Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes tag
Kereskedésből nem szabad autót venni túl is van árazva és minden ragad a szilikonspraytől csak hogy csili vili legyen.
-
-
Hogy akkor mennyi volt, szerintem mindegy, most ennyi, ő jött velem: https://autozseni.hu/arlista.html (korrekt volt, mert amelyik autó ránézésre kotla, és alá se kellett mászni hogy ez kiderüljön, azt nem számolta fel, persze ez is 6 éves tapasztalatom, szóval lehet hogy más az ÁSZF már ).
De abszolút megérte, közhely hogy sokkal többet spórolt nekem, hogy normális, egyben lévő, biztonságos autót tudtam venni.
És megkövetem, mert nem (csak) "szerelő" hanem használtautó-szakértő[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
félisten
Van egy barátom, aki élete első autóját vette.
Kifizetett 30k-t azért, hogy egy független ember átnézze, megvette azonnal, azóta is használja.
Ez lassan 4 éve volt."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
-
Kereskedőtől vettem az autót, a titok az volt hogy vittem magammal szerelőt, és reggel mielőtt indultunk, felhívtam kb. 15 előre kinézett (típusra szűkített) hirdetőt, előre lefektettem a játékszabályokat hogy viszek szerelőt és biztosítsák hogy ki tudunk állni az autóval, és ha átnéztük mennénk is egy kört, ha minden OK, kézbe adom az árát.
A fele itt ki is esett. Maradék 7-8-ból majdnem mindent végigjártuk, volt neves márkakereskedés, meg Fehér úti telep is, végül egy Üllői úti telepről vettük meg azt, amire a szerelő is mondta, hogy megvenné (aznap az első ilyen volt, délután háromra jutottunk oda...). Egyébként most nézem, 3.9* az értékelésük, sok 1*-gal, szóval nem az az elit telep De 5 évet mentem vele utána kvázi hibátlanul.
Eladni pedig magánszemélyként adtam (itt PH/HA-n, nincs az az isten hogy hahun magánszemélyként harcoljak az idióta érdeklődőkkel). Aki megvette, ő is hozott magával szerelőt. Szerintem vételkor és eladáskor is win-win szituáció volt, de rá kell készülni. Ahogy írták, autó adásvételkor szerintem sem játszik ez a napokig üzengetünk egymásnak mint a szerelmesek dolog, prompt kell menni kápéval a zsebben, felkészülve.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
GreatL
őstag
Koszos tolvaj mind... kerüld el őket.
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
rgqjx
aktív tag
Belinkelnéd azt a jogszabályt ami alapján nincs joga véleményt írni?
Mint írta a posztoló, kommunikációs problémák adódtak, azaz nem válaszolnak egy írásban feltett kérdésre. --> A szó elszáll, az írás megmarad.
Nem kell lehúzós vélemény, ha nincs rá ok, csak tényszerűen, korrekten..Válaszoltak az írásos kérdésre? Nem.
-
Rick4
félisten
Megnéztük (fotókon) beszéltük velük (telefonon) Bocs, nekem ez jött le, talán meg kellene rendesen tanulni fogalmazni, vannak frankó szavak, amivel egyértelműsíteni lehet minden mondatot.
Nem is értem, a személyes megtekintés után mi kellett még, és azt miért e-mail-ben kellett kérdezni, ezt se sikerül kibontani.
Mondhatnám, hogy én se értem a hozzád hasonló csodavárókat, de én ezt a stílust inkább meghagyom neked...Azt írtam:
ha az jó kocsi, és jó az ára is
Erre ezt válaszolod:
Akkor gondolom ez egy szar autó, mert azóta is hirdetik.
Nézd, engem nem zavar, ha ennyire nehezen kommunikálsz, biztos nem értetted, ott volt: Ha jó az ára is. Nem tudjuk mennyi az ára, mert ismétlen magam, se típus,se ár, se hahus link, se semmi. Én komplex dolgokban tudok gondolkodni, neked nem megy egy közepes szintű mondat megfogalmazása se.
Tehát még egyszer:
Ha a kocsi első körben jó, hívj egy átvizsgálós embert, mérlegeld az árát, és ha van annyid, vedd meg.
Ha még mindig árulják, attól lehet jó és lehet jó árú is, de ezek mellett lehet egy nem keresett, különleges, nagyfogyasztású, esetleg ronda, ismerten szar kivitel, ami a kutyának se kell. Mindezek a fentebb írtakat nem módosítják, nem ütik, ellenben teljesen reális ok lehet egyesével bármelyik, hogy még mindig árulják.
Többek között ezez az apróságok, és gyakorlatilag lényeges infók maradtak ki a szövegedből.
Ahogy nekem nehéz ebőbl kisilabizálni, mit is szerettél volna, gondolom pont ugyanez van velük is. Nem értik, mit akarsz..
Na sok sikert a dolgohoz!49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Mi az, hogy nem voltam náluk? Írtam, hogy megnéztük. Nem nyalták ki a valagamat... Ember, komolyan. Néhány extra infó kellett volna. Imádom a hozzád hasonló embereket, akik úgy estek ki a világra, hogy mindent tudnak.
[ Szerkesztve ]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Akkor gondolom ez egy szar autó, mert azóta is hirdetik. Huh, bullet dodged. Egyébként hogyan kérdezzem meg azt telefonon, amit nekik is egy 3. féltől kell megkérdezniük /leasinges kocsit árulnak/? Nem egyszerűbb emailben? Aztán válaszolnak, ha meg elviszik, én voltam a hülye.
-
Rick4
félisten
Nem volt náluk, nem vett tőlük semmit, azaz nincs joga sem véleményt írni.
Ez az írjuk egy lehúzós véleményt, mert nem nyalták ki a popómat e-mailben a legnagyobb faxság, ami létezik...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
Tegyük tisztába.
Bármilyen autót akarsz venni, ha az jó kocsi, és jó az ára is, 24 órán belül elkel.
Aki e-maileket írogat, valójában komolytalan, németek se válaszolgatnak e-mailekre.
Simán lehetett 5-10 komoly érdeklődő, ha épp beígérkeztek, minek válaszolgassanak annak, aki e-mailben kérdezősködik, mikor már elindultak érte.
A világ nem így működik, az autó piac még inkább nem így.
Mindenki onnan vásárol ahonnan akar, kereskedésből azért érdemes, mert lehet ez márkakereskedés, sok autót olcsón megszerző kereskedő, 25 éve a piacon lévő embek, akinek van már egy bizonyos reputációja, és sok esetben felmérik amit megvesznek, megjavítják, és ismerten normális állapoitban dobják piacra. Mivel attól, hogy ő xy, nem fogja senki se drágábban mergvenni a kocsit, nek a beszerzési oldalon kell jól játszani. Lehet sérült, lehet bármilye cserés, megcsinálják, mert amikor a törvény köti őket, nem nagyon van értelme szőrözni, a vevő védve van.
Ehhez képest a simplis magánstzemélyek, a cégneves próbálkozók, ahol 40 ember biziszel uigyanazon a cégnéven, és sose éred őket utol, mert bedöntik, mire eljutna bírósági szakaszba az ügy, az egy teljesen más kategória, egy- két kivételtől eltekintve az 1-2 gazdás, minimum 3-4 éve nála lévő autó a jó, így a rendezett, papíros, számlás, előélettel tisztában lévő eladóktól érdemes venni, mástól nem nagyon.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Freiherr
őstag
Az email ok hogy legyen nyoma mindennek írásban. Viszont semmi 3-4 nap 1hét várakozás a semmire, másnap azonnal hívni őket, mindennap míg nem válaszol.
Aki nem nyomul a mai világban az érdekeiért, azt leszarják, ez van.Back to the future
-
-
Dr. Oid
aktív tag
Mindenki abban hisz, amiben akar, persze, viszont azt hozzátenném, hogy a _megfelelő_ kereskedőtől, _megfelelő_ módon vett (átnézetem, lekérdezem stb) autó szavatosságával később valószínű kisebb gond lesz.
Másik irányból nézve simán átvághat ipa, napa, sógor, após is, de akár ő csak szimplán lehet naiv hülye is, aki az utca végi Feribácsihoz hordta a németbő' behozott prémiumot, mert hiszen Feribácsi szögelte a Zsigulit is régen, azt mindig jó volt, ez is az lesz... Nem lesz. -
Nálam ez úgy nézett ki:
Párszázezres autónál elmentem kipróbáltam, nézegettem, megvettem. (ez volt egy 350eft-os AstraG ami pár helyen törve volt, és számítottam rá hogy kell rá költeni de szerencsém volt vele)
Milliósnál pedig elhozattam ismerőshöz aki műszakiztat, alánéztünk, diag cuccokal megnézte és az ő véleménye alapján vettem meg. Ennek az volt a negatívuma hogy alig tudtam alkudni mivel nem tudtam semmibe belekötni. Pozitívuma pedig az hogy azóta beleraktam 60kkm-t komolyabb hiba nélkül.
Rokonságba pedig ismerős útján vesznek autót, van kereskedő ismerős, szerelő ismerős stb és minden ilyen kapcsolatot kihasználva azért kevesebb az esély a betegágyakoz (de nem 0!)
Ismeretség nélkül kereskedőtől nem vennék ha nem tudnám felméretni. -
monguz82
tag
Kereskedőkhöz:
Ha teheted, mindenképp vigyél magaddal saját szerelőt, aki ért is az adott autóhoz.
Persze előtte mindenképp kérdezz rá, ha nemleges választ kapsz már a telefonban, akkor engedd is el.
Bár ugyanez igaz a magánszemélyekre is többnyire...
Én is most vettem másik autót, tudom miről beszélek. Ha nem lett volna ott a szerelőm, akkor több százezerrel többet adtam volna érte, így volt alkualapom.ZTE Nubia Z60 Ultra 16GB / 512GB Black --- Hell is Coming -- Xiaomi Pad 5 Pro 4G --- Mercedes CLK 500
-
Z_A_P
addikt
Vannak ilyen link alakok sajnos a vilagban.
Vagy az van stefi68 mond, hogy tudjak hogy te alapos vagy, ertesz hozza valamennyire, es abbol lebukas lehet nekik, vagy csak szimplan nincs kedvuk utananezni, belemenni reszletekbe. Nezz utana te, vizsgaltasd at az autot, vegulis magad csak nem vered at.OK
-
"Most ők így kelletik magukat, a Z generációnak ez jön be, vagy csak egy szar boomer vagyok, hogy elvárnék legalább egy "insert random kifogás here"-t"
Túlkomplikálod.
A kereskedő is legkevesebb komplikáció irányában halad.
A vásárló csak egy szükséges kellemetlenség. Ráadásul aki kérdez, az többet is fog kérdezni. Aki kérdés nélkül viszi az autót, az később sem fog problémát okozni.
Nem neked szól a dolog. Ez az általános ügyintézés menete,
Ha a kérdésedre csak (valamelyik) előző jármű használó tud válaszol, teljesen reménytelen információhoz jutni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Itt azzal kezdték, hogy elmondta hogyan került hozzájuk az autó, és lemérte előttem a festékvastagságot, és el is mondta, hogy valszeg az egyik ajtó fényezve volt. A kereskedésnek amúgy 200+ 5* véleménye van google-n, szóval megelőlegeztem nekik a bizalmat, de amúgy ja, én sem szívesen járok ilyen helyekre.
-
stefi68
addikt
Kereskedésből én is csak legvégső esetben!
Legutóbb voltunk pár ilyenben tájékozódni, körülnézni.
Azok az arcok már első benyomásra sem voltak bizalomgerjesztők.Az email válaszra reagálva: Hidd el ők olyan jó emberismerők, hogy már a feltett kérdésekből tudják, hogy te vagy-e az ő emberük, vagy sem. Ezért adott esetben válaszra sem méltatnak...
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
norbx
aktív tag
Csak egy jó tanács, kereskedésbe ne vegyél használt autót. Vegyél magánszemélytől átnézetve leinformálva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Filmvilág
- Külpolitika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest