- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
-
Akiknek futjai lyen szinvonalu (árú!) berendezésekre, nemnagyon érdekli a standby fogyasztás.
Vidala: Azért mert cisco matrica van rajt, még nincs benne fluxuskondenzátor
Papíron mind1ik box 1W-ot vagy kevesebbet eszik stand-by-ban. Csak úgye a valóság picit mást mutat.• fogyasztás kikapcsolva: 25,6 watt
• fogyasztás bekapcsolva, 1 aktív tunerrel: 31,7 watt
• fogyasztás bekapcsolva, 2 aktív tunerrel: 32,1 watt
• fogyasztás bekapcsolva, 3 aktív tunerrel: 32,4 watt
• fogyasztás kikapcsolva, felvétel közben, 1 tunerrel: 31,2 watt
• fogyasztás kikapcsolva, felvétel közben, 2 tunerrel: 31,4 watt
Igaz ez 1 Philips box adatai (forrás), de a hétvégén bedugom a Thomson-t a fogyimérőbe.Egy ellenpróbát tehetne vki, akinek van cisco box-a, hogy ott hogyan néz ki ez a dolog. Sajna a Cisco oldaláról letölthető kezelési utasításban sem szerepelnek fogyasztási adatok.
-
Vidala
senior tag
Jól van nnna, tényleg csak vicceltem, kár hogy nemigazán sikerült átragasztani a pénteki hangulatom.
Nyilván nem, az óradolgot is azért szúrtam be.
Persze nekem a rendszerem 10-25%-ba kerülne egy ilyen, tehát ezért csak az ólcsóbb veszélyelhárító.Na megyek is - mert péntek van - és ma már nem beszélek több hülyeséget.
-
Vidala
senior tag
Én csak egy egyszeri Belkin túlfesz védős elosztót használok, de nem kapcsolagatom.
Viszont a komolyabb elosztók után is be lehet kötni egy ilyen automata kapcsolót. Aztán az készülékek óráját is mindig lehet állítani (majd elfelejtettem)!Ingyen továbbra is lehet nézni az ertéelt megatévékettőt megazemegyet.
(Ugye már mondtam, hogy péntek van?)
-
Vidala
senior tag
Nemigazán, sőt a digiről is csak itt-ott néhány fórumon rebesgettek valamit.
Ettőlm még nem tartom kizártnak, csak más a filozófiája a két társaságnak. A T-home gondolom addig nem foglalkozik a dologgal, amíg mondjuk 1-2% alatt marad a dolog. "Még belefér" alapon. A UPC meg lehet, hogy inkább elébe akar(t) menni. Jó esetben idővel belátják, hogy ez hosszabb távon inkább versenyhátrány, mint előny.
Viszont azzal úgy érzem igyekszik kicsit kompenzálni, hogy egyre jobb boxokat ad az előfizetőknek (eddig nálam ez csúnya nagy mínusz volt).
Az pedig tény, hogy egyelőre kicsi a kritikus tömeg. Épp te írtad, hogy a háztartások kb. 15%-ban van lapostv, amiből úgy sejtem még kevesebb az mpeg4 DVB-C tuneres cucc. Én kb. másfél éve vettem az enyémet, de abban sincs (csak DVB-T mpeg2, pedig nem egy alapTV). Akkor még szinte elvétve akadt, csak azóta terjed "tömegesen", az pedig igen kevéske. Legvalószínűbb forgatókönyv úgyis az, hogy 2012-ben a többség dekódert fog venni/bérelni, nem pedig TV-t. Így sajnos még egy ideig marad a "szabad választás" lehetősége. -
hát ez gond, hogy ritka/nincs normális alternatíva, ami ár/érték arányban, és elérhetőség szempontjából is megfelelő lenne! több szempontból is szerencsésnek kell lenni ahhoz, hogy olyan helyen lakj, hogy közel megfelelő szolgáltatást választhass - de ennek a lehetősége sajnos egyenlőre még elenyésző...
-
-
WonderCSabo
félisten
Hogy vertek át? Én is hallottam szép dolgokat...
Sajna box nélkül nem fog menni.
A scartra: azt az indokot kaptam erre BTO kollégától, aki a UPCnél van, hogy azért nincs az olcsóbb boxokban HDMI, mert az nagyon megdrágítaná, ez csak a drágább csomagba fér bele. Én ezzel máig nem tudok egyetérteni, pl. a T-Home IPTVn a legalacsonyabb csomaghoz u.a. azt a HDMIs boxot adják, mint a legdrágábbhoz. De ez nem az én problémám, mivel HDs csomagom van. Ha rákeresel itt a topikban láthatod, hogy jópárszor előjött a dolog.
-
sajnos ez van, de ha neked médiabox nélküli digitális tv szolgáltatás kell, akkor egyenlőre nem a upc a te szolgáltatód...
a megfelelő szolgáltató kiválasztásával kapcsolatban; ha nekem nem tetszene adott területen az elérhető szolgáltatás, vagy magára haragítana az egyetlen elérhető szolgáltató, én akár költözni is képes lennék! pont ezért nem írok már alá net és tv szolgáltatásra hűséget, hogy esetlegesen bármikor lépni tudjak! bár jelenleg nincs gondom a szolgáltatóval! -
WonderCSabo
félisten
A TV-ben azért van DVB-C tuner, mert ha az adott felhasználónak van lehetősége használni box nélkül, és úgy szeretné, akkor tudja is használni.
De ez hogy jön az előző hszemhez?
Egyébként felesleges ezen kardoskodnod. Sajna a UPC-nél csak boxszal nézel digitális kábel TVt, ha ez nem tetszik, akkor bizony más szolgáltatót kell keresned. De ahogy írtad, már találtál is.
-
nem, az előfiztőnek választási lehetősége csak szolgáltató és szolgáltatás terén van, ha már aláírt egy szerződést, akkor az van, amit abban a szolgáltató leírt! ha nem jó úgy, akkor nem szabad elfogadni, nem kell aláírni a szerződést! másikat/jobbat kell keresni - ha van...
az a baj, hogy az emberek többsége csak a jogait ismeri, a kötelességeit nem...
nem védeni akarom a szolgáltatót, de ha csinál valamit, akkor ne az előfizető szabja már meg, hogy milyen technikai feltételekkel teszi azt! -
nem feltétlenül kell kimenni érte, de úgy hallottam, hogy ott jóval olcsóbb! bár ez legyen annak a gondja, aki él ezen "módszerrel"...
nekem is van egy panasonic asztali dvd író/vhs kombó, de ettől függetlenül bejött a felvevős médiabox, kihasználom így is!
a médiabox tényleg sokat fogyaszt készenlétben is (közel 20 watt), viszont a thomson dvr nem olyan hangos és melegedős, mint például a philips hd dvr! mondjuk az új cisco hd dvr már jobb egy fokkal! egyenlőre engem sem vonz a hd, a jövő zenéje...
médiabox nélküli digitális vételnek egyenlőre nem látom esélyét - mondom ezt persze úgy, hogy nem vagyok upc illetékes! -
WonderCSabo
félisten
Nekem Philips HD DVR-om van, már kívülről süt róla, hogy profi cucc. Én is láttam MindigTV adást, a mi UPC-nkhez képest vacakba volt a minősége. Ja és a Philips box elég drága cucc, hogy elavult-e azt nem tudom.
T-Home kábelesét nem ismerem, az IPTV-t igen, annak vacakabb a minősége a UPC Digitálnál.
És a fejlett országokhoz: a UPC "őshazájában", Hollandiában az SD csomaghoz ugyanazt a Thomson boxot adja, a HDhoz egy Ciscot, amit kb. ugyanolyan mint az itteni Philips HD DVR.
Szerk.: Nehogy félreértsd, én is nagyon támogatom, hogy lehessen a TV tunerét használni. Jó párszor vitatkoztam emiatt BTO-val. Csak egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a képminőség javulna-e.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest