Új hozzászólás Aktív témák

  • tisn

    addikt

    válasz mozso #17363 üzenetére

    okos dolog a vilag es az eu ket leggazdagabb orszagahoz hasonlitani minket. meg svajcot ra rakhattad volna a gfxre, ugy meg tanulsagosabb lett volna.

    alapvetoen azt kell nezni, hogy a hasonlo lehetosegekkel rendelkezo regios versenytarsak (cz, sk, ro, yu, ukr, pl) hogy teljesitettunk. az meg nem lesz tragikus. csoro orszag, fegyelemzetlen nepek -> mas lehetosegek mint csodanemetorszag/csodaausztria. a harmadik hullamnal ket hetet kestunk az iskolabezarasokkal, ennek ara volt sajnos, igy jartunk. (es nalunk peldual folyamatosan edzhettek a gyerekek, nemetorszagban otthon csucsultek. ezt lehet ugy nezni, hogy ebbe is belehaltak jo paran, masresztrol meg erosen pozitiv a gyerkocokre nezve)

    azert pedig megdicserlek, hogy excess mortality adatokat is nezel, az dicseretes, a csusztatosok nem nagyon szeretik hasznalni, csak az orszagok osszehasonlitasara nem hasznalhato covid halalozas adatokat szoktak. rakd ra a regios versenytarsainkat a gfx-re es rakd be ujra, maris nem lesz olyan tragikus a kep.

Új hozzászólás Aktív témák