-
IT café
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz
vargalex #14911 üzenetére
Még nem, de nem indokolja a hiba a kábelcserét (meg nem is történt semmilyen változtatás, vagy sérülés), másrészt minden más esetben működik a letöltés és a live is, csak amikor gondol egyet, akkor megakad egy pillanatra. S ez pont elég arra, hogy ledobjon a live-ról.
Ettől függetlenül, ha hazaérek átdugom a média lejátszó helyére és megnézem, hogy azzal vagy annak helyén is csinálja e.
Már sok verzió van az agyamban.
Pl. 1. a fix ip-t átírom 1.4-ről mondjuk 1.60-ra.
2. kábel csere, vagy átdugom egy másik eszköz helyére
3. DMZ
4. Virtual serverKénytelen leszek egyenként megvizsgálni a lehetőségeket. A live valamelyiknél meg fog oldódni, hogy a letöltési sebesség is e, az még kérdéses, mert akár az MS is limitálhatta a letöltési sebességet.
-
Mankó
veterán
válasz
krealon #14909 üzenetére
Én is gondoltam a dhcp bérlet meghosszabbítására, de mivel semmilyen beállítást nem eszközöltem ennek beállítására, el is vetettem, hogy amiatt lenne. Mivel hogy más eszközön nem is csinálja, sőt a log fájlban sem látszik.
Szerintem kihelyezem DMZ-re a box ip-jét és úgy próbálom tovább. Esetleg még virtual serverként is lehetne próbálni, bár az már a másik véglet szerintem. -
Mankó
veterán
Adott egy WDR3600-as router, amelyre Cat5e kábelekkel csatlakozik egy nas, egy pc, egy média lejátszó és egy xbox one. A nas és a router szünetmentesre van kötve. A net kapcsolat Digi 500/200.
Kb egy hónapja jelentkezik egy olyan hiba, hogy az Xbox One-on a letöltési sebesség a 3-adára esett vissza és a Live-ból véletlenszerűen kidobál. Ilyen akkor szokott lenni, amikor pillanatnyi időre is de megszakad a net.Xbox fórumban nem tudtak segíteni, én valamiért a routerre gyanakszok, de egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a gond. Hátha nektek van elképzelésetek, hogy mit kellene néznem, állítanom.
A megfelelő portok meg vannak nyitva, minden fix IP-n csatlakozik, számítógépen nem jelentkezik a hiba, és a sebesség értékek is rendben vannak. A routeren volt már factory reset, firmware csere, sajnos nincs több ötletem, de hátha nektek van.
Köszi
-
Mankó
veterán
Rebbot után megszűntek az ipv6 kapcsolatok, most már nem mutatja a router sem.
Kérdés, hogy megoldja e majd az xboxos problémát? Látni fogok a hálózaton érzékelhető különbséget, most hogy nincs ipv6, illetve, ha a későbbiekben szükségem lenne majd rá, akkor minden további nélkül vissza tudom majd állítani ezt a kapcsolatot? -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Srácok OpenWrt-n hol kell letiltani az IPv6-ot?
Xbox One-on úgy néz ki össze akad a az IPv4-el és emiatt nem tudunk fifázni online egy cimborámmal. -
Mankó
veterán
Ez a zold kepernyos fagyasos dolog valami x aktas hiba. Ip cimek helyesen vannak beallitva, nincsen utkozes, filmek kozott lapozva zold kepernyovel kifagy. Hatul kihuz ujra inditas utan elinditva egy filmet vegig lejatsza mindenfele akadas, fagyas megallas nelkul. ???
Mar csak 3 verzio maradt, dhcp-s beallitas, nas winchesterenek ujra formazasa, garanciaztatas.
Van meg valakinek otlete? -
Mankó
veterán
Úgy néz ki lesz egy próba switch, kérdés az, hogy ha csak a nas-t és a lejátszót kötöm rá, milyen ip címeket kell megadnom, hogy a lejátszó lássa a nast:?
hackeeeee: Lehet, hogy valami hasonló dolog csinálja nekem ezt a lejátszós problémát. Lejátszón el kezdem tallózni a nas tartalmát, majd néhány lapozás után ki fagy a lejátszó. De láttam olyat is, hogy elindít egy albumot és a szám közben elhallgat a zene, majd folytatja a zenét 1 perc múlva. Olyan mintha adat forgalmi hiba lenne, vagy hirtelen megszűnne a szolgáltatás és amikor visszajön, akkor megy tovább ahol abba hagyta. Épp ez az amire nem tudok rájönni, hogy miért csinálja, ezért cseréltem firmware-t is a routeren, de még mindig nincs pozitív eredmény.
-
-
Mankó
veterán
Vargalex: most nem vagyok otthon, de ha hazaérek mindenképpen megnézem.
A régi routert, giga swicthet el is vitték már sajnos, így nem tudok már próbálni velük, különben lehet, hogy a wdr3600at adnám most el, ha a régivel minden flottul menne.
De könnyen lehet, hogy kérek a suliból egy switchet próbára, még ha 10/100-asat is. Na de ha azzal tegyük fel jó lenne, akkor mit mondok a pcx-nek, hogy mi a hiba? -
Mankó
veterán
A tegnapi Openwrt beállítás svédtornája után azt kell hogy mondjam, hogy szinte felesleges volt, mert a média lejátszó problémáját nem oldotta meg.
Csak azért szinte, mert a router firmware tényleg jó, csak nekem ment el már a maradék agyam is a több napon át folyó állítgatások alatt.
Szóval fel kell vennem a kapcsolatot valakivel, akinek Zyxel 310-ese van egy med600x3d-vel és összenézni a beállításokat, hogy kikeveredjek ebből a problémából.Mindenkinek köszi szépen a tegnapi segítséget!
-
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
Suste-n hogy , hol kell beállítani a portforwardingot?
-
Mankó
veterán
most már van wifi mind2-n, köszi a gyors segítséget.
Csak azt nem értem, hogy a régin cliensnek volt állítva, és úgy is volt wifi, itt meg nem. na mindegy a lényeg, hogy ez a része megoldódott, most már csak arra leszek kíváncsi, hogy ha jól beállítom, akkor megoldja e a média lejátszó problémáját is? Mert ez az egész hercehurca onnan való.Másik routeren, emlékeim szerint.
-
Mankó
veterán
Melyik égtáj felé rúgjam, mert most sincs rajta wifi?
Persze hogy engedélyezve van, azt írja tiltva, vagy nincs kapcsolódva.
-
Mankó
veterán
most már a sys upgrade van fent, isten legyen hozzá irgalmas, hogy most már legyen wifi, mert én nem leszek.
-
Mankó
veterán
válasz
Kicsirics77 #9386 üzenetére
Most már nagyon elegem van. Suste fel van rakva, net van , wifi beállításokkal itt se megy a wifi.
Hogy lehet vissza rakni a rákos gyári firmware-t, mert ilyen már a mesébe sincs, hogy egyikkel openwrt-vbel sincs wifi, akármi t állítok?!?!! -
Mankó
veterán
válasz
Kicsirics77 #9382 üzenetére
de melyik verziót tegyem fel a 2-ből factory vagy sys upgrade? És honnan töltsem rá, melyik menüből?
-
Mankó
veterán
Nem tudunk wifit csiholni az openwrt-re. 1.5-ös ver zöld ledes.
Rendszerindításba beraktam a 4 sort, reboot, helyzet ua. Nagyon kevés választ el, hogy kirúgjam az ablakon a routert. Hogy lehet visszarakni a gyárit, mert ezzel már ketten se haladunk előrébb.
Vagy mondjátok meg hogy kell felrakni a wifi patchet? -
Mankó
veterán
Felraktam az openwrt-t és egy fórumtárs segítségével se tudunk a wifibe életet lehelni.
Na, akkor most mi is van? -
Mankó
veterán
Felraktam Vargalex Openwrt-jét, de teljesen kínai nekem. Be kell állítanom a statikus ip-ket, de nincs a mac címnek hely, mi az a metrika, meg mtu?
Valaki segíthetne privátban!Meg iszonyat lassan reagál a menü, akárhova kattintok 10 másodpercet kell várni, amíg megjelenik valami.
-
Mankó
veterán
Úgy néz ki valami adat átviteli probléma van a probléma hátterében. Mintha akadozna az adatátvitel a router a nas és a média lejátszó között. Elindítottam egy albumot, aztán hol megy, hol nem.
remélem az Openwrt megoldja, mert tényleg kihagyítom. -
Mankó
veterán
Én is transmissiont használok, mondjuk nas mellé nem is tudnék mást. A kérdésem az, hogy portforwaldoltál e valamit a transmissionnak? Nálam eredetileg a transmisionban beállított port van portforwardingolva a nas felé, és még a gép felé van egy utorrent. Az utóbbi idők beállításai alapján azért elbizonytalanodtam, hogy kell e egyáltalán, mert a TM-et megnyitva mindig más portot használ, ami meg is van nyitva, mivel rendesen tölt is.
Keresem a hiba lehetőséget, hogy miért szarakodik a média lejátszóm az új router csere óta. -
Mankó
veterán
válasz
vargalex #9330 üzenetére
Sokan azt írják, hogy az openwrt dob a vezetékes kapcsolaton? Mit jelent ez pontosan?
Én csak netezek vele és a lan portjait használom, torrentezni is nast használok, ebből kifolyólag nyújthat e számomra több funkciót, mint a gyári firmware? Ha igen melyik verziót érdemes felrakni, s hol találok hozzá leírást? -
Mankó
veterán
válasz
vargalex #9327 üzenetére
A wdr3600 lanján vannak az xbox, média player, nas, számítógép. Ezek közötti adatforgalmat eredetileg a router nem zavarhatja szerintem, ezért nem látom értelmét feltenni egy openwrt-t. Persze ha azt mondjátok, hogy jobb lesz, akkor felhúzom valamelyiket, amire esküsztök.
Valami rejtett beállítási hiba lesz szerintem, vagy remélem. A routeren különben mindennek fix ip-t állítottam, kifele forwardingolva is vannak, hogy szabadon tölthessen a nas is. Ott is elakadtam, de Anonymus 23
segített megoldani.
Most más probléma van soron, nem tudom miért nem volt ez egy egyszerű kihúzom, bedugom eset. -
Mankó
veterán
válasz
Intruder2k5 #9324 üzenetére
Milyen pluszokat kapok, ha a gyári firmware helyett openwrt-t teszek fel? És milyen negatív dolgokat, mert biztos ilyenek is vannak? Mert tényleg csak alapokra használom a routert, ahogy az előző hozzászólásomban is írtam.
Másrészt van valami extra a feltelepítésében, mert nem igazán értek ilyen ssh meg hasonló dolgokhoz?Ahogy látom több fajta openwrt is van, suste, az általad ígért, vargalex stb. Akkor most melyiket? Miben másak a egymástól?
-
Mankó
veterán
válasz
Intruder2k5 #9324 üzenetére
Openwrt nem volt fent, csak a gyári firmware. Csak alap dolgokra használom a routert, nasra töltök és onnan osztom meg a média lejátszó felé az anyagokat, illetve mind a 4 lan portját használom. Gép, nas, xbox, média lejátszó. Eddig nem is volt semmi problémám, most hogy kicseréltem a routert, most megint szívok, mint mindig.
Ha egyik megoldás se válik be kipróbálhatom az általad linkeltet, de kis esélyt látok rá, hogy ez megoldaná azt a problémát. Aztán sosem lehet tudni, bár a gyárinak is jónak kellene lennie. -
-
Mankó
veterán
Ugy nez ki jol besz@pattam magam ezzel a router cserevel.
Adott egy wdr3600 router rajta egy zyxel nsa310 nas, a gep es egy mede8er media lejatszo. Amiota kicsereltem a routert azota a media lejatszon amikor tallozom a nasra letoltott filmek mappait a lejatszo mindig kifagy zold kepernyovel. Minden beallitast atnyalaztam, a gepen minden ok, ettol a hibatol eltekintve minden eszkoz rendesen mukodik, de lovesen sincs mi lehet a hiba.
Valakinek van valami otlete mit csinaljak, firmware csere volt mar a nason es a medialejatszon, semmi valtozas. Lehet ez a router hibaja, mert ettol eltekintve jol mukodik? Frissitsek firmware-t, adjatok valami epkezlab otletet, mert a falra maszok mar, hogy egy egyszeru router csere is igy megszivat.
Ezerszer megbantam mar, hogy kicsereltem, a regi dolgokat meg mar elvittek, igy mar vissza rakni se tudom a regi jol bevalt rendszert. -
Mankó
veterán
Nem tartott sokáig az öröm, csak valami 2-3 percig töltöttt, azóta is áll, néhány kb-okkal ketyeg csak néha le fel. 7 ből 7 peer esetén is.
A képen a 101-es végjelű a NAS, Transmissionban is az van beállítva és ott nyitottnak is látja. A másik utorrentnek van nyitva szerintem (a régi routerből néztem a beállítást), az teszt program szerint zárva van.Most akkor hogyan tovább? Ötlet?
-
Mankó
veterán
de a letöltési sebesség most is ugrál 500 kb és 5-6 mb között (50 peer), a régi-vel sávszélességgel töltött végig. (Nem hiszem, hogy a 841nd-nek jobb hardvere volt, mint a wdr3600-nak.) Semmi más nem változott azóta a konfigban, hogy indolkolná ezt az ugrándozást, és lassabb is, mint a másik.
Ez nem tudom miért van, van valami plusz beállítás esetleg a transmissionben? -
Mankó
veterán
Na következő a teljes történet:
Lecseréltem a régi 841ND routeremet egy ilyen wdr3600-as csodára. Gyári firmware van, semmi buhera.
NAS-ra töltögetek és a régi routeren minden flottul ment, de itt nem akar összejönni. Jelenleg se le, se fel nem tölt. Internet, wifi van, a nas-t is látom a nas tartalmát is hálózati meghajtóként.
A routerben a pc és a nas fix ip-re van állítva, a következő portok vannak forwardingolva.
Az 57765-ös nyitva van, a másik nem.
Transmissionban látom az eddig letöltött torrenteket.Idáig jutottam. egyszer már megcsináltam, de az jó egy éve volt és nem emlékszek már hogy hogyan tovább, olvasgatással sem jutottam előre.
Segítsetek, mit kell és hogyan beállítani, tovább haladni! Jó lenne a telóról is megoldhatóvá tenni a töltögetést, hogy ne kelljen mindig gép elé ülni, ha leakarok tölteni valamit!Előre is köszi szépen mindenkinek a segítséget!
-
Mankó
veterán
Segítsetek már ki egy kicsit, az istennek nem akar összejönni a port forwarding!
Transmissionnal töltögettem a 841ND routerrel, de mire átcseréltem a wdr3600-ra a letöltés össze vissza kezdett ugrálni. Addig olvasgattam mire bele futottam ebbe a dologba.
51413-as portot kellene nyitni a routeren a transmissionnak, be is van állítva, transmission-ban átírva erre a portra, mégis azt írja, hogy zárva.Már annyira elkavarodtam a dologban, hogy már csak a letöltött torrenteket tudom visszafele seedelgetni. (NAS-ra töltök le, fel)
HELP!
-
Mankó
veterán
Vettem egy ilyen routert és hát furcsa dolgokat csinál a 841ND után. Nas-ra töltögetek és nagyon lassan indítja el a töltést és akkor is ilyen 120k-val töltöget egy jó ideig. A régivel nem volt olyen bajom pik-pak felrakta és maximális sávszéllel, stabilan töltötte végig.
A gép indításánál is sokat szöszmötöl mióta ez a router van. SSD-nél nem is láttam még ilyen töltögetést a rendszer indításnál. Eddig 20-25 másodperc alatt betöltött, most meg les 1, másfél percig.
1.5-ös firmware, zöld ledek.Tudtok valami extra beállítást, amit át kell állítani, mert ez elég idegesítő.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- SoundBlaster X-Fi
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Automata kávégépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Router gondok
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest