, nem biztos hogy elég a sima újraindítás hogy életbe is lépjen, kapcsold ki a gépet és újra be. Hogy sikerült e leellenőrizheted pl ezzel SecurAbleRyzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
addikt
válasz PumpkinSeed #968 üzenetére
Mindenhol azt találtam, hogy akkor nem látszik ha ki van kapcsolva az egér integráció, ez pedig akkor nem működik ha be van kapcsolva a 3D gyorsítás (windows gazda, linux vendég konfigokra írták).
-
addikt
Akkor tedd fel kézzel, mikor rányomsz akkor az olyan mintha betennél egy cd-t, megjelenik külön meghajtóként menj rá és indítsd a setup.exe-t. Az automatikus indítást blokkolhatják a rendszer beállításai is vagy a vírusirtó ugyanúgy ahogy egy igazi rendszeren.
-
addikt
De elsőre is érthető volt csak hogy ezt a windows alapba tudja. Gyakorlatilag abból áll hogy kiterjesztett asztalt állítasz be, majd áthúzod a lejátszóprogram ablakát a tv-re és kész. Azt a részt nem értem még hogy mit kell bűvészkedni ennyit.
-
addikt
Ilyen szempontból nem tud többet, VMware Workstation-ben egyáltalán nem lehet chipsetet választani, csak i/o controllert: ide vagy scsi. Helyette egy hardware compatibility választás van, ebben a listában a Workstation verziói szerepelnek (4-9).
Hangkártya hozzáadásánál a gépen lévő hangkimenetek közül lehet választani, a videónál pedig egy 3D acceleration pipa van semmi más (tehát videó memória beállítás sincs mint a virtualboxban).Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
-
addikt
válasz savanyaw #870 üzenetére
Kevés a memória az itt a probléma.
Host RAM: 1015MB RAM, available: 100MB
VM: Raising runtime error 'HostMemoryLow'
errorID=HostMemoryLow message="Unable to allocate and lock memory. The virtual machine will be paused. Please close applications to free up memory or close the VM"Kitölthetnéd az adatlapodon a cuccok részt hogy milyen géped van.
-
addikt
válasz Visormail #868 üzenetére
Kicsit hülyén írtam már nem használtam virtualboxot egy ideje, szóval az Extension Pack-ot nem a virtuális gépbe kell telepíteni hanem a gazdagépen duplaklikk és a virtualbox feltelepíti magának mint kiegészítést, ezzel van csak 2.0-s usb támogatás a virtuális gépekben.
Azt hiszem ezen kívül úgy is lehet hogy csak a gazdagépre telepíted és a virtuális gép tulajdonságaiban, a hálózati kártyát bridged-re állítod és aztán az attached to részen lesz egy lista a gazdagép hálózati kapcsolatairól, ott kiválasztod a mobilinternetet.
-
addikt
válasz margithid #867 üzenetére
NAT-al abból a netből kap ami a gazdagépen épp aktív. Külön nettel nem tudom hogy kell, de megpróbálhatod azt is hogy telepíted a virtuális gépre a sticket, usb-s dolgokat be lehet csatolni neki pendrive stb. Ehhez telepítsd mindenképpen a virtuális gépre előbb guest additions-t a programból, és a külön letölthető VirtualBox Extension Pack-ot is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Lex Icon #749 üzenetére
Google első találata, nem próbáltam WinMount: Mount VDI file
Egyébként meg ha Hiren's boot cd-ről indítod a virtuális gépet van a menüjében dos ami látja a cd meghajtót is, ill live minixp is van rajta azzal is bemásolhatod a dolgokat.
"nem hagyta kicserélni a CD-t" nem is muszáj, becsatolhatsz több cd meghajtót is a virtualboxban, egyikbe rakod mondjuk az igazi fizikai lemezt a másikba a Hiren iso-t.
Floppy képállományt készíteni tud pl az ultraiso.Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
addikt
Csak egy nagy bajom van vele és a 4essel se múlt el ez a hiba, hogy ha egy virtuális gépet úgy állítok le hogy mentse el az állapotát, akkor azt a legközelebbi indításnál nem szokta tudni folytatni, restoring virtual machine elindul a csík aztán szétfagy. Az összes típusú oprendszerrel rendelkező virtuális gépnél amit használok ezt csinálja az esetek legnagyobb részében, ez nem tudom miért van. Nálatok mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
addikt
Tapasztalatok az új 4essel? Simán megy a váltás mint az alverzióknál, működnek vele a 3assal készített virtuális gépek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest