Új hozzászólás Aktív témák

  • Watercolour

    aktív tag

    válasz Beniii06 #66178 üzenetére

    Az, hogy mennyit hoz és milyen a szolgáltatás minősége, nagyban függ a területtől. Eddig 3 helyen voltam UPC előfizető Budapesten belül, az egyik területen napi rendszerességű volt több alkalommal, pár perces szakadás, másik helyen kéthavonta kisebb kiesés, harmadik helyen különösebb probléma nem volt éveken keresztül. Az ismeretségi körömben általában elégedetlenek a UPC-vel az előfizetőik.
    Azt vettem észre, hogy a sebességgel is hasonlóak a tapasztalatok. Nekem az 500-as csomag sokáig hozta a névleges sebességet, mostanában csúcsidőben ez 300 körül mozog. Függ a terület terheltségétől.

    "Jól gondlolom, hogy a "fiber power" csak fantázianév, mint a "hipernet" és koaxon jön, nem optikán?"
    Igen, jól gondolod.

    "Milyen technológia pontosan? ED3.0 vagy 3.1?"
    ED3.0. Csúcsszuper csodamodemmel.

    "Elképzelhető, hogy a upc fog optikát is fejleszteni/ van olyan hely, ahol már optika van?"
    Az új területeken optikát húznak, de "mininodeokat" szerelnek fel, ami gyakorlatilag "koax-szá alakítja" az optikát (RFoG,HFC) (Elképzelhető, hogy tévedek, ha igen, valaki majd kijavít.) A személyes véleményem az, hogy kizárt, hogy a UPC normális FTTH-t szolgáltasson még jóideig. Úgy tűnik, törekednek a homogén rendszerre, azért szórják ezt a hulladék Connect Boxot mindenkinek, iszonyatos költség és munka lenne ezt átépíteni más technológiára.

    "A dvb-c képes tévére közvetlenül lehet csatlakoztatni a kábelt vagy kell doboz is kártyával"
    Néhány csatorna nem kódolt tudtommal, de a legtöbb igen. Vagy kártyát teszel a TV-dbe, ha támogatja (de ezzel elesel pár extra szolgáltatástól), vagy a szintén CB-hez hasonló minőségű (vagy talán még rosszabb) Horizon Box settopbox készülékat kérsz.

    "lehet több tv-re is osztani sufni megoldásokkal felár nélkül?"
    Nem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák