Új hozzászólás Aktív témák

  • Kazimír

    őstag

    válasz Dany007 #3182 üzenetére

    Csak ismételni tudom magam, hogy hatalmas luxusnak tartom azt képzelni, hogy a halállal vége mindennek, finito, függöny leenged, az utolsó oltsa le a villanyt. Az életünk egyik értelme veszne el. A Tied is..
    Már csak azért sem hiszem, hogy ne lenne folytatás, mert ha megfigyeled a természetet, akkor az egész az élet-halál körforgásásról szól. Az elmúlás utáni újjászületésről, ha más formában is. Példát tudsz Te is mondani, azt most kihagyom..

    Egyébként nem gondolod, hogy jobb nem tudni mindent előre? Hadd maradjon már ennyi misztérium az egészben :) Nem a hitemben rengetne meg, ha tudnám mi következne, hanem az egész "izgalma" veszne el, hogy akkor most jó lesz-e vagy rossz, és mi vár utána és egyáltalán.. Úgy annyi érdekességet hordozna magában, mint felszállni a buszra.

    Nem kell a Biblia minden szavát szó szerint venni és elfogadni ahogy van, már csak azért sem, mert akkor eredeti nyelven kellene olvasnunk (a héberre és az ógörögre most nincs érkezésem :D ), a fordítással ugyanis ez a könyv is, mint bármelyik másik, kicsit átalakul. A lényegi rész nem változik, de más értelmezésekre ad lehetőséget.
    A teremtésben annyit szoktam elfogadni, hogy leírja az evolúciót kicsit sűrítve (7 napba). Utána az Ádám és Évás rész, az már tényleg csak az emberi tulajdonságokról szóló történet. Hogy mennyire vagyunk szavatartóak, megbízhatóak, esendőek, mennyire könnyen fordulunk egymással szembe, stb.. Nagyon tanulságos történet, de ne itt ragadj le, később még izgalmasabb részek következnek az ószövetségben, nagyrészt - ahogy egyszer tömören megfogalmaztam - a "zsidók viselt dolgairól" :)

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

Új hozzászólás Aktív témák