Aktív témák

  • Bogyó bá'

    nagyúr

    Help me!
    Valaki tudna nekem online (akár privátban) segíteni felküzdeni egy (k)Ubuntut a Lenovo E125 netbookomra a Win7 mellé? Kb. Linux-szűz vagyok, de szeretném véglegesen, indítómenüből választható oprendszernek felküzdeni, de eddigi kísérleteim (pendrive-ról) kudarcba fulladtak. Most telepítem harmadjára a windowst, mert azt is sikerült már kétszer kinyírni.

    Helyzet: van 4 Windows partícióm:
    0., 100MB, amit a W7 felpakol magának indításra. NTFS
    1., 60GB, amire a Win és a programok mennek NTFS
    2., 60GB ezen dolgozom (munkára van elsősorban a gép) NTFS
    3., 150GB ezen vannak az adataim, filmjeim, fotóim. NTFS
    ...
    Van ezen kívül 25GB partícionálatlan helyem, ide szeretnék a Kubuntut, swap nem feltétlenül szükséges, mert 8GB ram van a kis gépben.

    Most gyártom éppen másodjára az 1GB-os pendrive-ra az LTS 12.04 Kubuntut a LinuxLive USB-creatorral.

    Gond a következő: a gép BIOS-ában a pendrive nem állítható be elsődleges booteszköznek, csak F12 billentyűvel, a bootmenüben tudom indulásra bírni. Ha innen bootolok, akkor elindul Live-ként, vagy telepíthetőként. Én a Live-ból indultam ki, mert itt tudok hálózatot is csinálni, hogy tölthesse a hiányzó drivereket és frissítéseket.

    A három telepítési mód közül az utolsót választottam, hogy tudjak particionálni és formázni. Az üres területen nem enged létrehozni új partíciót, csak a Windowsosokat tudom "csesztetni". Itt rontottam el már kétszer a Windowsomat, pedig ahhoz a partícióhoz nem is nyúltam...

    NA mindegy, nyomok egyet a telepítésre, kéri, hogy "vegyem ki a médiát", majd nyomjak entert a restarthoz. Restart, és indul a windows....semmi bootmenü, és még a telepítést sem tudom folytatni.

    Hogyan tovább? :R

    kieg: Ja, a kísérleteket még sima Ubuntuval követtem el, most a Kubuntut próbálnám, mert annak a kinézete valahogy Windowsosabb... :)

    kieg2: A Kubuntu viszont egyetlen, üres partíciónak látja az egész HDD-t, fogalma sincs a windowsos partíciók létéről.... :W

    "Irányított - az egész lemez felhasználása" és "Kézi" de ott is egyben (szabadnak) látja az egész lemezt, hogy rohadjon meg....

    [ Szerkesztve ]

    Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

Aktív témák