Új hozzászólás Aktív témák

  • #31757056

    törölt tag

    válasz Dalai Láma #8578 üzenetére

    Na megjöttem a munkából. Kicsit fáradt vagyok, úgyhogy lehet, hogy nem leszek tételes, meg egyébként sem szeretek idézni. :)

    A baktériumokról röviden. Nem arról van szó, hogy nem ismerem el a jelentőségüket, mert igenis nagyon fontos organizmusok, mint tudod, bizony komoly feladatokat látnak el, de mindegyik csak egyre képes, vagy maximum egykettőre, amire készült.
    Egészen más az, amikor valaki egy baktériumot az ember szintjére emel, vagy inkább fölé magasztalja azt. Szerintem érezhető a különbség. Olyan ez mint mikor valaki azt emlegeti hogy a "természetanya", vagyis egy fogalmat, illetve egy intelligenciával, személyiséggel nem rendelkező dolgot, olyan tulajdonságokkal ruház fel, ami csak egy személyre lehet jellemző. Szerintem ez nem normális dolog. Tudjuk már hol a helyünk... A baktérium az baktérium, a róka az róka, az ember az ember, a gépnek nincs lelke, az ember pedig személy. Ez minden csupán.

    Na látod, abban egyetértünk végre, hogy az univerzum nem a véletlen műve. :) Abban viszont nem, hogy ez hitkérdés. Hit nagyon sokféle létezik, mindegyiknek másik elgondolása van. Igazság viszont tutira csak egy van. És amikor majd egyszer k fog derülni az igazság (ha ki fog) akkor fogunk rájönni, hogy vagy mindegyik hit tévedett, vagy pedig csak egy nem. Több igazság nem létezhet, csakis egy, ez logikus, azt hiszem.
    Ellenben hazugságból lehet rengeteg, amennyit csak akarunk, annyit találunk ki.

    Én tudományos tényként fogadom el akkor is. Nekem személyes bizonyítékom, amit én ástam ki nincs. A tudásom a dolgokról mindössze pár év alatt elolvasott irodalmakból és megnézett filmekből merítem, vagy nálam sokkal okosabb emberekkel beszéltem. Illetve eleve logikusan gondolkodom, így voltak olyan dolgok, amiket magamtól raktam össze. Minden egybevetve, én meg vagyok győzve arról, hogy nem véletlen alakultunk ki, hanem tervezés eredménye vagyunk.
    Nálam eleve ott kezdődött az egész, hogy mindenre ami létezik, arra van logikus, kézzelfogható magyarázat is. Vannak dolgok, amiket egyszerűen meg tudunk magyarázni, mert nem kell sokat kutatnunk utánuk. Vannak dolgok amiket viszont baromi nehéz felfedezni, ilyen az univerzum is. Vagy a mikroszkópikus világ. Általában az ember, ha valami nagyba vágja a fejszéjét, akkor azzal magyarázza, hogy ez "természetfeletti", pedig semmi sem az. Számomra alapvetően kétféle dolog létezik, az egyik az aminek az okára már tudjuk a választ, a másik pedig az amire még nem...
    Igen, az tényleg nem valószínű, hogy minden faj egyedi tervezésű, ezt mi sem bizonyítja jobban mint a sokféle ló, póni, zsiráf, vagy pl már volt szó az elefántokról. Esetleg hasonlóság van eltérő fajok közt is. Lehet, hogy csak bizonyos mértékben változtattak rajtuk. Abszolút lehetséges. Ha például autóban megjelenik ugyanattól a gyártótól egy teljesen új modell, azt még építhetik régi alvázra attól... Nemde? :)

Új hozzászólás Aktív témák