Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz mpo #27245 üzenetére

    Az ADE = antitest függő fokozódást jelent. Akkor következhet be, ha a neutralizáló antitestek száma kicsi és nagyon sok kismértékben, vagy egyáltalán nem neutralizáló antitestek vannak jelen. A koronavírus esetében a neutralizáló antitestek a tüskefehérje ellen képződnek, azon belül a legerősebbek a receptor kötő domén ellen (RBD) képződő antitestek, ezek a legneutralizálóbbak.
    Az ADE lényege az, hogy a nem neutralizáló antitestek hozzákapcsolódnak a vírushoz, és az antitestekkel megjelőlt vírusokat a falósejtek bekebelezik, de ahelyett, hogy ott elpusztulnának elkezdenek szaporodni benne. Így fokozódik a fertőzés.

    A vakcinák a vuháni variáns ellen lettek kifejlesztve, ezért a vuháni variáns ellen jelentős mennyiségű neutralizáló antitest képződik, amely semlegesíti a vuháni koronavírust.

    A delta ellen a vakcinák által termeltetett antitestek már sokkal kevésbé hatnak. Az irodalom szerint a delta variáns harmadolja, nyolcadolja a neutralizáló antitestek számát. Legtöbben hetedelésről írnak. Azaz ha a neutralizációs teszt 70 -es értéket mutat, akkor az a delta ellen már csak 10-et jelent. Ilyenkor túlsúlyba kerülnek a nem neutralizáló antitestek és beindíthatják az ADE jelenséget. Ez azonban elmélet és még nem bizonyították.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák