Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    válasz Asbee #8426 üzenetére

    Az általam linkelt verziótól kettő kattintás az eredeti, angol nyelvű forrás. (Már bánom, hogy lusta voltam, és nem azt linkeltem, de gondoltam, hogy akit érdekel, az úgyis eljut addig.)

    Egyébként az egésznek az a lényege, hogy a Pfizer láthatóan megállította az alap és a brit verzió terjedését, azonban a dél-afrikai ellen már jóval gyengébb (ezt eddig is tudtuk). Tehát az történik, hogy az oltottak alpopulációjában a dél-afrikai indult terjedésnek. Ez a vírusverzió jelenleg kb. 1%-át teszi ki a fertőzéseknek, de ezen belül az oltás birtokában megfertőződöttek aránya sokszorosa azokénak, akiket még nem oltottak be.

    Az egészet érdekességnek szántam, egyúttal megerősítése annak, amit már többen is felvetettek itt a topikban. (Adott, pl. az aktuálisan legvirulensebb variánsra jól ható védőoltás segítheti/felfuttathatja egy ahhoz képest kevésbé virulens, de más szempontból akár veszélyesebb változat terjedését.)

    A súlyos eset/halálozások témakörben szerintem egyébként sokáig nem fogsz adatokat találni sehol. Ez az oltásellenesek kezében lenne fegyver. Nem fogják hirdetni, hogy mondjuk a duplán oltottak között is vannak COVID halottak. Sajnos nincs 100%-os védelem (a papíron hirdetett hatásosság ellenére sem), sok függ azon, hogy miként reagált (vagy nem reagált) az immunrendszer az oltásra, milyen egyéb betegségei vannak esetleg stb.

    [ Szerkesztve ]

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák