- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Jam=-
őstag
3 napja ilyen, és természetesen nem egyszer teszteltem, csak épp mikor beírtam ide 48 csomag után már meguntam a várakozást és CTRL+C-ztem a pinget... De elég lenne megnézni a bix.hu statisztikát, hogy este 19-22 között fullon pörög az 1Gb-os sávszélessége a TvNetwork-nek, úgyhogy gyanítom nem csak nekem van ilyen problémám...
Most néztem egy sebesség tesztet is a 6Mb / 2Mb-es netem 1,5Mb / 512Kb-el hasít...
[Szerkesztve] -
kBagyula
senior tag
Ez van. Ahova költözöm onnan az olajosház teteje légvonalban, közvetlen rálátással 200m-re van (Mérey u.) Gondolom nem lesz gond a vétellel. Mindenesetre 28.-án kijönnek mérni és ha jó áthozom az előfizetésem ide, ha nem akkor a ''pink T-barátunknál'' próbálkozok valami kábeltv-s nettel.
A ügyfélszolgálatos kisasszony azt mondta, hogy 1mbit sávszélt tudnak adni, nekem az elég, persze kiderül a próbánál majd. -
Lala6
őstag
Kettes pontra: Na de egy ügyfélszolgálatostól nem ezt várná az ember. Az egy dolog, hogy mi van a törvényben, de azzal nem sokra mennék, mondtam is neki, hogy dehogy fordulok én oda, csak működő netre vágyom(ami már meg is van).
Alapból elégedett vagyok a szolgáltatással, sőt ettől a problémától eltekintve semmi gondom nem volt. Némelyik ügyfélszolgálatos nem áll a helyzet magaslatán(pl. aki mondta a HIF-et), de a többséggel szintén semmi gondom nem volt, mindig megpróbáltak segíteni. Sajnos az adatok nem mindig futnak össze egy helyen, erre a tegnapi eset a példa. A személyes ügyfélszolgálat 100%-os. -
Lala6
őstag
- Pesti vagyok
- Természetesen a pesti mondta, megkérdeztem.
- A szegedi ügyfélszolgálattal kapcsolatban vannak rossz tapasztalataim. Ennek hangot is adtam amikor bent voltam a pestiben személyesen, sőt a levélben is leírtam.
- Szegedi. Erre céloztam az előző pontban is.
- A hozzászólásodban érezhető iróniából.
Épp az imént hívott fel egy hölgy a TvNetWork-től és megkérdezte, hogy rendben van-e a net. Mondtam, hogy igen, köszönöm szépen. Ez a korrekt hozzáállás! Eddig soha nem hívtak fel telefonon! Lehet, hogy olvassák a fórumot? -
Lala6
őstag
Hát drága barátom amikor az ügyfélszolgálatos a kérdésemre(nem lehetne-e megcsinálni a netet, mert az ÁSZF-ben vállal határidő már lejárt) az válaszolja, hogy ha ez így nem tetszik akkor menjek a Hírközlési Hivatalhoz, neked megfelelő hozzállás akkor igazad van. Hozzákell tennem, hogy nem voltam bunkó, csak szóba hoztam az ÁSZF-et.
Tegnapi nap azt mondták, hogy tuti nem fog jönni szerelő, mert elsem vitte a munkalapot, ehhez képest ott voltak a házunkban és mire hazaértem már volt is net.
Kérdeztem a szerelőtől, hogy miért nem hívtak akkor fel? Mert ők nem tudtak róla, hogy hívni kéne, pedig az ügyfélszolgálattal még telefon számot is egyeztettünk(2X).
A tegnap előtti hibabejelentésemkor sokat beszéltem az ügyfélszolgálattal, ehhezképes a szerelők szerint csak annyi került a munkalapra, hogy ''kontakthibás a szekrény'', pedig az ügyfélszolgálatos mondta, hogy mindent leírt a munkalapra amit mondtam neki(elmondtam a múltkori hiba megoldását, valóban benne volt a kontakt hiba és a szekrény szó is, a többi mellett).
Na mindegy a lényeg, hogy újra van netem, jók a pingek, jön az előírt sebesség.
A kérdés az, hogy meddig, remélem véglegesen megoldódott ez a hiba(eddig 3X volt ugyanez a gond). -
Lala6
őstag
Kiderítettem a turpisságot!
06-1-999-2222
Ez Pesten csörög, de csak a nyitvatartási időben. Ha azon túl van, vagy foglalt akkor kapcsol Szegedre.
Viszont szomorú lettem, mert ma tuti nem jön a szerelő, elsem vitte az én munkalapomat. Az ügyfélszolgálatos mondta, hogy 72 óra van a javításra......
Mindegy, már lassan beletörődök, hogy nincs otthon netem.
Most azt hiszem, hogy várni fogok jó sokáig. A múltkori ''akció'' 6 napba telt, úgy hogy minden nap telefonáltam és voltam személyesen is az irodában. Ha nem szólok lehet, hogy 1 hónap is lesz. Akkor jó sok ködbért kérhetek tőlük. -
Rommel6600
őstag
Akkor úgy látszik nem játszol cod2-t
Ja, és még vmi amit nem értek. Miért kéne szerinted engedélyezni a Discard Ping From WAN-t? Nekem pölö szokta pingelni a szolgáltatónk a routerem (ha közvetlenül sz.gép lenne rákötve akkor a tűzfalat kapcsoltatnák ki ehhez) ha fonálok nekik hogy vmi gáz van. Így használom kezdettől fogva és nem okozott még problémát. Asszem a dlink írja oda ennél az opciónál hogy feltétlenül kapcsold be mert különben jönnek a hekkerek és széthekkelnek -
h_143570
addikt
Az advanced firewall protection = spi, az az allapot fuggo csomag elemzes, es nem egyenlo a router tuzfal kepessegeivel mivel azt a NAT es a normalisabakban /Unix alapuak/ ipfilters intezi, bar ezt gondolom tudtad. Az SPI -nek van egy rossz tulajdonsaga, hogy teljesen legitim alkalmazasaok csomagjait is eldobbja ha nem illik a beegetet szabaly rendszereben, es otthoni felhasznalas teren van ilyen szep szammal. Tulajdon keppen extra vedelmet nem nyujt, de kacsolodas problemakat okozhat olyan progiknal amik nem teljesen szabavanyosan komunikalnak, de ez meg nem jelenti azt, hogy karosak is, az esetek nagy reszeben nehany csomagot dobal el ami pl torrent esetben nem annyira eszreveheto. Volt mar jopar eset a router foruman, ahol az spi agyon csapasa oldotta csak meg a problemat.
-
h_143570
addikt
Eleg sok hely van szegeden ahol nincsen behuzva telfon kanoc, de tv kabel igen. Illetve probaltal mar foberlot ravenni telefon vezetek behuzasara?
Az egyetlen jo dolog az lesz, hogy az elfogadhato uppal rendelkezo korlatlan adsl csomagok hozzaferhetobbek lesznek anyagilag, illetve nem kell ugy koltoznom, hogy tvnetwork teruleten maradjak.
[Szerkesztve] -
swoody
senior tag
Jo de akko kifog szted menni a Tvnetwork jöz?
Az is igaz amikor volt az emelés és pingeltem a tvnetwork.hu-t akkor volt vagy 30-100 ms
és igy elég rossz játszani nem csak arra használom de inkább csak arra és igy használhatalna. Szval remélem hogy megcsinálják mert semmi érlteme hogy van Tvnetwork 1mb 6 máshol meg ennyiert 5mb van. -
ropi21
tag
jah igen :]
cska picit másabbra gondoltunk...
te a mostani aszf-re mondtad, én meg még a régi csomagokra... azaz ha pl tavaly kötöttél 1mbitet, most kapsz 4-et,de hamarosan csak 2lesz belölle....
hát igen,most valahogy úgy néz ki,mintha 2x emeltek volna (ami pl logikus is lenne,hisz dsl-es csomagokkal szinkronban lennének így a signetes,lannetes csomagok) -
-=Jam=-
őstag
Elmondom minek kell ez...
Egy példa:
- Router: LAN IP: 192.168.1.1 WAN IP: szolgáltatótól kapott egyszerűség kedvéért legyen: 1.1.1.1
- 1 gép: 192.168.1.2
- 2 gép: 192.168.1.3
Mondjuk Te a munkahelyedről el szeretnéd érni VNC-n az otthoni 2-es gépet, de a munkahelyedről kifele nincs engedve az 5900 port amit a VNC használt defualtba, de mondjuk a 5901 port engedve van.
Szépen bemászol a routerbe és beállítod, hogy ami az 1.1.1.1:5901 -es portjára érkezik az szépen forwaldolja tovább a 192.168.1.3-es gép 5900-as portjára. -
veresp
tag
Ezt most nem igazán értettem.
Elmondom mit szeretnék.
Tegyük fel, hogy az adott szolgáltatás mindíg ugyanazon az IP figyel, tehát ha több gépen is szeretném használni, azt csak ugy tudom megoldani, hogy pl a router 200-as portjára érkező csomagokat továbbítom az egyik gép X portjára, és a router 201-es portjára érkező kéréseket továbbítom a másik gépnek is az X portjára. -
veresp
tag
Még mindig nem jó a routerem, de most már egyértelműen tudom, hogy az a rossz! Elvittem a barátomhoz, akinek ugyanilyen netje van, csak wireless nélküli SMC routere.De ott is ugyanilyen rossz volt, ugyanazon beállításokkal, amelyekkel a másik működött!
Írtam levelet a support-nak is, kiváncsi vagyok hogy lesz-e valami eredménye.
De ha lesz is, biztos nem egy két nap, úgyhogy szerintem megszabadulok a routertől.
Remélem visszaveszik a boltban.
Csak az a kérdés, hogy milyet vegyek helyette?
A TVNetwork Repotec routert ajánlja, de annak a tudása nem megfelelő a számomra a dokumetációi szerint.
Ki milyen routert használ TVNetwork LanNet-el?? -
-
veresp
tag
Közben én is megtaláltam a matrica alatt!
A log fájlban ez ismétlődik:
2007-01-12 18:18:23 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:23 PPPoE send PADR
2007-01-12 18:18:23 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:23 PPPoE send PADI
2007-01-12 18:18:18 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:18 PPPoE send PADR
2007-01-12 18:18:18 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:18 PPPoE send PADI
2007-01-12 18:18:13 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:13 PPPoE send PADR
2007-01-12 18:18:13 PPPoE receive PADO
2007-01-12 18:18:13 PPPoE send PADI -
Rommel6600
őstag
Oké ezt érem de a többivel nem értek egyet.
Nem azt mondom h osszák meg a legapróbb mozdulatig minden aktuális tevékenységüket, csak ne hazudjanak az arcomba h ''önnél lehet a probléma'', ha a munkaidő vége felé helyreállnak a pingek és eltűnik a csomagveszteség is és nem is szakad meg többször a net.
kicsit gyanús nem?
Mondják azt h karban tartanak, vagy h szerelnek de ne azt h semmit nem csinálunk. -
Rommel6600
őstag
azért ez nem ilyen egyszerű. Nem todok róla h lett volna sávszél emelés, a szolgáltatóm meg kötve hiszem h duplázott volna csak így suttyomban...
Tehtszett még h a router sem szakadt le mindig a hálóról, net azonban nem volt. Szóval tutkó h központilag állitottak vmit csak épp az ügyfélszolg nem tud vagy épp nem akar tudatni róla... -
chros
őstag
''A másik dolog, hogy majd milyen lábrázás lesz itt, hogy persze má u.a a csomag más sávszéllel más áron. (És ez lehet az utca egyik oldalában LAN a másik oldalában meg Mikró, ja merthogy van ilyen!!)''
Ma egyik barátom kérdezi, milyen netet otthonra? Ő ADSL-re gondolt ... (Van vezetekes telefonja is...)
A válasz (természetesen): TVNetwork. Mondom neki: ugorjunk fel a netre és nézzük is meg az áraikat (hátha már változott is, de nem).
LANNET jön be először, és ott vannak az árak/csomagok.
Akkor nézzünk rá az ADSL árakra is: s láss csodát, a felfelé irányuló sebesség töredéke a LANNET-nek ...
Persze, mindannyian tudjuk, hogy ADSL esetén bérli a vonalat más szolgáltatótól ...
De akkor is egy cég, ''egyazon'' csomagjairól van szó ...
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
Miért ne csinálhatná meg hogy terület és technológia függővé teszi a csomagokat. Lazán. A mi szolgáltatók is tavaly ősztől felvásárolt egy csomó kis céget mindenfelé és a különböző területeken, különböző csomagok vannak, különböző áron.
De ez külföldön akár még cifrább. Pl. a nagy amerikai ktv cégek a különböző területükön, más-más államban más sebességet és árat alkalmaznak ugyanazon fantázianéven futó csomagjukra, attól függően hogy adott területen milyen erős a verseny. Ott ahol több versenytárs komolyan csatározik adnak 10 Mbps-et viszonylag nyomott áron, ott ahol kisebb a nyomás adnak 7 Mbps-et, ahhol ahol mégkisebb adnak 5-öt, ott meg ahol nincs verseny adnak 3-at sokkal drágábban mint bárhol máshol. Sajnos ilyen a piac. -
vbbb
őstag
május óta van netem...amíg nem hozták be a házba a kábeltévét, és csak a net volt(10 000Ft-ot fizettem egy szaros UTP kábelé) addig nem volt gondom hálistennek...amióta behozták azóta ilyen szar...ha jövő héten hétfőn is ezt csinálja akkor már télleg reklamálni fogok...faszomba má'
-
Tonyk
veterán
az smc.com szerint ez egy SMC 7004VBR EU . Semmi v2, v3 . Ha ilyet veszel, akkor első körben :
1. Telefonon: 8888-181 + 729320 Budapest, 888-181 + 729320 vidék,
06 18888181 + 729320 mobil (9:00-17:00; a szolgáltatás kizárólag angol nyelven érhető el)
2. E-mailen: tech_support_ee@smc.com
én a 2-es verziót javaslom (in English of course! Egy Miroslav nevű ürge fog segíteni. Ha megemlíted hogy Tvnetwork, azonnal vágja a dolgot és küldi az új firmware-t.
(a már lerótt köröket elolvashatod ebben a fórumban valahol az elején) -
Utilitas
tag
Hali
Még semmilyennel.
Van itthon egy SMC kábeles, de a másik gép még csak a jövő héten jön, még fel sem raktam a routert.
Annyi rosszat olvastam viszont a beállítási problémákról , hogy már eleve tartok attól nekem sem lesz egyszerű.
Az előző üzenetnek azért örültem, mert ugyanazt a netet használjuk és lehetnek közös poblémák is a beállítás során.
De, köszönöm a segítő szándékot, ha szükségem lesz rá szólok is majd, de most éppen nem aktuális még.
Minden jót
Utilitas -
Unkn0wn
csendes tag
A hivatalos oldalukon sincs ahhoz a verzióhoz FW ami nekem van WRT54G (v7)
És olyan FW-t nem akarok rátenni amit Sanyi és Robi csinált tegnap a faluban a kút mellett, érted remélem.
Vagy van olyan esetleg ami megbízható és kijavítaná a hibát?
De leginkább úgy vagyok vele most hogy kicserélem kábelesre a rútert.
SMC7004VBR EU jó a pppoe tvnetwork lannethez? Használ ilyet valaki, akinek jó is?
Vagy melyik jó ehhez?
15ezer ft környékéig kéne egy doboz amivel NINCS baj
[Szerkesztve] -
Unkn0wn
csendes tag
Igen vezeték nélküli, de se a WLAN része se a LAN része nem csatlakozik.
Azért a hálókari ipjét állítom mert azt használnám, de már mindegyiket állítottam, kipróbáltam mindent.
A router és a gépek között rendben van minden. de a router és a net között nagyon nem jó valami.
A net jó helyre van bedugva és vagy 100x kihúztam meg vissza. Áramtalanítottam, és reseteltem 1 csomószor.
Megpróbáltam a cd-s wizardot, az is megakadt persze a nethez való csatlakozásnál...
[link]
Ez egyszerűen hihetetlen. -
Unkn0wn
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
De sajnos még most se megy a net.
Ha PPPoEt választok akkor muszály megadnom a felhasználónevet + a jelszavam
Se a ''Connect on Demand: Max Idle Time''ot se a Keep Alive: Redial Period''ot nem tudom 0-ra állítani.
amúgy meg....
mtu: oké
upnp: kikapcs
dhcp: kikapcs
tcp/ip beállítások: ok
[link]
[link]
[link]
[link]
Próbáltam már mindenhogy.... auto konfig - dhcpvel is, de úgy se jártam sikerrel.
Minden próba előtt visszaállítottam a szoftveres gyári beállítások gombbal a routert.
Valami ötlet?? -
chros
őstag
Nekem egy E-Tech WGRT04 Wireless Router 54Mbps -em van (mint azt fentebb írtam) és Lannet pppoe.
15 percenként ellenőriz az AC, hogy fent vagyok-e.
Mint azt írtam, a firmware frissítés után (még régen) semmi gond vele, nem szakad le. Meg lehet adni egy szamerteket, hogy adatforgalom nélkül mennyi ido után (masodpercben) disconnect-áljon. Ide nekem 0 van beírva: soha nem jön le ...(elvileg)
Más: A hétvégén ismét nagy lett a sávszélesség:
2048/512 helyett 3072/768Köszönet a TVNetworknek érte !!!
-
Rommel6600
őstag
Én Thom!-tól kérdeztem hogy milyen nettel használja azt a routert, mert ha pppoe akkor akár jó lehet neked is mert ugye nem leszakadós tipust keresel. Akkor itt értettél félre, gondolom nem vetted észre hogy nem neked szólt a kérdés. bocs, nem voltam egyértelmű.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Ez itt a baj: ''vagy 3 úgy jött, hogy 1 hét után vissza az eladóhoz cserére''
Legyen mondjuk egy rakat 6 darab, az már elég sok egy ismerős körben. És akkor is ''csak'' 50% a hibaarány.
Nem hiszem hogy egy jó routernél is hasonló ez az érték.
Részemről vége az off-nak, volt ilyen tipusom, és egyáltalán nem tudnék jókat mondani róla. -
j0nNyKa
csendes tag
De hogyha ennyire okos vagy, nem ertem, miert nem gondolod at, amit irok
Elvegre van agyad.. vagy nincs?
Annyi buktatoja lehet a dolognak, hogy 1 evet kell alairni? Hm?
TEEEEEEEEENYLEG ! Nem. Es (tudom, okos vagy, beleszolsz, essel nem kezdunk mondatot) csak gondolkozni kellett hozza, meg csak nem is sokat....
Mi van, ha nem ingyenes a visszaallas kis csomagra? Vagy mi van, ha kijelentik, hogy a nagyobb csomagra valtastol kezdve 1 evet mindenkepp ala kell irni, ha visszavaltok kis csomagra utana, ha nem? Es (megint!) ha en nem akarok 1 evig tag lenni, mert mondjuk elkoltozok 7-8-9 honap mulva? Vagy ha mar a szorolapra irtak batar nagy betukkel, hogy erdeklodjunk szemelyesen a reszletekrol, mert az aprobetus reszt k*rvara nem tartalmazza? Jaaa, hogy jaa.
Gondolom mivel szuperokos vagy, rajossz, hogy ilyen kerdesekkel odaallitani mar valamilyen szinten turhoseg. Mi van, ha valaki epp olvassa a forumot, aki bejatszotta ezt a dolgot, es mar utanajart, es igen, egyszerubb volt itt megkerdezni, mint a 1289-en?! Nem, ez nem lehetseges, akkor nem lenne igazad. Megyek is, felhivom a 1289-et, ok egyebkent is hiresek arrol, hogy 1) felveszik a telefont 2) segitenek normalisan. Ja vagy nem? -
-
h_143570
addikt
-
h_143570
addikt
Rendben, de csak utanad.
Eddig is emeltek rendesen, mibol veszed, hogy most nem fognak?! A ertem mar, mert vissza vettek par nap utan nalad, masnal meg nem. .. ez nem fele meg az eles teszt kovetelmenyeinek veletlenul? De. Az invitel decemberre igerte, kerdem en meg 1 szer december van mar? Nem, akkor meg mi a meglepo abban, hogy nem volt tartos egyeseknel, vagy egyaltalan nem is jelentkezet.
Jelenleg papiron mindenki azt kapja amiert fizet, az altalad javasolt megoldas szerint ez mar papiron sem alna fent, tehat fenekbe lehetne rugni oket.
16K mar a minimum, eddig 8 volt. -
h_143570
addikt
Csak azert, mert a tobbi emberke, akiknel nem emeltek, mert nem birna a halo, azonal menne a hirkozlesi felugyelethez, meg ki tudja hova, hogy miert nem emeltek meg naluk is, illetve tele irna az osszes forumot, hogy milyen szemet egy ceg, hogy naluk nem emeltek masnal meg igen. Ja a GVH-nak biztosan nem tetszene, hogy ugyanazert a penzert ugyanaz a szolgaltato kevesebbet nyujt. Kulonbens is a tobbi decemberre igerte, es most meg ha nem tevedek november van, sot csak annyi van, az invtelnel, hogy december, tahat akar van meg 6 hetuk ra. Tehat mi a f*** ez a k****ot nagy turelmetlenseg?! Lehet, hogy nem ismerem oket, de az biztos, hogy nem hianyzik nekik egy GVH bunti.
-
h_143570
addikt
Attol meg hogy nem kurtolik vele tele a sajtot az meg nem jelenti azt, hogy nem fognak, 2 het sok ido sot lehet, hogy varnak vele januarig. Ha mindenki emel akkor ok is fognak, de vegre az elmult fel evben sikerult stabilizalniuk a halozatukat olyan szinten hogy, szinte mindenhol elviselheto. Szvsz ez fotosabb mint, hogy azzonal esz nelkul meg a konkurencia emelese elott megtegyek. Ha meg lehet oldani es elvegeztek a technologiai fejleszteseket akkor majd emelik, elobbi is meg tehetnek, de akkor meg a halozat nem birna, tehat lenne egy kgyors neted ami naponta 10 percet mukodik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Notebook hibák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Gitáros topic
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest