- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Van egy 542g-m. Beállítottam hogy ne szórjon SSID-t, de szórja restart és névváltoztatás után is. Van erre valami megoldás?
-
Janusz001
őstag
Valaki próbálta esetleg sikerrel összehozni a wr542g -t egy wr1043 -al, wds -el?
-
Janusz001
őstag
válasz
krealon #3714 üzenetére
Pont az a legnagyobb bajom, hogy nem tudok kábelezni, ahol a Telekomos router van, fúrás faragás nélkül nem tudom elvinni. Az a helyiség, ahova pedig kellene wifi, kb 15m -re van, légvonalba 3db 30 as fal is van odáig. Kb féltávon még van jó jelerőssége a dlink-dmc 704 -es nek, meg is lenne a helye a tp link wr542 nek itt, de akkor az elgondolásom ezek szerint zsákutca
-
krealon
veterán
válasz
Janusz001 #3713 üzenetére
A wireless bridge megvalositasi sikerenek valoszinusege ebben a felallasban 1% alatti, lasd az elozo kb 3 tucat hozzaszolast.
Jobban jarsz, ha AP / switch modban, UTP kabeles kapcsolattal a TL-WR542G-t a leheto legkozelebb viszed a lefedni kivant terulethez.
-
Janusz001
őstag
Sziasztok, adott egy Telekomos D link dcm 704 router, aminek a wifije sajna elég gyengus. Ennek a wifijét szeretném kiterjeszteni egy tp-link wr542g -vel, csak sajna a beállításokkal nem vagyok tisztában, valaki leírná szájbarágósan, hogy a fent említett 2 eszköz bridge módban menjen?
-
krealon
veterán
válasz
rolcsi099 #3710 üzenetére
Mindket routeren be kell allitani a masik router MAC cimet, a Wireless Bridges pontban.
Ezen felul elvileg maximum WEP titkositas hasznalhato ilyenkor.Az SSID-nek is meg kell egyezni valoszinuleg. (Probald ki es jelezd az eredmenyt legyszives!
)
Az UPnP az internet feloli portok automatikus nyitasahoz kell (ugye nem kell ecsetelnem, hogy ez mennyire veszelyes).
-
rolcsi099
csendes tag
Van egy kis gondom remélem tudtok segíteni
Vettem egy Tp-link tl-wr542g routert a régi hez hogy bridege módba használjamA régi router is Tp-link tl-wr542g router. Mivel az van rá írva hogy wds módba lehet használni ezért vettem hozzá ugyan olyat.
Az a lényeg hogy hiába állítok be mindent akkor se jó.
Lépéseim.
Fő router be beállítom a csatornát és nem teszek be titkosítást.(próbáltam úgy is hogy upnp is beállítom)
Al router be át állítom a ip a fő router ip je 192.168.1.1 az al router a 192.168.1.2
Ki kapcsolóm a DHCP-t de a fő router nél hagyom bekapcsolva.
Az fő router ssid je wifi a al router ssid je wifi 2.
Be pipálom a Bridge Mód ot és mikor feljön a menü ott be írom a fő router mac címét és kész.
újra indítom a kettő routert és ha próbálok rá csatlakozni akkor rá csatlakozik de ki írja hogy korlátozót internet.
Valaki tudna segíteni hogy mit rontódtam el? -
beach head
senior tag
sziasztok, lehet 542g-t repeaterként használni úgy hogy a main router wifijére kapcsolódjon? (tehát ne lan porton kábel révén)?
-
cajn
tag
Helló!
Van egy wifi ruterem pontosan egy tp-link wr541g
Szeretném a másik szobából egy d-link wifi routerrel Birdge-be kötni?
Az lenne a kérdésem hogy az hogyan kell??
Köszi -
imis
senior tag
Van egy 642-es router, úgy néz ki behalt teljesen. Pár percig normálisan működött, majd összevissza villogtak a ledek. Kicsit vártam és újraindítás után megint elértem a beállítási felületet, megpróbáltam frissíteni a firmware-t, de közben kiakadt a PWR, WAN 1,2 ledek világítanak csatlakozás nélkül és semmire sem reagál (resetre sem)
lehet valamit vele kezdeni, vagy kuka ?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Van egy wr642g routerem ami feleslegessé vát. Családban viszont van egy gép, ami wifin csatlakozik egy régi pci wifi kártyával a netre é selég karcsú a sebessége. A 642G az alkalmas vevőnek? ha igen akkor jobb lehet mint egy új pl WN881ND kártya? vagy kár variálni, egyszerűbb egy jó kártya? Ha igen akkor milyet? Modjuk ez már más topik témája.
-
thotzoltan
tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-LINK TL WA501G Access Point kütyüt,és ezt szeretném beállítani T-Home modemem mellé,a gyenge WIFI jel erősítésére..sehol nem találok magyar nyelvű utasítást hozzá..tud valaki segíteni? -
kocolaci
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek tőletek, mert az interneten fellelhető leírások nem vezettek eredményre. Tudom, hogy egyik említett router sem tartozik ide, de hátha... Adott egy TP-Link TL-WR1042ND típusú router, ami (kábelnetes) modemról vezetéken csatlakozik az internethez. A házunk emeletén viszont vannak az okostelefon számára lefedetlen helyek. Első körben vettem rá 2 db 8dBi TP-Link antennát, de ez sem segített jelentősen. A korábbi routeremet, ami egy TP-Link TL-WR543G, szeretném hatótáv növelésre használni.
Eddig annyit tudtam elérni, hogy wifin fogja a 1042-es jeleit, csatlakozik hozzá, de csak vezetéken továbbítja. Amit még próbáltam az a DHCP igen/nem, mert mindkét verziót említették megoldásnak.
Nagyon köszönöm előre is a tanácsokat.Üdv: Laci
-
afterbit
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #3693 üzenetére
próbálj meg egy restartot, ezt csak akkor lehetne megmondani, ha vmivel tudnád mérni a jelerősséget. Esetleg az admin felületen változtass csatornát a wifinek
-
afterbit
csendes tag
válasz
beach head #3694 üzenetére
Igazából a legjobb, ha veszel egy 1043nd-t használtan, arra készítesz egy biquad antennát, nem bonyolult, +10k-ból megúszod. És nagyon jó lesz, erős jel. garantáltan működik. De ha nem akarsz routert cserélni, akkor is jóa biquad, de beírod a google-ba és millió találatod lesz (szöveg: wifi antenna házilag)
-
bobby_30
tag
Sziasztok!
Szolgáltatót váltottam, és sajnos nem tudom beüzemelni a wr54-em. Az új szolgáltatóm azt mondta hogy csak az ő készülékét tudja beüzemelni. Ha valaki esetleg tudna segíteni egy teljesen laikus juzernek akkor nagyon megköszönném. Akár privátban is jöhet, a lényeg az lenne hogy egy teljesen láma is megértse. Előre is köszönöm a segítséget. -
benzol
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit Off kérdés lesz: nekem wr543g-s routerem van, mióta a Digi emelte a sávszélességen néha azt érzem mintha laggolna a netem, van amikor nem győzi a HD videó tartalmakat pufferelni, illetve torrentnél kb 20 percig csak 0-20kB/s -el poroszkál a letöltés majd 20 perc elteltével eléri a max 5-6MB/s-et. Közvetlen sávszélesség emelés után nem volt ilyen, csak 1-2 hete vettem észre...
Lehetséges, hogy router hibáról van szó? (router kikapcs/bekapcs nem segít rajta).
-
beach head
senior tag
Sziasztok! Van egy tl-wr542g ver 6.6 routerem. Az lenne a kérdésem, hogy milyen antennát ajánlanátok hozzá a gyári helyett a hatótávolság és a nyereség(?) növelésére?
-
Sziasztok!
Utolsó vihar óta a 642G routerhez wifin csatlakozó céges laptop és Xperia U csatlakozik, de nincs net. A többi vezetéknélküli eszköz (laptop, LG G2, Prestigio 5300Duo, Lumia 520, Iphone4) és 2 asztali gép UTP-n jól működik, csak ez a 2 nem.
Lehet még életet lehelni bele? Van már vagy 5 éves. Vagy mindenképp venni kell másikat? 108 dynamic-ban van a wifi. -
Bélák
csendes tag
válasz
obligat #3691 üzenetére
Hat a proxyt igazabol a vegkeszuleken, jelen esetben a telefondon kell beallitani a router ugyebar kozvetit, az nem bogeszi a netet). A 743ND egyszerubbnek mondhato mindamellett, hogy sok modban használhato. Az sem mindegy, hogy a router hova került bekotesre (szerver utan, valamelyik user gepe utan, stb.). Regebbi androidoknal egyebkent nem lehet proxyt beallitani, tehat ha nem talalod, akkor az nem telohiba.
-
obligat
senior tag
A melóban valami mcaffe webshield vagy milyen hülyeség mögött van minden gép.
A firefoxban nem megy a https (például), hacsak nem engedélyezem meg a "proxybeállítások észlelése a rendszerben" lehetőséget a beállításokban.
Került oda egy tplink router (743nd).
Ha beüzemelem, azonnal megint elérhetetlenné válik minden https, viszon ezen kívül megy a net, wifi is van.A kérdés az lenne, van-e lehetőség valamilyen módon megoldani, hogy a router is észlelje a "proxybeállításokat a rendszerben" ?
Mert ezt így nem érzem teljes értékű netnek, igaz, hogy van wlan, csak az androidos telefon wifi-szignálja marad szürkében, ami szinkronizálás lehetetlenségét jelzi (amennyire tudom). Jogosan, hiszen nem megy a https. És így bár böngészni tudok, de még egy levélről sem jön értesítés a telefonra.
-
-
krealon
veterán
válasz
RoyBancroft #3688 üzenetére
Keress hozza frisebb firmware-t, de ne a menu, hanem a doboz aljan levo matrica alalpjan (kulonben levelnehezek lehet belole).
TL-WR642G V3-hoz a legfrisebb firmware: 6/28/2008
Velemenyem szerint jobban jarnal egy beleposzintu, uj eszkozzel par ezer Ft-ert.
-
RoyBancroft
csendes tag
Sziasztok,
Segitseget kernek toletek: egeszen pontosan a hardververzomnal a router menujeben ez all:
WR641G/642G v3 081520C2
Az a gondom, hogy 15 ev utan a dyndns megszuntette az ingyenes hostingot, es a router menujeben csak az
oray.net es a comexe.cn elerheto a dyn en kivul. Van barmilyen megoldas hogy mondjuk egy no-ip.com is megjelenjen a listamban? Sajnalom, hogy piszkalnom kell a vasat, mert nagyon jol mukodik, de valamilyen dinamikus dns szolgaltatas kellene mindenkeppen.
Elore is koszonom a segitseget.
-
krealon
veterán
Ha nem a nyomtatott cimke alapjan valsztottad a firmware-t, akkor halottnak tekintheto a routered.
-
gipszw
csendes tag
sziasztok segitséget kérnék adott ez tp-link wr642g v.3 innen [link] felülröl a legelsöt azota nincs beállitási lehetöség és semmit nem fogad el még az oldalon lévö régebbieket sem kuka vagy még orvosolhato a router
-
dwelablack
tag
válasz
krealon #3682 üzenetére
Köszi!
Tényleg megpróbáltam minden lehetőséget, a linksys fel is ismerte mint wds csomópont, de innentől akárhogy logikáztam vele, egyszerűen nem állt össze. Megoldottam kábellel, áthúztam a ház másik végére, és ott bedugtam a tplinket. Ez van srácok
Mondjuk ez tényleg felettébb érdekes, hogy pont a hálózati eszközöknél (ahol még a lócitrom is szabványosítva van), ez pont nincs
-
Zsoltwader45
aktív tag
üdv mindenkinek. Tud valaki segíteni abban hogy mitől van az hogy néha eltűnik a wifi? ha kihúzom ( a tápegységet )és újraindítom akkor megint van egy darabig.Fura dolog. valaki segitsen. Köszi előre is
-
krealon
veterán
válasz
dwelablack #3681 üzenetére
Annyi maradt csak ki, hogy a TP-link Atheros chipset-es, a WRT54G pedig BroadCom.
Kulonbozo chipsetes routerek kozott nem szokott menni a WDS, szabvanyok hianyaban (es a chipset-gyartok WDS ertelmezesi kulombsegei miatt).
-
dwelablack
tag
válasz
dwelablack #3680 üzenetére
Vagy esetleg valaki mondja meg a következő lépésekkel mi lehet a gond?
Cisco wr54g szórja a jelet. mac címe adott. (wifi weppel titkosítva)
TpLink wr542g az előbb említett jelet szeretné felerősíteni. DHCP tiltva
Wireless menüben: Bridge engedélyezve, mac cím beírva, wep key beírva
Mindkettő a 9-es csatornán van.Elmenti, nem szól, hogy gondja lenne. Természetesen nem működik. Valami kimaradt?
-
dwelablack
tag
Sziasztok,
kérlek segítsetek, elképzelhető, hogy fogalomzavarban küzdök.
Van egy ilyen routerem WR542G Itt WDS wireless bridge provides seamless bridge to expand wireless network bekezdésnél csillant fel a szemem. Azt szeretném elérni, hogy ezzel a routerrel "ráerősítsek" az itthoni wifi jelre, hogy az udvaron is elérhető legyen. Rosszul gondolom, hogy ehhez pontosan az előbb említett funkcióra van szükségem?
Ha megoldható ezzel, kérek valakit írja le csak 4-5 címszóban, hogy is lehet ezt megoldani, mert tegnap éjszaka már elfogyott az összes logikus tippem a beállítást illetően.
Köszönöm srácok,
Üdv,
Gy. -
krealon
veterán
Mivel ez egy Ver6.x keszulek, nincs ra frisebb firmware.
-
ludla
őstag
Sziasztok! Melyik firmware frissítés kell a készülékre ha ezek a hátoldalán lévő adatok?
TP-Link WR542G Ver:6.6
FCC ID: TE7WR542GV2Jelenlegi Firmware Version:
4.0.1 Build 081021 Rel.48660n
Hardware Version:
WR541G/542G v4 08118989 -
sirdond
őstag
Helló!
Meg lehet oldani a wr542g-nél,hogy csak switch-ként és wifi acces point-ként működjön,de ne akarjon NAT-olni?
-
barnicid
csendes tag
Sziasztok!Volna egy nagy problémám!Remélem tud valaki segíteni...Van egy realtek rtl8187 es wifi vevőm..Nem tudok semmihez csatlakozni vele...Mikor megnyitom a kezelőjét,s a sajtátgép alatt ott van a neve..A neve felett picivel van egy piros kör...Az vajon miért van ott?Lehet van valami köze a csatlakozáshoz?Tapasztalt már valaki ilyet?
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Van OpenWRT vagy DD-WRT támogatása ennek a Routernek ?
-
Orias
csendes tag
válasz
Zsoltwader45 #3671 üzenetére
A készülék hátoldalán a RESET gomb kb 10 mp-ig megnyomni.
-
Zsoltwader45
aktív tag
Üdv. Valaki tudna abban segíteni hogyha az admin adminnal nem enged be akkor mit lehet csinálni. wr541/g 542G. Van-e valami megoldás? Köszi előre is.
-
Lackó74
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni!
T-home-os otthoni hálózatom van, de a wifi jel a ház sajátosságai miatt a nappaliban elég gyenge.
Van a nappaliban egy szgépem,gondoltam rádugom a tartalék tp-wr 543g-m és itt is szórhatná a netet. Kvázi AP ként. Igaz ahhoiz még sztgép se kell sztem.
Hogyan kell ezt konfigolni? A net a t-home-os ZTE routerből kábelen jönne a TP-linkbe.Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
-
afterbit
csendes tag
Én is szeretnék kérdezni.. sikerült téglásítani a wr 542g típusú routeremet. hogy lehet flashelni? mik kellenek hozzá?
Köszönöm előre is
-
Vertigo18
addikt
Hoi!Honnan tudom meg a routerem IP-címét? Anno, vagy 10 éve aki beállította átírta a gyári IP-t valami másra, én meg azóta nem piszkáltam. És nem tudom mi az IP-je... Resetelni nem nagyon szeretném, mert azt se tudom, mik az adatok, amivel az internetre csatlakozok...Okés, ezt megoldottam... Hogyan tudom meg a routerem felhasználónevét? Mert a kódot tudom, de a felh.név nem megy...
-
lsumi
újonc
Sziasztok.
Régóta van egy TP-LINK TL-WR543G ruterem, melyről WIFIN egy ASUS laptopot és egy LG Smart WIFIS tévét használok.
Néhány nap óta a laptopom nem érzékeli a ruteremet (a TV igen), viszont a laptop a társasházban lévő kb. 7-8 rutert látja. A laptop 1 m-re van a rutertől, a TV 15 m-re.
Vezetékkel összekapcsolva természetesen a kapcsolat rendben van.
Segítséget kérném mit kell tennem, hogy újra lássa a laptop a rutert?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv:Sumi -
sagit
veterán
Üdv
Kérlek nézzetek rá erre a hozzáoszlásomra: [link]
Nem jön át a routeren a net max sávszéllel :/ (542g v4)
-
Dohren
tag
üdv
az áldozat: tl-wr642g
diagnózis: valószínűleg egy elrontott flashelés
tünetek: bekapcsoláskor minden led kigyullad. a wan és a 4 lan port villog örült módon, majd egy idő után kialszanak. llanon nem oszt ip-t, nem is érzékeli, hogy kábel van a portban. döglöttnek tűnik az egész
első kezelés: reset próbálva, de nem használttovábbi kezelés: na ebben kellene nekem egy kis segítség
ui:
az utolsó kenetet én is fel tudom adni neki
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy TP-LINK-WR542G(54MB/s van ráírva a dobozára)
Gyorsabb netre váltás előtt állunk a kérdés,hogy wifi-n is birni fogja az 54MB/s sebességet,vagy csak ha kábellel van összekötve a géppel?
Jelenleg egy 10mb/s-es adsl net van,azt viszi rendesen!
Az új net az egy minimum 30MB/s-es garantál, maximumnak egy 80MB/s-t.
Tudtok ebben segíteni?
Köszi előre is!UI:
Ha mégse vinné a kellő sebességet akkor milyen wifi-s router ajánlotok ami bírja a sebességet? -
PartyRat
újonc
Sziasztok!
Nekem van egy TL-Wr642G-s routerem és 40 megás digis netem.. a problémám csak annyi, hogy ha kábellel használom a netet akkor meg van az előfizetett mennyiség viszont a routeren keresztül csak a fele.. a fel és a letöltés is.. így 20/10 es lesz értelem szerűen viszont ha már a nagyobb csomagot fizettem elő szeretném azt maximálisan kihasználni így is és úgy is..a beállításokban leledzik a problémám gyökere avagy csak ennyit bír a router?
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy LG Optimus L 7 ii típusú telefonom amivel nem tudok az itthoni routerrel netezni.
Tehát a wifi kiírja,hogy
Feri
csatlakoztatvaha rákattintok akkor:
Státusz
Csatlakoztatva
Jelerősség:
Kiváló
Sebesség:
54 Mbps
Biztonság:
WEP
Ip-cím:
192.168.1.100Miért nem megy a net?
Valaki segítene ebben?
Üdv: feri 1
-
charg
tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link WR642G routerem. Évek óta az a gondom vele, hogy az 5Mbit-es net megosztása esetén csak kb fél Mbit jön le routeren keresztül. A routert 2 gép használja. Az egyik wifi-n keresztül. Ha közvetlenül kötöm a gépre a netet akkor minden ok.Egy router csere megoldhatja a problémám vagy más gond lehet?
Gondolkodom hogy veszek helyette egy ASUS RT-N12 D1 routert.
Várható ehhez a routerhez DD-WRT támogatás?Hasonló kategóriában még melyik típus ajánlott?
USB jó lenne ha lenne rajta. -
-
dallas789
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam már néhány hozzászólást a TP-LINK TL-WR542G routerrel kapcsolatban, mert nekem is a következő a problámám.
Hard reset után sem tudok feljelentkezni és az a kép fogad.
Web Server Error Report:
--------------------------------------------------------------------------------Server Error: 401 N/A
Operating System Error Nr:3997698: HTM--------------------------------------------------------------------------------
Access denied
--------------------------------------------------------------------------------
/userRpm/index.htm
--------------------------------------------------------------------------------
Már 25 mp is nyomva tartottam a reset gombot, kikapcsoltam a vírusírtót. Ugy látom többeknek volt ilyen problémája, sikerült-e azóta vahaogy megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest