Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #24739 üzenetére

    Utolsó bejegyzésem az lmbtqp+ témában, mivel - bár értékek ütközése miatt kapcsolódik a topikhoz (erkölcs, etika révén), de - mintha a falnak beszélne az ember...

    "Ha kötelező kvótákra gondolsz, akkor egyet tudok érteni."

    Az, hogy egy ~450 milliós, szuverén tagállamok alkotta gazdasági-politikai tömörülés "kvázi központi vezetése" (Bizottság elnöke, meg ilyen-olyan tisztségek viselői összehangoltan) ideológiai alapon, jogi diktátum keretében terrorizálják a tagállamok többségi (normalitást képviselő) polgárságát (az államokra vonatkozó szankciók, megjelölések, stb. által), számomra felfoghatatlan és elfogadhatatlan jelenség.
    Az, hogy apokaliptikus állapotokat vizionálva a világba, mintha napi ezerszám ölnék az embereket szexuális preferenciájuk miatt, abszurd, nonszensz, felháborító hazugság. Mégis, erre hivatkozva erőltetnek egy "toleranciára, elfogadásra, egyenlőségre kényszerítő jogi javító-csomagot", hogy "megállítsák a gyűlöletet általa"... (röviden: erőltetik a szexuális kisebbségek-tematikát, a kapcsolódó "érzékenyítést", stb.).

    Ehhez képest a valóság: mindenki magasról tesz arra, hogy ki mit művel (fiú fiúval, lány lánnyal, heterók vagy homók, transzok, stb.), amíg otthon a négy fal közt műveli, nem kötelezi a környezetét a tapsolásra, elismerésre azért, mert szexel, mintha ez valami teljesítmény lenne (abszurd!), mintha ettől jobb lenne a világ, hogy ők így vagy úgy, nem amúgy szexelnek. Ki a francot érdekel?
    A tömeg, a normalitás adott.
    A hívők számára az Isteni igazság, helyes út adott.
    Szabad választás van: követed vagy nem követed a vallást.
    Minden testi sértés, méltóságát sértő cselekmény büntetőjogi kategória, tehát a védelem jogilag adott.
    A bunkók nevelése elsősorban a családokon belül történik (hülyegyerekből tisztes, felelős felnőttet kinevelni).

    Ennyi a történet.

    Ehhez képest a folyamatok:
    1. szétverik a családokat, a közösségeket - mert "törzsies", "elavult", "kirekesztő", "mi jobban tudjuk"
    2. üldözik a kereszténységet - mert "kirekesztő" (lol! - "szeresd felebarátodat"), "elavult", "mi jobban tudjuk"
    3. ráerőltetik a tömegekre a minoritások minoritását is tematikaként, jogi kötelezvényként - "érzékenyítés", "gyűlöletbeszéd", "jogállamisági feltétel", (mindezt úgy, hogy egy magánügyet közüggyé tesznek)

    "Akkor segítek értelmezni. Szerinted természetellenes, hogy apu otthon marad a gyerekekkel és főz-mos-takarít, amíg anyu dolgozik?"

    Ne "segíts" "értelmezni", megy egyedül is...
    Amíg a gazdasági modell megengedte, hogy "apa" egyedül lehessen a családfenntartó (mert annyit ért a munkája, annyit fizettek neki), addig "anya" tudott otthon törődni a "gyerekkel", megvolt a nevelés (tanítás az életre, szabályok, viselkedés, stb. - a többségi normalitást átörökítő közösség önfenntartása működött), a tisztelet, mert egyik is meg a másik is (anya és apa - és még a nagycsalád többi tagja) létfontosságú volt az utódok teljes értékű felneveléséhez. A gyerek megtanulta, mi a világ (aktuális kor ismeretei alapján), mi a feladat (aktuális kor és hely szerinti kritériumok), mi a felelősség, mik a következmények, hol a helye a világban (tolerancia, kötelezettség, stb.). Igen, a nők is dolgoztak (ma már tudjuk, mert hangoztatják, hogy a házimunka is munka, és az is), mert a gyerekekkel együtt vezették a háztartást (segítség+nevelés), és apával együtt dolgoztak a ház körül (a vidékiek; mert nem egyszemélyes feladat), vagy épp részmunkaidős akármit tudtak vállalni (városban).

    Aztán ipari forradalom (gyáripar, tömegtermelés), és hoppá a jogilag szabályozott gyerekmunka, nők a munkaerőpiacra letörte a béreket, kialakult az "egész családnak dolgoznia kell"-modell, ami mára kétkeresős modellé szelídült (a francokat: suttyomban a "gyarmatokon" még mindig a gyerekmunka a menő, amíg le nem bukik a "felvilágosult" gyártó), a nők már karriert keresnek (nem családot), a férfiak ugyanott tartanak, ahol mindig is (robotolnak), senki nincs otthon (a gyerek iskolában - állami agymosás -, a szülők melóznak), alig látják egymást, akkor is (mai trend szerint) a hülye tv-t, telefont nyomkodják.

    Nincsenek nevelve, csak idomítva a kölykök (munkaerő-felkészítés=iskola), nincsenek már értékek (házasság, család csak "kolonc", max. "gazdasági társulás").
    És egyre nő a totalitárius állami befolyás (=államszocializmus), miközben retorikailag egyre szabadabb (=klasszikus liberalizmus) kéne, hogy legyünk, ha elhisszük a politikusok kamuit.

    Az élet sosem volt könnyű, egyszerű. Mindig küzdeni kellett (dolgozni a betevőért, dolgozni a kapcsolatokért, stb.). De most még az alapvető fogalmak, értékek sem állnak rendelkezésre, mert mindent kiforgattak a progresszívek.
    Meghülyült a világ. És ez nem tetszik.

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák