Új hozzászólás Aktív témák

  • ITcr0wd

    csendes tag

    válasz ITcr0wd #100648 üzenetére

    tanulságos folytatás arra az esetre, ha a bridge mód átkapcsolás után nincs Internet:
    1) Első probléma az volt, hogy hiába rakták bridge módba a modemet vagy lett újraindítva, a modem admin felületen nem jelent meg a "Modem mode" funkcionalitás ahol lehet szabályozni, hogy a modem router+modem-ként vagy csak modemként működjön. => megoldás:
    modemet gyári resetelni is kell (az ethernet portok alatt a kis lyuk, amelyet pár másodpercig meg kell nyomni mialatt az eszköz áram alatt van).
    2) A router üzemmódban van DHCP, akkor valamilyen 192.168.0.* címet fog kapni a közvetlenül rákötött gép, modern módban egy Internetes IP címet kap. Igazából mindkettőnél kell, hogy legyen Internet.
    3) A Windows hálózati\adapter beállítások alatt meg lehet nézni mindent, van DNS cím, IPv4 átjáró cím és természetesen van a gépnek is IP-je is. Nyissunk egy CMD ablakot és
    * ping-eljünk meg a DNS címet=> van válasz!
    * ping-eljünk meg egy host-ot => nincs válasz, de van IP cím, amelyet a DNS szervertől kapunk meg
    * nslookup a host-ra => minden IP kilistázódik, amelyen a kérés végig ment.

    Számomra ez azt jelenti, hogy bár van kapcsolat a gépem és a szolgáltató között, de bizonyos protokollok tiltva vannak. Lejelentettem irásban, szóban, elméletileg szombaton jön a szerviztechnikus, szerintem feleslegesen, mert központi baj lehet.

    [ Szerkesztve ]

    The challenge of hope is to overcome corruption.

Új hozzászólás Aktív témák