Új hozzászólás Aktív témák

  • Ispy

    veterán

    válasz attiati #30498 üzenetére

    Tehát bennünk van a vírus, csak olyan kicsi mennyiségben, hogy azt a pcr teszt sem mutatja ki, ami elvileg milyen érzékeny. Kicsit olyan ez az elmélet, mint a homeopátia: nem tudjuk kimutatni, de ez nem azt jelenti, hogy nincs, hanem, hogy van, csak nem látjuk. De amit nem látunk az most van vagy nincs? Mindegy. :D

    Kicsit erre a routeres példára: ha én fürdőgatyában állok az épületben telefon nélkül, akkor ugye biztos van wifi, csak nem látom. Na de a kérdés inkább az, hogy biztos van-e router az épületben? Mert, ha 100 ember áll telefonnal a kezében, az még nem jelenti azt, hogy mind a 100-hoz el is jut a jel, már ha éppen működik a router, ha van.

    Szóval amit nem látunk, azt csak akkor tudjuk érzékelni, ha indirekt módon megtaláljuk a létezésére utaló nyomokat. Ha nincs nyom, akkor vagy nincs semmi, vagy nem tudjuk kimutatni. Pont ott vagyunk, ahol a part szakad.

    Egyátalán tudjuk azt, hogy mennyi az a virus szám, ami már kimutatható? Tehát ha én pontosan 1 darab vírus nyelek be, akkor az arra adott immunválasz mérhető? Vagy kell hozzá 100 db, 1000 db vagy 1 milla?

    [ Szerkesztve ]

    "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

Új hozzászólás Aktív témák