Új hozzászólás Aktív témák
-
L_ajos
őstag
Indiai légierő trad. festése?
PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
NoLF
veterán
ú vaze elfelejtettem megnézni a top gun újságokat muternál... na a hétvégén sort kerítek rá!
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
-
aDM|RaL^
őstag
kössz, lehet rendelek is majd ha most holnap nyerek a lottón.
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
aDM|RaL^
őstag
Néztem is, csak nemtudom melyik lenne jobb, azthiszem ezt a három típust fogom megépíteni, és akkor már elégedett leszek gépparkommal
-
aDM|RaL^
őstag
Énis arra a gondoltam, amit adtál linket, ott a német felségjelzésű 1:48-as UB-t.
-
aDM|RaL^
őstag
holnap megynerem a lottot.
-
L_ajos
őstag
Felhívás!
Kedves fórumtársak!
Akinek lehetősége és kedve van az készithetne mini makett össezrakási utmutatót képekkel füszerezve. Szivesen venném. És a honlapon is ékesen bővítené a tartalmat
Akinek 5lete van ill. műve az szóljon. Nagyon örülnénk nekiPSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
L_ajos
őstag
Az Oroszok visszavágnak:
[link]PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
L_ajos
őstag
Kikéne menni röptetni
Vagy egy aksis helikoptert kipróbálni...PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
mikoljan
tag
Sziasztok!
A finn légierő múzeumában fényképeztem ezt a Mig-21-t; gondoltam belinkelem, ha már a témába vág.
[link]- - - We Enter Into The Future - - -
-
Kephamos
addikt
Belekezdtem ma este egy makettbe.
Egy F-4/J PHANTOMBA. 1:44 Revell, ha minden jól megy akkor holnap összerakom, aztán kipingálom. A festéshez szeretnék tippeket kérni. -
L_ajos
őstag
Valahol a festés az egyik legfontosabb. szal kérdezz nyugodtan nehogy azon múljon a maketted
-
Kephamos
addikt
Például, hogy milyen ecsetetet vegyek? Milyen festéket, higítót? Hogy csináljam meg a gép mintázatát? És a gép kép két oldalán van két légbeömlő-nyílás(vagyis lennie kéne), amin a turbinákhoz megy a levegő. Azt hogy csináljam meg, hogy olyan legyen, mintha ott egy lyuk lenne.
-
HolloW
senior tag
Bővebben: link
Ez milyen gép ?STEAM - KOBRA KAI!
-
törölt tag
válasz Kephamos #231 üzenetére
1:144-hez valamilyen keskenyebb laposecset (4-8mm széles). Festéknek ami jól esik, a Humbrollal könnyű boldogulni, a Testorst sokan alkalmatlannak tartják ecsetelésre, de nekem tökéletesen bejött ilyen technikához is. Hígítónak olaj/műgyanta festékek esetén hibátlan a lakkbenzin, Terpenolt és egyéb terpentinszármazékot ne használj, mert kiülepszik belőle a gyanta.
A mintázathoz: először az alapszínt a gép teljes felületére, arra rá a foltokat. Ha nem akarod, hogy egyik szín átüssön a másikon, akkor a legvilágosabbal kezd! És nem egy tömény réteg/szín! Mindig hígítva, 2-3 rétegben!!! Máskülönben könnyen becsíkozódhat, és vastag lesz, könnyen megfolyik. Hígítási arány akár színenként változó lehet, az ideálisat neked kell kikísérletezni. Általában 2:5 (hígító:festék) jó kiindulási alap. Rétegek közt legalább 4-6 óra száradási időt kell hagyni. A Humbrol nem annyira érzékeny erre, de a Testors nagyon is. (sokan emiatt nem szeretik ecsetelni.)
Nem ismerem a készlet bontását, de gondolom a beömlő eleje külön alkatrész volt. A mélységet úgy tudod érzékeltetni, hogy a beömlő mélyét, ahol gondolom egy függőleges felület van, feketére fested. A beömlő belső oldalfalai viszont fehérek.
A ragasztós problémára két megoldás létezik:
1. Tűs ragasztót kell venni. Ez a Te esetedben legfeljebb a következő beszerzésnél játszik.
2. A ragasztót először egy tű végére nyomod (csak módjával), és a tűvel kened fel a felületre (pillanatragasztó esetén ez az alap eljárás). 1:144 esetén jól használható megoldás, de nagyobb méretek esetén a tüs ragasztó az igazi megoldás, amennyiben pl törzsfelek összeragasztása a cél.
[Szerkesztve] -
lao ce
aktív tag
válasz #65675776 #238 üzenetére
van egy nagyon kezdo kerdesem.
ha mar latom itt a vastag festek problemat, akkor hogy higitod? kerlek mint a kisgyereknek magyarazd el. a problemam nagyon prozai, ugyanis ott van a modellfestek a maga 3 biligrammocskas dobozocskaban es abbol kell kiszedni a 0.0000002 csipetnyit ami kell valamihez (en mondjuk fogpiszkaloval csepegtetek a keverofeluletemre), aztan a higitot kiszedni meg oruletes. nem jovok ra hogy mivel, kulonbozo dolgokat probaltam, de nem tudom mi a nyero, nem tudom nyitvahagyni mert elajulok, stb stb. van valami higito kicsepegtetos uveg mint pl a tus ragaszto?nicht kompot
-
törölt tag
Elég egyszerű eszközöket használok ilyesmire: amikor ecsetelek és kisebb mennyiséget kell keverni, akkor a felkeverés után a keverőbottal csepegtetem a festéket. Egy másikkal pedig a hígítót. És itt jön elő az a sokak számára talán furcsa kijelentés, amit előbb tettem, miszerint ahány festék, annyiféle hígítási arány. A különféle festékek nem ugyanúgy cseppennek! Még márkán belül sem! Keverőbotnak használhatsz akár öntőkeretet is, mint én. Ezzel csak az a probléma, hogy nem biztos, hogy maradvány nélkül el tudod távolítani róla a festéket. Ezért célszerű minden színhez külön keverőbotot használni. Persze ha üveg keverőbotot használsz, akkor nincs ilyen probléma.
A másik módszer inkább nagyobb mennyiségekhet használható. Kell hozzá egy megfelelő méretű fecskendő. Felszívod először a hígítót, aztán a festéket. A sorrend fontos, nem előnyös a hígító szennyezése. Utána felszívsz egy kevés levegöt, befogod a fecskendő csövét és összerázod az egészet. Levegő nélkül rázhatod napestig, csak a csuklód fog fájni. A mixtúrát belenyomod a festőedénybe, vagy a pisztoly tartályába, és hajrá! Ha ecsetelsz, akkor 5-6 percenként nem árt egy újabb csepp hígítóval megkínálni a cuccot, ugyanis párolog.
Harmadik módszer: szemcseppentő. Mármint a gumival lezárt nyitott üveg csövecske. Esetleg pipetta meg hasonlók. -
lao ce
aktív tag
válasz #65675776 #241 üzenetére
koszonom a valaszt.
ezzel a keveressel mindig is bajom volt akarhanyszor nekiultem osszerakni valamit. a fa nem valik be mert beszivja a higitot, a muanyag meg oldodik egy ido utan, legalabbis az en keverotalkamat ugy kimarta hogy a fel asztalom elazott higitoval. a szemcseppentot beszerzem, logikus. es megprobalok akkor uveg keveroket kiprobalni.
most telen sor fog kerulni eletem fomuvere , a spanyol galyara, de nem akarom elkapkodni. elobb az elozo kis kalozhajot be kell fejeznem hogy visszarazodjak.nicht kompot
-
törölt tag
A fémet viszont lehetőleg kerüld! A fáról pedig én is le akartalak beszélni, de valamiért kimaradt az előzőből.
Igazad van: fontos a fokozatosság. Inkább valami egyszerű, olcsó készletet baltázzon el az ember, mint valami komolyabbat. Fokozottan igaz ez a hajókra. Fa készleteket 100k felett is lehet kapni, azt elhibázni elég komoly érvágás.
Sok sikert! -
L_ajos
őstag
Érdekesnek tartom hogy mindenki az álcázott földközeli festést használja (zöld-barna) holott ezis igazán jónak tűnik és nagyon ritkán látom maketteken.
-
L_ajos
őstag
Meglesz a pénzem veszek egy olcsó modellt
Ki mit ajánlana elfogadható árban?PSN felhasználó: Foxxika | Samsung S23 Ultra | Canon EOS 1300D Kit
-
L_ajos
őstag
Valami kezdőknek való kéne..akksis vagy valami
-
L_ajos
őstag
Erre nagyon kíváncsi leszek! Szerelemgyerek! A MiG-35 megszületése!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- 🖥️⛅
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest