- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
janosibaja
őstag
Megtettem. Kihúztam, bedugtam, a kábelaljzatnál előtte nem pislogott az eszköz, utána, mikor cseréltem két kábelt, pislogott. A router viszont rendületlenül azt hibát mutatja, amit befotőztam az imént.
A furaság, hogy van net, de mégis van hiba, pl a Raspberry Pi 4-es nem látja a szervert, amit eddig látott. Tényleg nincs olyan szakember/cég, aki kijönne, és szakértelemmel kijavítaná? Én ezt így műszerek és hizzáértés nélkül soha nem fogom tudni kijavítani, harvertől szoftverig annyi minden lehet.
-
cof
veterán
válasz
janosibaja #106397 üzenetére
Ez annyit jelent, hogy van egy vagy több 100 Mbit-es eszköz a rendszerben. Kihúzod a TV-ből a LAN kábelt és ez a hiba meg is szűnik valószínűleg, a többi tényleg hálózat beállítás kérdése. De ne hidd azt, hogy a szolgáltatói eszköz ennyire okos, hogy érzékeli nem megy el a Tv-ig a Plex.
-
vargalex
félisten
válasz
#72445440 #106393 üzenetére
Ez a lényeg: nem biztos, hogy csak a VTV CEC megvalósítása hibás.
Nekem pl. vannak Amlogic S905-ös boxaim CoreELEC-el, amiken a CEC hibátlanul működik LG 32LB5700 és LG 37LH3000 TV-ken is (ezek régebbi modellek). Ugyanakkor 2020-as 49UN74003LB, 49NANO793, 50UN81003LB, stb. esetén 10-15 másodpercig megy a CEC, majd eltűnik kb. 10-15 másodpercre, majd megint megy. Kábelt, boxokat hiába cserélgettem a TV-k között. Ugyanakkor beszereztem egy S905X3-al szerelt boxot, amin már újabb CE és Kodi verzió fut, azzal nincs gond az új TV-vel sem.
Egyébként WebOS esetén a HDMI CEC ki/bekapcsolt állapotától függetlenül külön kapcsolható az "Automatikusa tápszinkronizálás". Ennek kikapcsolása esetén a külső eszköz ki/bekapcsolását figyelmen kívül hagyja a TV. Viszont a vezérlés továbbra is működik. -
janosibaja
őstag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy melyik, vélhetően magánszolgáltató tud segíteni az otthoni hálózat kontra Vodafone problémánkban.
A lakásban három számítógép + egy tévé csatlakozik vezetéken, nem wifin a belső hálózatra, Vodafone a szolgáltató. A tévére csatolva még egy kis Raspberry Pi működik kliensként (Libreelec-Kodi-Plex) az egyik, a lakásban távol elhelyezett Win 10-es számítógépet Plex szervernek használva.
Mi ezt nagy keservesen össze tudtuk rakni, de sem műszereink, sem igazi szaktudásunk nincs a hálózat ellenőrzéséhez.
Múlt héten volt pár nagy áramkimaradás, lehet, hogy csak véletlen egybeesés, de azóta a Raspberry "nem látja" a szervert.
Valami zűr van, mert a router saját tesztelője is ezt a hibát dobja - holott van internet:
Nagyon kéne egy szakember - vagy egy szakcég, amelyik műszeresen megméri, hogy jó kábel van-e mindenütt jó helyre dugva, nem sérült-e valamelyik, kijavítja a széteső UTP-kábelfejet, koaxot.
Egyszer már hívtam ki Vodafone-t, de mondták, hogy ők csak azzal tudnak foglalkozni, ami kívülről a routerig tart, eljön-e a jel, vagy sem. Aztán lehet, hogy nálunk a router gyengélkedik, de én inkább valamilyen otthoni hálózati hardveres hibára ggyanakszom. Aminek a kijavítása azonban messze meghalad engem.
Budapesttől 10 km-re lakunk. Tudna valaki ajánlani szerelőt-szakembert, aki egy korrekt összegért felméri a vezetékek állapotát és helyre is teszi, ami nem jó? -
MadMancs
veterán
válasz
Persze ezt aláírom, tudom hogy nem így működik CEC. De valóban lehet (sőt biztos) hogy VTV hibásan dolgozik és olyat küld amit nem kellene, és Samsung tv bekapcs jelként érzékeli.
Nem azt mondtam hogy biztos Samu a hibás (annyiban mondjuk lehet igen hogy nem csak szabvány jeleket vesz figyelembe ezek szerint), csak arra reagáltam hogy azt írtad annál működik hibásan akinél nem kapcsolja be kikapcsolt CEC esetén. Pedig nem, az a normális működés. -
gduck
addikt
válasz
Nekem a régi Samu LE40A656-ot nem kapcsolgatja be, szépen működik a funkció! Viszont a VTV boxon hiába tiltom le, nem tiltódik le a funkció. Szóval egyértelműen a box szoftverében lesz valami hiba!
UI: nyugodtan csinálhatnának pl. egy 100 fős előfizetői teszt csoportot, biztos lenne rá jelentkező. Pl. én is sokat bétatesztelgettem régen és még most is.
-
MadMancs
veterán
válasz
#72445440 #106390 üzenetére
Kizárt hogy TV hiba, mert minden más eszközzel szépen kapcsol be TV is, illetve TV is szépen kapcsol be más eszközt. Szóval CEC működik ahogy kell TV által. Valószínű inkább a többi TV hibádzik hogy azt a jelet is figyelembe veszi amit nem kellene (nem CEC jelet vesz alapul hanem videó jelet érzékel pl bemeneten).
-
MadMancs
veterán
válasz
peteralbert7 #106383 üzenetére
Nincs a TV-den CEC mentes port? Nálam 1es CEC/ARC/MHL, 2es CEC/ARC, 3as csak CEC, 4es sima HDMI extra funkciók nélkül.
-
masubo
csendes tag
válasz
peteralbert7 #106384 üzenetére
Köszi az infót. Még annyi kérdésem lenne, hogy a 83-as verzió fut neked most az STB-n?
Ezt a beállításokban tudod megnézni Vodafone Mediabox Beállítások -> Információ fül. -
-
MadMancs
veterán
válasz
peteralbert7 #106380 üzenetére
Az fura.
Nálam boxban ki van kapcsolva CEC. Nem is kapcsolja be TV-t. Repülne is ki az ablakon. TV-n természetesen aktív többi eszköz miatt. Philips Android TV. -
masubo
csendes tag
válasz
peteralbert7 #106380 üzenetére
Szia,
Milyen gyakran jön elő ez a hiba, és milyen típusú TV-d van?
-
peteralbert7
tag
válasz
kezo0 #106379 üzenetére
Köszi a tippet.Pont ez a fájó benne,h van AVR,PS stb...amihez kellene a CEC.Én a boxot húzom ki a konnektorból,évente kb 0 alkalommal kapcsolom be.A család többi tagja miatt van csak,és a másik szobákban kikapcsolom a tvn a funkciót úgy sem használják.Azért bosszantó és írok a szolgáltatónak hátha.Bár szetintem sem izgatja őket.
-
kezo0
addikt
válasz
peteralbert7 #106378 üzenetére
Ha netán tartósan megmarad ez a probléma, akkor kell egy ún. CEC-less adapter a HDMI-kábel végére, ami a HDMI-kábel összes erén közlekedő jelet átengedi, kivéve azt az egyet, amin a CEC funkció működtetése zajlik. Párezer forintnyi összegért rendelhető az amazonról, de lehet, hogy itthon is kapható.
* szerk.: úgy látom, van itthon is, ha rákeres az ember (mondjuk elég drága, figyelembe véve a szerkezet egyszerűségét):
Vagy a másik lehetőség egy feláldozható HDMI-kábel ügyes megcsonkítása: óvatosan ki kell törni a kábel egyik végén a csatlakozó 13-as számú tüskéjét, amin a CEC-utasítások közlekednek… És voila, a kép és hangjelen kïvül soha többé nem fog a box semmit sem „üzenni” a tévének.
Sajnos csak ezek a megoldások maradnak, ha az ember magán a tévén nem szeretné kikapcsolni a CEC funkciókat, mivel más készülékekkel (pl. egy AVR-rel) való kapcsolatban rendben működnek. Vagy lehet várni ki tudja meddig, hátha javítják ezt a VTV boxban – bár ebben nem biztos, hogy én bíznék…
-
peteralbert7
tag
válasz
tillatrilla #106358 üzenetére
Én is emiatt a frissítés miatt szívok.Nekem azóta a box folyton bekapcsolja a tvt.HDMI-CEC funkciót ha kikapcsolom a boxban akkor is.Cak ha a tv-n tiltom ezt a funkciót akkor nem kapcsolja be.Így viszont a többi készüléknél sem tudom használni a CEC-et.Remélem orvosolják.
-
MiZo1990
aktív tag
válasz
#72688384 #106372 üzenetére
Általában mail-en küldik, de a honlapon is fent van.
-
törölt tag
hja és azt tudjátok esetleg hogy hol lehet megnézni az előfizetési szerződésemet? myupc-n belül keresgéltem de csak a számlákat találom.
-
törölt tag
sziasztok!
hány nap után lehet (és hogy) kell kérni a kötbérfizetési kötelezettségük elinditását abban az esetben ha folyamatosan szakad a net és még a garantált sebesség sincs meg a napok 90%-ában?
-
Radnix
senior tag
Hello!
Tegnap óta nincsen internetünk. Router újraindítás volt szoftveresen, hardveresen is.
Koax kábel csatlakozó széthúzás-visszatekerés megvolt a routernél és a fali csatlakozónál is.
UPC-s fehér connect box.
Nem az első eset, hogy nincsen net, de ilyen hosszú ideig még nem fordult elő.
Sajnos váltani nem tudunk, mert a házban se digi, se telekom, semmi más nincs.A routerbe belépve ezeket az infókat tudtam kiszedni a logból:
warning B-INIT-RNG Failure - Retries exceeded
critical No Ranging Response received - T3 time-outAz "Összerendelt feltöltési csatornák" fülön nincsen semmi.
Az "Összerendelt letöltési csatornák" fülön viszont van infó.Csatorna 1
Frekvencia (Hz) 786000000
Jelszint (dBmV) -13
SNR (dB) 30
Moduláció 256qam
Csatorna azonosító 24Csatorna 1
Zárt állapot Zárolt
RxMER (dB) 30.002
Pre RS Errors 12316350
Post RS Errors 4836024Mit lehetne tenni, mi lehet a gond?
(Nincsen se TV, se vezetékes telefon előfizetésünk)
(8. kerület) -
anglergab
addikt
válasz
gduck #106359 üzenetére
DVB-C területen a 3 db rádió (TV csatornának számít) jön IP-n. Azaz csak ha 3-nál több a netes csatorna, akkor jön valódi TV TV csatorna IP-n. Ilyen is volt egy rövid ideig (összesen 4 db, azaz ténylegesen 1 db netes TV csatorna volt akkor). Látszott is a kép minőségén hogy IP-s csatorna, pozitív értelemben természetesen.
-
gduck
addikt
Kérdés:
DVB-C területen melyik az a 3db TV csatorna ami neten jön, nem DBV-C-n? Valaki megnézte már? Az a helyzet, hogy a csatorna infó 22db (!!!) gombnyomás után érhető el
, így nem kis idő lenne végignézni. de hátha valaki Mazohista már megcsinálta
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Néhány napja a következő hiba jelenséget tapasztaltam VTV boxnál.A Tv egy 55"-os Samu 8502-es. Csatornanézés,majd a tv-n átváltok más forrásra,a VTV box kikapcsol.Visszalépek a források között a vtv boxra,a tv mutatja,hogy box kikapcsolva.Kiválasztom a boxot,gondolom a tv ilyenkor hdmi-n keresztül bekapcsolja,és box homokórázni kezd. HDMI-CEC kapcsolat.Semmilyen beállítási lehetőséget nem találok,hogy úgy legyen,mint ezelőtt,hogy box távir kapcsolja be a tv-t/boxot,és a hangerőt a box távirja működtesse.A 2-4-6 órás időzítéssel,almenüvel nincs változás. Valakinek ötlet?
-
Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest