Új hozzászólás Aktív témák

  • Soulfly842

    addikt

    válasz kisninja #7643 üzenetére

    Nekem hasonló volt a reakcióm, de a lázamat nem nagyon méregettem, úgy voltam vele, hogy menjen, aminek mennie kell.

    adott nap megkaptam 14:10 körül.

    Után kis riadalom, mert a felső ajkam zsibbadt utána fél órával, hogy ne legyen túl heves reakció. Hívtam a körzeti orvost, mivel nem akartam már visszamenni, nem vette fel írtam neki e-mailt 15 (!) perccel később válaszolt, hogy:

    "Amennyiben a nyelve bedagadna, vagy fulladás, nehézlégzés jelentkezne, mindenképpen jelentkezzen a Sürgősségi osztályon.Ha a panaszai múlnak, akkor semmilyen teendője sincs. Bő folyadék, C és D vitamin szedése javasolt!"

    Folyamatosan múlt elfele, de még egy órával később is olyan volt, mintha a fogorvos utáni érzéstelenítés után lettem volna.

    Gyorsan robbant a szervezetembe a szputnyik, mivel este 9-10 körül már volt hidegrázás is, a vállaim húztak előre, mindkét kezem, lapockástól az ujjamig fájt, erőtlen volt, s mint akit fejbe vágtak.

    Egész hajnalban forgolódás, félálom, ágy olyan instabil volt, rossz közérzet. párom időnként a homlokomra tette a kezét (tudta, hogy én szinte semmi gyógyszert sem szívesen veszek be :D ) s akkor mondta, hogy na most már aztán azonnal vegyek be egy panadolt, mert rohadt lázas vagyok (nem szoktam egyébként lázas lenni, és a másfél hetes betegség is ~2-3 nap alatt lerendeződik nálam) Bevettem, másnap délelőtt jobb volt valamennyivel, de délután már erőtlen voltam fél órára ledőltem.

    Este egy kis hidegrázás (gyengébb, mint előtte való nap), de aludtam, mint a mormota. Párom hajnalban ugyanúgy checkolt és hajnalban megint mondta, hogy lázas vagyok (elmondásából tudom, úgy vettem be a panadolt, hogy nem is emlékeztem rá :D ). Elmondása szerint az nap éjszaka is forgolódtam (pedig nem szoktam és jól aludtam).

    Más nap reggel már gyakorlatilag semmi tünet nem volt :) (ez volt tegnap, azóta is minden OK)

    Korábban írtam itt, nem tudom hogy olvastad-e: Anyósoméknál nagyobb számú Szputnyikot lőttek (megyei, nagyobb bíróság). 2. oltás lement náluk: Fiatalabbak, akiket szinte kivétel nélkül kiütött 1-3 napra a szputnyik első is: ugyanúgy kiütötte őket. Idősebbeknél, akiknél nem volt semmi extra reakció, zömében azért többüknél lett a második oltásra, többen otthon is maradtak láz, egyebek miatt ~ 2napra.

Új hozzászólás Aktív témák