Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Celithrandi #2917 üzenetére

    Jövő évtől esedékes nyereségedet le tudod adózni odakint (vagy más országban) ha életvitelszerűen kiköltözöl oda, lesz kint bejelentett lakhelyed miközben itthon nem és bizonyítani tudod hogy az év nagyobbik részében kint laksz.

    Idén ezt már nem tudod megtenni, előző évekbeli nyereségeddel kapcsolatban pedig pláne nem. Ha idehaza élsz, akkor (minimum) idehaza kellene adóznod, ami a seychelle-szigeteki számlával kapcsolatban elég nagy szopás lesz, ezt stingy2 nagyon jól leírta. Ha a neveden volt a számla akkor szerintem legális opcióid nem nagyon vannak. Esetleg elhúzol olyan országba ahová nem ér el a NAV keze és elfelejted Magyarországot amíg el nem évül az ügy. Kétlem sokan tudnának itt ilyesmiben segíteni.

    Egyébként különösebben nem volt személyeskedő szerintem stingy2 válasza. Idehaza meglehetősen szokatlan szituáció az, amibe kerültél. Szerintem nem kéne meglepődnöd azon, ha értetlenkednek egyesek, főleg nem, ha amúgy rendes választ kapsz tőlük (mert stingy2 egyébként nagyon jól leírta, mi a helyzet adóügyben)

Új hozzászólás Aktív témák