Új hozzászólás Aktív témák

  • szelidorzo

    aktív tag

    válasz macloed #3706 üzenetére

    Csak halkan jegyzem meg neked, hogy a lakásban lévő visszirányú szűrőt a régebbi (csak analóg tuneres, képcsöves TV-k által generált zajok miatt kezdték alkalmazni, mert egy két hulladék módon gányolt készülék az egész hálózatnak bezavart, a netet hazavágta, stb.
    LCD, Plazma TV-knél ez már nem jellemző.
    DTV adás vételénél, az STB nem engedi a hálózatra a zajt visszirányba. Viszont ha az STB és a hálózat között van visszirányú szűrő, akkor a médiatár nem elérhető, mert az eszköz nem tud kommunikálni a központtal.

    Miért fontos a kábel és csatlakozók, elosztók minősége? Mert egy szar koaxnak 3-4 méteren túl már komoly csillapítása lehet. Ha a bejövő jel osztva van és gagyi a koax, akkor 10-15 db csillapítást simán összeszed a rendszer, ami rengeteg. Egy rosszul felrakott csatlakozó a kívánt 75 Ohmos impedanciát teljesen hazavágja. Egyes frekvenciatartományok átvitele szinte a nullával lesz egyenlő.

    Hány olyan dolgot javítottam már, amit önkéntes szakik gyógyítottak, mert Ők tudnak forrasztani, stb. Szerintem meg max taknyolni tudnak azt is szarul, de nem forrasztani. Nem mindegy mit milyen hőfokon, milyen összetételű forrasztóónnal, milyen folyatószerrel forrasztunk, és akkor még a gyakorlatról nem is ejtettünk szót, hogy ne legyen "hidegforrasztás" stb.
    A koax csatlakozók szerelése is igényel némi gyakorlatot, hogy az valóban jó minőségű legyen. Az egészet már a blankolásnál el lehet szúrni és akkor hol van még a szerelés.

    kérdezni nem szégyen, nem tanulni inkább www.nokia6230.uw.hu

Új hozzászólás Aktív témák