Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz #31757056 #8577 üzenetére

    Azért csak-csak meggyőző az, hogyha az univerzum tágul, akkor az időt visszafelé lejátszva összehúzódik. És ha összehúzódik, akkor egy idő után egyetlen pontba sűrűsödik. Ezt is megfigyelték, hogy a tágulás egyetlen pontból indul ki.

    A baktériumok nem okosabbak, de sikeresebbek, legalábbis egyedszámukat és elterjedtségüket tekintve mindenképp. Annyira, hogy mi emberek nem is tudnánk létezni nélkülük. Ott vannak a beleinkben, és segítik az emésztésünket. Szóval nem árt tisztelnünk őket, mert a szimbiótáink, és amelyikük nem betegít meg, az számunkra is elengedhetetlenül fontos.

    Én sem gondolom, hogy mindez -az univerzum- a véletlen műve. De ez hit kérdése. Tény, hogy ez a világ nagyon pontosan be van lőve arra, hogy emberi élet lehessen benne. Ha csak nagyon kicsit máshogy alakulnak a paraméterek, máris nem létezhetnénk.

    De ezt akkor sem fogadtathatod el tudományos tényként, vagy elméletként, mert milyen tudományos bizonyítékod van rá? A sok tervezési hiba mindenesetre azt mutatja, hogy nem lett minden faj külön tervezőasztalra dobva. Vagyis nem úgy.
    Erről egyébként mit gondolsz? Miért vannak bennünk tervezési logikátlanságok? (és a bálna hátsó lába?)

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák