Hirdetés
- Sérthette a magánszférát a Siri, 95 millió dollárban egyezett ki az Apple
- Synology NAS
- Linux haladóknak
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Apple TV+
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Windows 11
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabaly
tag
válasz bluobluo75 #6532 üzenetére
Szia.
Csak annyi, hogy még nem indították el egyiket sem. -
gabaly
tag
válasz Gaben92 #6094 üzenetére
Sziasztok.
Igen "hoztak" mert én több ok miatt sem vállalhattam a tányér megfelelő beállítását és utólag látva azt, hogy voltak gondjai a szerelőnek a modul/kártya beindításával örültem, hogy jól döntöttem (a kártyát elhozhattam volna a kirendeltségtől és magam szerelhettem volna). Azóta eltelt 3,5 hónap és semmi problémám nem akadt a kártyával, előny az is, hogy végre én rakom sorba a csatornákat. Ha valaki ilyesmiben gondolkodik azt is megjegyzem, hogy mivel nem lett beltéri pár 100 ft-al olcsóbb lett a havidíj. (upc direct+ csomag)UPC-s beltérim nem volt de T-s igen és ahhoz képest valóban lassabba a csatorna váltás ami engem egy csöppet sem zavar.
-
gabaly
tag
válasz Gaben92 #6078 üzenetére
Szia.
Én nem rég váltottam szintén t-ről upc-re. A t-s hűségem a váltáshoz képest bő 1 hónapra járt volna le én bevállaltam azt, hogy ez + költségem lesz de így zökkenő mentes az egész. Tehát: még élt a t-m, telefon upc ü.félszolgálatra, telefonban megkötöttük a szerződést, mivel ci+ modul/kártya kombót kértem az ügyfeles azonnal telefonált a hozzám legközelebbi forgalmazójuknak, onnan felhívtak és kb 2 napon belül már itt is voltak. Azért 2 nap mert nem volt éppen náluk ci modul.
Mindent hagytam a helyén és ment addig amíg meg nem jött a szerelő. A t-s tányért, fejet továbbra is hagytam mert azt nem kell leadni azóta is azon jön a 3 betűs. Ha te upc-s tányér kombót akarsz biztos, hogy a szerelő lecseréli. Megjegyzem nekem nem volt internet csak tv.[ Szerkesztve ]
-
gabaly
tag
Nagyjából ugyanezt játszotta el velem a Tré! Hibáztam és ti is, mert a lemondást ajánlott levélben kell elküldeni! Nekem azért sikerült 1 nappal a hűségidőm előtt lemondani telefonba (a lemondást 1 hónappal a hűség lejárta előtt indítottam), de minden vissza értesítést 1, az az egyetlen nappal intéztek felém és volt közben több ünnep nos, amit imélben küldtek ki azt meg mindíg ünnep szombatján kaptam meg!!! Egy genny az egész szolgáltató világ, 2-3 hét plusz pénzért mindent megtesznek! De amikor a digit 5 év használat után lemondtam, ott semmi probléma nem lehetett mert kiokosítottak, hogy levélben kell lemondani. Viszont a Trénél már hibáztam. Nem telefonon kell intézni, a postai ajánlott levelet nem tudják elsinkelni!!
Egyébként a neten ezekről a lemondásokról rémtörténetek keringenek, ha jól hiszem a homáron van a legtöbb.
[ Szerkesztve ]
-
gabaly
tag
válasz Harkovz #5883 üzenetére
Szia.
Nekem is CI+ kártya van és este nekem is eltűnt az m1hd de ezt meg is írták a netboardon. megkerestem a csatorna listában 1 másik m1-et és be akartam rakni az előző helyére a 22-esre, de oda semmit nem enged tenni bizonyára újból le kéne kerestetni a csatornalistát és rendeződne, de ezért egyelőre nem foglakozom vele. 21 után 23 következik, egészségére! Ja, a csatorna listában nem volt mellette a HD jelzés, majd amikor "sorba" raktam már ott volt de csak halványan és amíg futólag néztem nem tűnt HD-nak. Ezt csak neked írtam le mert amúgy az m1 nekem semmi. -
gabaly
tag
válasz Harkovz #5742 üzenetére
Igen lassabb a csatorna váltás CI-vel mint beltérivel. Nekem ugyanaz a cucc van mint neked (#5727) még a tv-m is de egyszer sem dobott ki és nem kaptam hibaüzenetet. Amikor először kapcsolom be a tv-t egy kicsit várni kell csatorna váltás előtt, utána megy hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
gabaly
tag
válasz #32577792 #5723 üzenetére
Szia.
UPC Direct+ csomagom van november második hetétől. Ilyen kártya/modult vettem hozzá ez áll a dobozán: TechniCrypt>>IR<<
TechniSat
Irdeto
CI+
Én új vagyok a UPC-nél tehát új szerződésem lett ehhez kértem a kártyát. A szerződést megkötötte az ügyfeles telefonon, de a kártya beszerzéséhez a településemhez legközelebbi UPC kirendeltségemhez irányítottak úgy, hogy az ügyfeles értesítette őket. Felhívtam őket, a kártya modult kártyástól meg rendelték. Pár nap múlva meg lett, elmehettem volna érte és akkor nincs kiszállás meg ilyenek de én kértem szerelést mert a tányért is be kellett lőni stb. Ha neked van már UPC directed, olvastam olyat is aki nem az üfélszolg-t hívta hanem ment a legközelebbi UPC kirendeltséghez és ott elintézhette a vételt.
Az én kártyám közel 15 e ft volt de van olcsóbb is amit már itt is belinkeltek, pl: [link]Ennek előtte 5 évig voltam a T-nél, nekem az UPC sokkal jobb. Már az is tetszik, hogy a T-nél nem tudtak nekem jó jelszintet meg jelerősséget csinálni akárhogy állítgatta egy toprongy szerelő vagy mi 40 percig, itt meg az én szerelőm kb 3 perc alatt olyat produkált, hogy azóta is közel a 100-hoz mindkét jel. A kép minőség nekem itt sokkal jobb, SD adások T-nél zajosak voltak ami már 100-éve volt még az őskorba, itt a RTL pár társ csatija mázgás, olyan 20-30 éves filmekkel mint a rémrendes, benyhill. A T-nél a HD csatikra elő sem fizettem mert sose nézek olyan csatikat ami neki a 12-ből kb 8 is volt, példa: atv, duna, m2, stb stb. Itt a 12-ből csak kettő van amelyiket sose nézek rtl és m1, de a többi discovery animal ngc, stb stb. Sport adó viszont itt is sok van nem úszod meg. Még vigyázz mert ha nem tetszik az, hogy CI modullal a csatorna váltás sokkal lassabb mint beltérivel neki se menj. Nekem nagyon bejön, hogy nincs + ban világító, fogyasztó, + távos beltéri hanem a tv-t kattintgatom.
El ne feledjem, a HD csatik csodálatosak.
[ Szerkesztve ]
-
gabaly
tag
Szia.
Ilyen régebben velem is előfordult erre 2 féle taktika van ha nem akar az ember mindjárt szerelőt. Mivel az erkélyen van nem lehetne-éééé a szobában lévő TV-t úgy fordítani vagy olyan helyzetbe hozni (sokan egy kisebb tévét kivittek ilyen alkalmakra régebben), hogy lásd az erkélyről? Ha igen akkor ráálnál egy olyan csatornára a Tv-n, amelyik biztosan szokott működni amikor már a többi csati szakadozik. Ezután a tányér szélét fogva előbb jobbra majd balra kéne mozdítani de persze csak pár millimétert, ha valamelyik irányban bevillanna a tv képe akkor arra kell mozgatni. Ha bejött jól a csatorna akkor rögzíteni. Ugyanezt lehet a tükör aljával vagy a tetejével is művelni. Ha a Tv olyan helyen van, hogy ez lehetetlen akkor viszont 1 db szomszéd kell!
A szomszéd a Tv elé áll az útban lévő ablakokat ajtókat kitárni, hogy halljad amint kikiabál ha te mozdítol a tükrön, hogy jó, vagy rosszabb, vagy most bejött a kép, stb stb. Minden esetben a tányéron csak millimétereket mozdítani, ha bejönne a csatorna utána megnézni a jelerősséget és alig mozdítva finomítani.
Nos, régebben nálam a műholdazás így ment persze ha tönkre ment a fej vagy beltéri májsztró kell.
Sok sikert.Ja, ehhez a mozgatáshoz fel sem kell szabadítani a tányért, mert úgy is lehet néhány millimétert mozdítani próbából.
-
-
gabaly
tag
Sziasztok.
Köszi a segítséget a többieknek is.
A TP szerkesztésben megvizsgáltam mi hiányzik nekem onnan és csak a Prizma nem volt köztük, hozzáadtam. A többi ott van, ezeket szeretném még lekerestetni: RTL Klub HD (ez csak a hd miatt kell ), Eurosport HD, Eurosport 2 HD,Sorozat +, Axn, Axn White, Axb Black és még egy pár jelentéktelen csatorna.
Viszont ma nem volt megint kedvem keresni majd ha ismét ihletet kapok. Mivel már háromszor is lekerestük nem hiszem, hogy beadja a hiányzókat de most már kissé rutinosabb vagyok.
Rick, igen van a csatornáim között amelyik 30000-es több csatorna is.[ Szerkesztve ]
-
gabaly
tag
Sziasztok.
Kevés vagyok hozzá. Értem, hogy szerkesszek Transzpondert meg Műholdat meg adjak hozzá ezt azt de nemigen megy mert még nem csináltam ilyet soha, 13 éves crt tv-t cseréltem le. Minden más megvan és tudom kezelni a Tv-t de a frekvenciák világában nem vagyok otthon. Esetleg ha le írnátok ide mit hova és hogyan, tudom, hogy nem egy nagy dolog de nekem az. Egyszer ha leírnátok szájba rágósa akkor meg tudom tanulni a későbbiekre tekintettel. Tehát mint írtam nem látom a csatorna listámban az Axn társait, a eusport HD, eusp.2 HD csak kódolva és bizonyára van még sok amiket nem szedett le mert összesen kb 80 csatorna van meg.
Van ilyen a csatornák-csatorna hangolása fül alatt:
1.automatikus beállítás: antenna, kábel, műhold-itt pipa.
2.kézi hangolás
3.program mód: műhold
4.műholdas beállítások
5.transzponder szerkesztése
6.CI információEnnyit látok: Műhold#1, Thor 0.8 W
LNB Frekvencia 9750/10600Látom a sok frekvenciát, látok még műholdakat pl Intelsat stb, de csak megnéztem. Ha túl banális kérdések ezek és a könyökötökön jön ki akkor hagyjuk majd csak szerzek valakit aki ért is hozzá.
Tata? ha jól emlékszem neked ugyanilyen tv-d van szintén CI modullal vajon te hogy találtál az én 680 csatornámhoz képest 1000-et?
Persze ott a belinkelt lista stb, abból semmit nem tudok kiokoskodni.[ Szerkesztve ]
-
gabaly
tag
Nincs minden azért rendben mert a legutóbbi kereséskor is csak 680 csati jött le és hiányolok is 1 pár csatornát, pl az eusportHD-t és az eusportHD 2 is kódolva van csak. Még nincs lemetve a csatorna lista és addig már nem piszkálom mert megint dógozhatok. Kb 70 olyan csatorna van meg amely a Direct+ ba tartozik persze szerintem 10-15 ki van hagyva tehát ott vannak ahol akarnak mert ilyenekkel mint a CNN stb, stb, nem foglalkozom. De ez akkor is kevés mert benne van a HD csomag is.
[ Szerkesztve ]
-
gabaly
tag
válasz frovery #5596 üzenetére
"Beltéri vagy 10 éve nincs végre, ennek is örülök."
CI kártyaolvasó modult hozott a szerelőm aki egyben jó ismerősöm is nem tudom, hogy kellett volna-e neki sorbarendezni (a csatornákat persze lekereste) én nem hiszem különben is engedtem dolgára mert özön szerelni valója van.
-
gabaly
tag
Sziasztok.
Pár napja kérdeztem tőletek merjek-ééé váltani t-ről upc-re és a CI-kártyáról is érdeklődtem. Nos, ma délre lettem upc-s mégpedig Direct+ és megfejelve a 11 HD-s csomaggal. Dél óta dógoztam vele, kb 680 csatornából kellett kiválasztani a nekem kellőket ez nem nagyon gyere be nekem ez nagy munka. Persze azért tartott ilyen sokáig mert azt hiszem itt olvastam, hogy úgy kell lekérni a csatornákat, hogy a kódoltakat átugorja. Csakhogy akkor meg nagyon sok nekem "járó" csatit nem adott sőt, nagyon keveset telepített le (biztos, hogy én vagyok a hunyó!). Ismét vissza és az egészet lekerestettem.....szóval így lehet vagy 6 óra hosszát elszórakozni vele, persze én nem vagyok májsztró sem, csak egy kis felhasználó. Végül is sikerült, de sajna most nem érek rá itt vissza olvasni pedig láttam tanácsot adni olyannak mint én, hogy hogyan kell lementeni a csatorna listát azért, hogy legközelebb ne kelljen "dógozni". (vagy másik topikban, de ennek utána fogok olvasni)
Első benyomásom: itt többen hajlottatok afelé, hogy ez majd szebb képet ad SD-ben is. Nagy örömömre ez így is lett de nagyon nagy a különbség, a másiknál zajos volt SD-ben itt nem és szerintem nagyon szép az is. A HD csatik meg még szebbek nekem eddig nem volt ilyen, a t-nél 1 darabot sem adtak és ez az első HD-s tv-m.Beltéri vagy 10 éve nincs végre, ennek is örülök.
Üdv. I. -
gabaly
tag
Sziasztok.
Vettem egy Lg 42 lb 671v Tv-t. Szeretném megkérdezni tőletek van-e olyan köztetek aki T-home-t és Upc-t is ismeri mégpedig SD adások tekintetében. Minden nap sok SD-t néznék de csak jó lenne HD-csatikat is. A T-nél nincs lehetőség rá, vagy ilyen rtl, duna, stb HD csatikra lehetne előfizetni. A Upc Direck valamelyik csomagjához viszont rendelhetnék 11 olyan HD csomagot melyek már nekem is tetszenének. Namost ha már váltanék Ci+ kártyát szeretnék tehát nem akarok már beltérit.
Tehát: van-e valamelyik szolg. javára minőségi eltérés az SD adásoknál és ha váltanék Upc-re nem lenne-e rosszabb? Kérlek ne írjátok, hogy nem kell SD adásokat nézni mert zömében az menne és a T-nél elég jó de ettől egy fokkal sem akarnák vissza lépni. Válaszotokat köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 5
- Sérthette a magánszférát a Siri, 95 millió dollárban egyezett ki az Apple
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- OLVASS! Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes 825GB Konzol! 2 Joystick
- Gamer PC RTX3080 AMD Ryzen 7 5700X
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest