Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz Attila2011 #19353 üzenetére

    Ez akart kérdő mondat lenni:
    Szerinted Isten a szentségekben mutatja meg kegyelmét, de nem a szentségek által (azaz pusztán azok gyakorlása által) kapjuk a kegyelmet?
    Illetve szerinted a szentségek által részesülünk a kegyelemben? (Ahogy lentebb írtam nem, hiszem a Biblia teli van példákkal, hogy emberek a szentségek nélkül részesültek abban. Isten nagy kegyelme, hogy nem is ez a feltétel, hanem Krisztus kereszt áldozata, amit hittel el kell fogadni.)

    Az úrvacsora az Szent Íráson alapul. "Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Ezért szerintem nem furcsa, hogy megemlékezésként tekintünk rá. De ahogy az ige mondja a kenyér Jézus teste és a bor Jézus vére. De nem nekünk kell azt átváltoztatni, hiszen ezt Jézus megtette, pont az általad idézett szövegben. De aki ezt nem hiszi, annak csak egy darab kenyér és csak egy korty bor semmi több. Nem egyesül Krisztussal, hiszen nem is hisz benne.

    Ha csak egy példát írsz és azt nem tekinted általánosnak, akkor kérlek tüntesd fel ahogy most is tetted. Mert lehet olyan, hogy valaki küzd a Lélekkel és lehet olyan is akiben nincs benne és látszólag kívülről mind kettő romlott életet él, de így már értem a példád.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák