Új hozzászólás Aktív témák

  • emvy

    nagyúr

    válasz Vesa #3283 üzenetére

    Minden berendezkedesben a hatalom megszerzese a cel. A demokracia azert franko, mert a demokraciaban sok emberrel (kb. az egesz tarsadalommal) kell egyezkedni azert, hogy hatalomban maradj. Minel kevesebb emberrel kell egyezkedni, annal rosszabb; a hatekony diktaturaban a tarsadalom nagyresze elnyomott. A diktaturak akkor kezdenek el megrendulni, amikor egyre tobb embert kell kifizetni.
    A demokracia egy olyan rendszer, ahol a hatalomra jutok legalabb a tarsadalom nagyobbik reszet 'ki tudjak fizetni' (kepviselik oket, etc. etc.).

    > Lehet szindi pl. az USA-t, most divat is felénk, de ott elég jól működik az, hogy 8 évnél tovább senki nem lehet elnök.

    Ez tok jo dolog, en is ezt szeretnem. De az USA-ban ez a szabaly azert mukodik, mert ezt akarja a tarsadalom, nem pedig azert, mert valami megvaltoztathatatlan szabaly. Ha a magyar, nemet, etc. tarsadalom erosen ezt szeretne, akkor mashol is lehetne ilyen.

    Lenyeg, hogy a jol mukodo demokraciaban az tortenik, amirol meg lehet gyozni a nepet. Azert nincs felelos klimapolitika, mert a nep nem akarja, ennyi. Tok felesleges azt varni, hogy a politikusok elkezdjek egetni a politikai tokejuket azert, hogy az emberisegnek jobb legyen.

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák