- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Bitcoin topic
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Mikrotik routerek
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP telefonálás
- Microsoft Edge
- Manjaro Linux
- Gmail
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
-
IT café
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
Srácok,
én most már nagyon el vagyok keseredve ettől a modelltől.
24 ezer volt, és a kulcs-tudást, amiért új routert vettem, nem hozza: a DLNA nem működik!
Őszintén azt gondoltam, hogy ma már nem kell utánaolvasni a routereknek, és ha ügyelek rá, hogy ne 10 ezer alatt vegyek, akkor megtakaríthatom a hosszas agyalást.
Ehhez képest ennyi a DLNA menü benne:
Enable Media Sharing: yes/no
És tökre hiába kapcsolom ki, akár egy napra, akár egy restart idejére, majd kapcsolom vissza, nem kel életre.
Amúgy, amíg még élt, addig is annyit tudott, hogy egyszer beindexálta magának a videófájlokat, és magasról tett arra, hogy további videófájlokat másoltam fel.
Mivel nem megy az UPnP, ezért bekapcsoltam a tévé alatti számítógépet (mint a hőskorban, amikor még arról videózott az ember, és nem az okostévé built-in upnp kliensével), és SMB megosztásként érem el a router-en megosztott diszket.
Mondhatjuk, hogy működik, persze. De hát ez így gagyi!
Szerintetek menthető még valahogy ez a pár hetes TP-Link AX50 router?
Fel lehet éleszteni benne az UPnP-tudást? Szunnyad benne ilyen mérnöki eredmény?
Vagy tegyem fel az apróra, hátha találok valakit, akinek csak a wifi számít?
(Egyébként a wifi tényleg jó. Erős, korszerű, gyors. Vetekszik a vezetékessel. De ez azért kevés egy 24 ezres darabtól, szerintem.)
-
mckay
aktív tag
válasz
woodworm #6611 üzenetére
Köszi, hogy írtál.
No, ezt nem gondoltam volna hogy az Intel chipsetre kevésbé lehet Open-WRT-ben reménykedni.
Az kár, mert a TP-Link felülete igen, khm, szegényes. Ennyit tud:
Enable Media Sharing: yes/no
Egy szó nincs arról, hogy milyen időközönként ellenőrizze az indexet, vagy ilyesmi....
-
mckay
aktív tag
Szia Mezis,
köszi a tippet, hogy talán a szabvány miatt.
Nos, átfutottam a linkelt wikipedia oldalt, de én továbbra sem látok összefüggést aközött, hogy milyen színű porttal van bedugva, és aközött, hogy a router OS-e ad-e olyan parancsot, hogy idle.Aztán az is lehet, hogy nem is kéne parancsot adnia. Lehet, hogy interdiszciplináris a kérdésem: Fel kéne tenni a merevlemezes fórumon is...
:-)Egyébként van egy újabb csalódásom a cuccal, továbbra is az USB sharinggel kapcsolatosan.
Bekapcsoltam a DLNA (upnp) protokollos megosztást, megy is - de aztán átmásoltam pár állományt egy másik mappába (persze továbbra is megosztott mappába), és nem módosította az útvonalat. Következésképp még a régi útvonnallal hírdeti az eszközök számára, és amikor rákattint az ember a zenefájlra, akkor nem megy.
Ehh, egyre jobban érik a gondolat bennem, hogy csak meg kéne próbálni valami Open-WRT-vel.
Mit gondoltok? Honnan érdemes olyan firmware-t letölteni, ami tuti kipróbált?Köszi!!!! :-)
u.i.: Amúgy a wifi állat, nagyon. Egy 1043-asról jövök, szóval az 5GHz újdonság a lakásban, de még a 2,4 sincs elhanyagolva benne, szóval a hardvert még nem bántam meg.
-
mckay
aktív tag
Uhh, az USB-jére 150 mbps-sel tudok csak másolni!
De hát az volt ráírva a dobozra, hogy USB 3.0, ehh...
Most, hogy így rágugliztam, mások is ez tapasztalják.
Van olyan hozzászóló, akinek állítólag válaszolt a TP-Link ügyfélszolgálata, hogy sorry, de a kétmagos Intel proci ennyit bír benne.
De hát akkor miért írják rá a dobozra, hogy USB 3, ha egyszer nem tud annyit a készülék?Na mindegy, ezért nem viszem vissza, úgy értem, meg sem próbálom visszavetetni.
Van egy ennél is bosszantóbb tapasztalat:
Nem állítja le a HDD-t, amikor nincs is használatban!
Este megnéztük egy filmet róla, működött, hurrá, és reggel mikor ránézek, még mindig surrog a disk.
De miért csinál ilyent?
Azért linux-embedded megoldástól szerintem joggal vár el ennyi odafigyelést az ember...
Szerintetek? -
mckay
aktív tag
Sziasztok,
van értelme/előnye exFAT-ra formázni a lemezt, ha egy TP-Link AX50 usb (3.0-as) portjára szánom?
Vagy teljesen mindegy, és ugyanolyan észre fogja venni ha új fájlt másolok rá, hálózaton keresztül?
A cél, hogy DLNA megosztóként szolgáljon.
És az előző, kb. 6 éves routerrel voltak gondok ezen a téren...Köszi a segítséget előre is!
u.i.: lehet, hogy azzal kéne kezdenem, hogy Open-WRT-t teszek rá?
nem sokszor csináltam ilyent, és hát nem is vacakolnék vele, ha amúgy a fenti cél teljesül... -
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek tönkre vágja az eszközt, ha 9V helyett mondjuk 10,5V egyenáramot kap folyamatosan?
Megy, és egyelőre stabilnak is látszik.
Meg hát véletlenségből is volt olyan tapasztalatom, hogy 9V helyett 12V kapott, és abból sem lett semmi baj, amikor több hónap múlva észrevettem a tévedést.
Szóval szerintem minden okés, de azért nem hagy nyugodni a tudat: szakbarbárság a 10,5V?Az van ugyanis, hogy a mellé adott passzív poe-n keresztül kell meghajtanom egy ap-t (TP-Link 150mb/s), és a 30m kábel végére a 9V-ból 7V sincs, és nem megy.
De gondoltam egyet, adtam neki 12V-ot, és abból legalább átmegy 10,5V a 30m kábel végére.Szerintetek is készen vagyok?
-
mckay
aktív tag
válasz
krealon #4040 üzenetére
azért csodálkozom picit
:-)egyrészt a portot átállítottam 50000-re,
másrészt alkalmaztam egy közepes jelszótés amikor pár hónapja ugyanígy jártam, akkor nem minden ip volt kívülről beengedve, hanem csak a saját munkahelyem proxy-ja, és nem lehetett máshonnan távolról menedzselni, csak a saját cégemtől
és ha meg be is jött, és mire használja?
pingel vele valakit folyamatosan?
akkor miért nem érzékelek lassulást a saját netünkben? -
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Decemberben panaszkodtam, hogy egyik napról a másikra nem tudom elérni a TP-Link router webes felületét.
Se wan-ból, se lan-ból.
Akkor nem volt olyan hozzászóló, aki azt mondta volna, hogy lehetséges ilyen bug.
Nyilván mindenki, így én is arra gondoltam, hogy meghülyültem.Kimentem, reseteltem, és izzadságos munkával felvettem újra minden beállítást.
És pár hétig jó is volt, belülről is, és kívülről is.És képzeljétek, most újra nem elérhető!
Persze az, hogy távolról nem, az nem bizonyít semmit.
De kimentem, és a 4 lan port egyikén sem tudom elérni!A router egyébiránt kő stabil, remekül működik.
Ha újraindítom, akkor is.
De mintha le lenne tiltva a webes felülete.
És ez csak azóta fordul elő, mióta pár hónapja megnyitottam wan irányba is.
(Azelőtt nem volt nyitva, és évekig nem is volt vele ilyen gond.)Nem lehetséges, hogy van egy biztonsági rés bennük, és ha megnyitom wan irányba, akkor valaki/valami belemászik?
Ez egy fokkal normálisabb hardver, mint a sok SOHO cucc, asszem 480T.
Van rajta pl. egy soros port elöl.
Azzal be tudnék jutni valahogy, visszaállítani a böngészős elérhetőséget?Köszi minden tippet előre is!
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy nem tudok böngészőben belépni a router kezelőfelületére?
Amúgy remekül megy, tulképp nem életbevágó, csak nagyon idegesítő.
Ugyanis épp jelszócserére gondoltam, és nem jön be a böngészőben semmi...Ping megy.
Áram kihúz, bedug, aztán újra remekül üzemel.
De több géppel és több böngészővel is próbáltam: lap nem jeleníthető meg.Tudom, van rajta reset gomb. De nincs mentésem a beállításokról, és nem kevés van bekonfigolva...
Üdv és köszi minden tippet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest