Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Ujjlenyomat #19332 üzenetére

    Noh nézd, vettem a fáradtágot és megnéztem 2 protestáns fordítást, megnéztem az általánosan használt katolikus fordítást (és még egy másikat is), de csakis szó egyikben sem szerepelt. Ezután megkerestem a Vulgátát, megnéztem immár a latin szöveget, ahol szintén nem szerepelt a csakis/csak szó. (Remélem a Vulgátát már csak nem kérdőjelezed meg: cum vidisset autem Simon quia per inpositionem manus apostolorum daretur Spiritus Sanctus obtulit eis pecuniam ) Utalást sem találtam.

    A kókler és szektás fordításokat, amiket elferdítenek, hogy téves tanaikat igazolják, pedig csak ők maguk fogadják el. Látom van több protestáns testvér is (gondolom református vagy evangélikus), ezért most a károli-féle fordításból idézek:
    Mikor pedig látta Simon, hogy az apostolok kézrátétele által adatik a Szent Lélek, megkínálá őket pénzzel,...
    Ebbe szerintem még belemagyarázni sem lehet amit írtál. Egyébként a katolikus fordítások is ezzel teljesen megegyeznek, csak nyelvezetük modernebb.

    A költői kérdésed pedig nem csak fölösleges, de értelmetlen és én picit cinikusnak is találom. Olvasd el a Korintusiakhoz írt első levél 12. fejezetét, ott Szent Pál helyettem megválaszolja. (Feltéve ha ez nincs kivágva az "Ujjlenyomat-féle" fordításból, mert bizony szerepel benne, hogy a Szentlélek adományai nem csak a különleges nagy csodatettekben nyílvánulnak meg.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák